Un kurabiyesi Turkse luchtige brosse koekjes ( vegan)

Ik ben altijd wel gefascineerd door buitenlandse keukens. In de zin, dat het mij triggert om veel van deze populaire gerechten en recepten 100% meukvrij na te maken. Een hele uitdaging, maar wel eentje waar ik zelf de grootste lol in heb, als het dan echt goed lukt, De Turkse keuken is één van mijn favoriete buitenlandse keukens. Ik ben er min of meer in gerold dankzij hele lieve Turkse buren, die mij regelmatig wat komen brengen. Ik leerde zo de Turkse koekjes kenen. MIER EN MIERzoet, maar oh zo bijzonder en lekker. Eén van de meest populairste Turkse koekjes zijn de zogenoemde UN KURABIYESI koekjes, wat zoiets als luchtige en brosse koekjes betekent.

Er zijn ontzettend veel verschillende recepten. De basis bestaat meestal uit bloem, boter, olie, suiker, maïzena , zout en vanille, en veel poedersuiker. Ik bedacht mijn eigen meukvrije variant, wat boven verwachting enorm goed lukte! Daarom deel ik het graag met jullie! Deze koekjes zijn 100% meukvrij, dus:

 • vrij van geraffineerde suikers en andere meuk-suikers
 • 100% veganistisch
 • glutenvrij
 • lactosevrij
 • ei-vrij
 • vrij van synthetische additieven

Ze zijn enorm eenvoudig en snel te maken. Ze zijn rijk aan vezels en volkoren granen. Bind je schort snel voor en ga aan de slag!

Wat heb je nodig?

Om te bestrooien:

 • -stevia ICING poedersuiker ( dit kun je ook zelf maken, door stevia sweet poeder samen met wat erythritol in de blender tot poeder te vermengen)

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175*C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
 2. Kneed alle ingrediënten in een kom samen, voeg steeds kleine beetjes water og melk toe tot er een goed kneedbare deegbal ontstaat
 3. Maak uit het deeg lange dikke strengen. Snij deze schuin af in koekjes. Leg deze op de bakplaat en bak in het midden van de oven in ongeveer 30-35 minuten gaar, blijf tussentijds controleren, laat afkoelen
 4. Bestrooi de koekjes royaal met de stevia poedersuiker

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *