UNIQUE haircare natuurlijke haar + styling verzorging….is het echt zo uniek ?

Ik ga het hebben over haarstylingsproducten, en over specifieke haar / hoofdhuidproblematiek.  Want als je, net als ik, graag 100% meukvrije producten in je haar wilt smeren, dan wordt het knap lastig. Wist jij, dat haarstyling ontzettend slecht is voor je haar en je hoofdhuid? Als je een beetje logisch nadenkt kun je dit ook heel goed plaatsen. Styling betekent zoveel dat jij je haar in een bepaald model wilt brengen. Of het de hele dag stevig te laten zitten zoals jij wilt. Dat je dit niet met water lukt, dat snapt een kind.
Er zitten in deze stylingproducten enorm veel hulpstoffen in synthetische vorm, die behoorlijk agressief zijn voor je haar én je hoofdhuid.  Meest voorkomend zijn phenoxy-ethanol, Triet-hantoamine, Ethylhexyl-glycerine, benzoaten, PEGS’s, parabenen, microplastics.en niet natuurlijke alcoholen. 

 
 
Je kunt vast begrijpen, dat ons haar, maar vooral onze hoofdhuid hier niet superblij van wordt. Al deze stofjes kunnen de hoofdhuid erg gaan irriteren, zoals jeuk veroorzaken, schilfers/ een schilferige huid, uitdroging / droge plekken, en zelfs pijnlijke bulten en wondjes. Door al deze stofjes kunnen haarzakjes bijvoorbeeld gaan ontsteken, wat voor vervelende pijn en ongemak kan zorgen. Ook het haar kan door al deze venijn gaan afbreken, dof worden en uitdrogen. Veel mensen lopen met onverklaarbare hoofd en haarklachten rond, terwijl ze niet kijken naar hun styling-producten. Je kunt dan nog zo’n peperdure shampoo + conditioner kopen, als je de verkeerde styling gebruikt werk je het elkaar flink tegen.
Conventionele styling-producten kosten in regel weinig geld. Bij discounters als een Action / kruidvat / de vele knaken-landen  kunnen we potten haargel kopen voor nog geen euro, en de bussen haarlak vliegen daar ook de deur uit, omdat het daar zo goedkoop is. Tuurlijk:….we weten wel een klein beetje dat wat er allemaal in deze producten zitten, nu niet echt in het rijtje van natuurlijke ingrediënten staan, maar in hoeverre deze stoffen ons haar en hoofdhuid kunnen aantasten, daar verdiepen we ons minder in. Het moet goedkoop zijn, want veel mensen vinden iets als styling net zoiets als toiletpapier: …het is nodig maar onzin om daar teveel geld aan uit te geven. Even een weetje : wist jij, dat kappers-eczeem één van de meest voorkomende huidaandoeningen ter wereld is ? Kappers werken dagelijks met al deze agressieve producten. Ze worden er iedere dag aan bloot gesteld. Dit kan dus best wat gevolgen hebben. Om jullie een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van wat er in gemiddelde haargel voorkomt, heb ik een pot haargel gekocht bij ETOS, deze koste mij maar € 0,69 voor 500 ml.  Laten we de ingrediënten eens gaan uitlichten :
WATER : daar bestaat deze haargel voor het grootste deel uit
TRIETHANOLAMINE ( TEA ) dit is een emulgator in vele cosmeticaproducten. Het gaat om een synthetische oppervlakte actieve stof Het gaat om een zeer heftige alkalische stof die wordt gevormd door een reactie met ammoniak en ethyleenoxide. Het is zeker geen stof die te vaak en in te grote hoeveelheden gebruikt mag worden want het gaat om een vrij giftige stof. Het kan zorgen voor hormonale disbalans. Vanwege de giftigheid van de stof mag het alleen maar in concentratie-hoeveelheden van minder dan 1% voorkomen in producten. Er zijn vele studies verricht naar de mogelijke schadelijke gevolgen van deze stof. Er is o.a vastgesteld na een twee-jarig onderzoek, dat de stof bij muizen een ratten een verhoogde lever-schade opliepen. Geen fijne stof dus die je in mijn persoonlijke beleving dan ook beter kunt mijden. In deze haargel zit de stof er echter als goede tweede ingrediënt in.
PVP : dit is een afkorting van POLYVINYLPYRROLIDON. Het geeft producten een extra fixerende kracht. Het vormt een dunne laag over het haar wat helpt om het in de gewenste positie te houden . Er gaat veel onrust rond rondom dit ingrediënt, omdat het vrij veel microplastics zou bevatten. Daarnaast wordt het als schadelijk beschouwd omdat de deeltjes kunnen worden ingeademd, wat bijvoorbeeld bij haarlak vrij veel voorkomt. Het gaat om een van petroleum afgeleid chemisch bestanddeel.
CARBORMER : een neutraal chemische stof en wordt gebruikt als emulgator / verdikkingsmiddel om iets tot een gel-achtige substantie te maken. Ook om deze stof zingt onrust m.b.t microplastics rond.
PHENOXYETHANOL : wordt ook nogal eens b beschouwd als een minder schadelijke variant op parabenen, echter zijn veel meningen daar zeer over verdeeld. Het gaat om een chemische stof die in producten voornamelijk bacterie-dodend werkt. Het is een conserveermiddel die voor erg veel allergische reacties en huid-irritaties kan zorgen. De stof kan daarom ook beter worden gemeden.
PEG 40 HYDROGENATED CASTOR OIL : PEG staat voor “ polyethyleen glycol. PEG is de afkorting, wat wordt gevolgd door een nummer , bijvoorbeeld PEG-40, PEG-8 enzovoort. De nummers geven het aantal ethyleen-glycogeen eenheden aan in de polyethyleen ketting. Het gaat om een gesynthetiseerd ingrediënt. In cosmetica en verzorgingsproducten wordt het veelvuldig toegepast als emulgator. Het wordt in reinigende verzorgingsproducten toegepast omdat het als geen enkele andere stof vet , water en verontreiniging aan elkaar vindt waardoor alles met behulp van water moeiteloos kan worden weg gespoeld. In basis wordt de synthetische stof door een olie ( meestal een natuurlijke) gedragen.
Over PEG’S wordt veel geschreven, meestal erg negatief. Het zou kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, onze vocht huishouding aan kunnen tasten, en het veroorzaakt huid irritatie. Dit is deels terecht. Als PEG’S op een pure manier wordt geproduceerd, is het relatief veilig bestempeld door de EU.Helaas gebeurt dit niet altijd, waardoor de hierboven genoemde klachten terecht zijn. Hoe zit dat? Wel, bij producties van PEG’S kan er 1.4 dioxaan ontstaan. Dit is volgens de EU CLP-indeling een zogenoemde “ carcinogeen” in de tweede categorie ( waar inhoudt dat het wordt verdacht van het veroorzaken van kanker) Hier is on-voldoende bewijs voor bij mensen, maar meer dan voldoende bewijs bij dieren. De EU heeft PEG’S alleen goedgekeurd, als deze zuiver zijn gemaakt en vrij zijn van deze 1.4 dioxaan. Dankzij verbeterde zuiveringstechnieken verdween deze “ dreiging “ min of meer naar de achtergrond, maar laaide weer op toen het Nederlandse NVWA ( Nederlands Voedsel en Waren Autoriteit ) een onderzoek deed naar de hoeveelheden PEG’S in verzorgingsproducten die in Nederland vrij verkrijgbaar zijn. Er werden in dit onderzoek 105 producten getest op de aanwezigheid van dioxaan. In 52 van de 105 geteste producten werd 1.4 dioxaan aangetroffen. Alhoewel de concentraties zodanig laag waren waardoor er geen direct gevaar was voor de volksgezondheid, was het groot nieuws, en terecht, want het hoort er natuurlijk niet in te zitten. In twee producten ( haargels ) werd het wel in zulke hoge concentraties aangetroffen dat de producten van de markt zijn gehaald.
Ook hier geldt, dat een veilig verklaard product niet wil zeggen dat het echt veilig is en dat het de nodige irritaties op de huid en haar kan geven. Ik ga erg slecht op PEG’S. En met mij vele andere mensen. Vergis je ook hier niet in “ natuurlijke alternatieven” waar wordt gewaand dat er geen PEG’S aanwezig zijn. Ik tref tot mijn grote verbazing regelmatig veel PEG’S ( verschillende nummers ) aan in zogenaamde natuurlijke en zelfs biologische alternatieven
PROPYLENE GLYCOL: Propyleen glycol wordt industrieel gebruikt als vochtdrager ter vervanging voor glycerine. Het trekt veel beter en sneller in de huid en is vele malen goedkoper als grondstof dan glycerine. Propyleen glycol heeft met name een zeer uitdrogende werking op de huid en hoofdhuid. Daarnaast kan het gemakkelijk worden opgenomen in de bloedbaan via de huid.
PARFUM: synthetische parfums, en we weten denk ik inmiddels allemaal wel zo’n beetje wat voor ellende deze kunnen geven voor huid een haar….ze kunnen uit wel meer dan 200 ingrediënten bestaan en kun je er feitelijk gezien nooit echt achter komen welke chemicaliën er zijn gebruikt
ETHYLHEXYGLYCERINE : een hydraterende stof die geurvormende bacteriën afremt. Het wordt dan ook erg veel toegepast in deodorants. De stof kan allergische reacties geven op de huid.
TETRASODIUM EDTA : een chelerende stof ( een stof wat andere stoffen vangt en vasthoudt ) Het gaat om een behoorlijk chemische stof. Er gaan aardig wat verhalen rondom deze stof in het rond op internet, maar het is wettelijk vastgesteld dat concentraties die onder de 2% blijven “ veilig : gebruikt mogen worden. Wat niet betekent dat het onschuldig is. Zeker het milieu wordt gezien als risicogroep.
PIROCTONE OLAMINE : een stof wat erg veel wordt gebruikt in anti-roos-shampoo’s. Het heeft de beste papieren wat betreft effectiviteit te werken tegen roos, en het zou ook de haargroei kunnen stimuleren. In producten ( zoals in deze haargel ) wordt het gebruikt als anti-schimmel-middel.
BENZOPHENONE:- 4 : een in water oplosbare chemische zonnefilter Aangezien blijkt dat deze stof allergische reacties kan veroorzaken, is deze opgenomen in vele allergie-lijsten.
SODIUM HYDROXIDE:In de volksmond ook wel “ bijtende soda” genoemd wat mij betreft de lading al aardig dekt. Het wordt voornamelijk gebruikt als binder. En… in pure vorm als gootsteenontstopper. Het is absoluut geen vriendelijke stof te noemen. Het wordt industrieel veel toegepast om zeep bij elkaar te houden. Alhoewel het zeer gering is toegestaan in cosmeticaproducten, kan een beetje al zorgen voor behoorlijk wat huidirritaties. In haarverzorging en stylingproducten zien we het meestal ergens op een laatste plek staan in een ingrediënten lijstje.
CI 19140 : gele synthetische kleurstof om de gel zijn beroemde gele kleur te geven.
Nee, het zijn geen vrolijke stoffen in deze haargel…… En wellicht kun je begrijpen, waarom deze ook zo goedkoop is. Weet je dat je daar zelfs vraagtekens bij kunt zetten ? Want alle gebruikte stoffen in deze haargel kosten industrieel bijna niets. Als ik een persoonlijke schatting mag geven dan kost deze pot met haargel in productiekosten nog geen €35 eurocent inclusief verpakking. Er kan dus best veel winst worden behaald door deze goedkopere producties massaal te produceren. Als je denkt “ jaaah, maar ho-eventjes Monique, nu pak je wel een extreem voorbeeld! “ ….kijk dan voor de grap eens op de etiketten van al jouw stylingproducten. Het blijft helaas niet bij deze pot haargel. Sterker : dit is nog maar een halve kers op die grote taart. Haarlak is bijvoorbeeld niet alleen erg slecht voor je haar, maar kan ook gevolgen hebben op je algehele gezondheid, omdat je altijd wat inademt van wat je sprayt. Daarnaast zijn spuitbussen nog altijd erg slecht voor het milieu. Ik hield deze pot uiteraard ook even onder de BEAT THE MICROBEAD scan-app, en er gingen nog net geen loeiende alarmbellen af…..deze pot zit BOMVOL microplastics….

Sta ook eens stil bij wat jij in je haar smeert, of nog erger, op die van je kindje. Het is het overdenken waard… Afgelopen jaren waren voor mij dan ook een ware zoektocht naar spelden in de hooiberg. Ook heb ik zelf haargel gemaakt van lijnzaad en dat gaat op zich best prima, tot mijn haar zegt ‘ TOT HIER 🫷EN NIET VERDER! “ Ik vond en vind mijn heil in het merk ECO COSMETICS, (KLIK HIER ) die naast een ontzettend fijne en meukvrije haarstyling lijn ook nog eens lekker voordelig is geprijsd. Helaas begon mijn haar onlangs ook te protesteren op al deze producten. Het werd droog, ik kreeg jeuk op mijn hoofd en mijn haar voelde soms keihard aan terwijl er maar een erwtje in was geknepen ( meer gebruik ik nooit )

Zuchtend maar weer op zoek gegaan naar een alternatief…..en ik vond in mijn biowinkel het merk UNIQUE HAIRCARE. Ik liep er min of meer toevallig tegenaan, omdat het daar net in het schap werd gezet. Ik was meteen geïnteresseerd en heb een leave in-conditioner, twee serums, een haar spray en een haargel gekocht om meteen uit te proberen. Hoppa , KASSA! €€€€€€€€€€ ! 🫣 Ik wordt stiefel-enthousiast als ik iets zie wat potentie heeft om binnen te brengen bij Puur & fit en zo indirect naar mijn fans en volgers. Maar vooral kan ik echt blij worden als ik iets goeds voor mijn haar verzorging en styling kan vinden, want zoals eerder gezegd, zijn deze zeldzaam.

UNIQUE ?

Eerst maar eens wat research . Want als je jezelf UNIQUE ( = uniek ) noemt, dan vind ik daar wel meteen iets van. De oorsprong ligt in Canada, maar wordt geproduceerd in Denemarken. Dat dit merk zich absoluut uniek mag noemen, ontdekte ik toen ik hun beweegredenen en werkwijzen las. De producten zijn gebaseerd op biologisch gecertificeerde ingrediënten op gebied van haarverzorging en ondersteuning . Ze houden er een eenvoudige filosofie op na, wat is gebaseerd op duurzaamheid , natuurwetenschap, en milieuvriendelijkheid. Ze werken tevens circulair. Circulair? 😳 Was-da-nu weer? Simpel en kort door de bocht zijn circulaire producten producten die worden gemaakt van zogenoemde rest-stromen, ook wel “ afval-productie” genoemd. Deze reststromen worden door enorm veel producties in de voedselindustrie geproduceerd bij het maken van het product. Soms wordt dit nog door verwerkt, bijvoorbeeld in vee en diervoeding. Maar het grootste gros wordt daadwerkelijk weggegooid. Als ik jou vertel, dat de goedkopere zakken havermout in de supermarkten ook worden gemaakt van reststromingen van havermout-productie, snap je wellicht beter hoe onwijs zonde het is om zoveel goed en bruikbare materialen weg te gooien. Dit is al helemaal niet zo fijn voor het milieu en de afvalberg. Met de goedkopere havermout is NIETS mis, maar het wordt niet geschikt geacht voor het product zelf omdat het wat verfijnder is dan het uiteindelijke eindproduct. En dat willen we ( de consument) niet, we willen een perfect uitziende havermout-vlok, en dus wordt het in dit geval goedkoper aangeboden.
Unique werkt met lokale reststromen uit Deense en Scandinavische flora.  Maar ze gaan nog verder. Zo werken ze alleen op 100% windenergie, en wordt er ook gewerkt met bijvoorbeeld fair trade aloë Vera.
Er wordt gekozen voor zeer unieke ingrediënten die ontzettend werkzaam zijn, zoals WEI. Daarnaast zijn de producten voorzien van alle nodige keurmerken, als ECOCERT en COSMOS ORGANIC. Omdat er diverse reststromen worden gebruikt, kunnen sommige producten niet geschikt zijn voor “ die hard vegans ‘ . Zo zit er bijvoorbeeld in mijn styling gel WEI, wat het wel geschikt maakt voor vegetariërs  maar niet voor veganisten. De producten geven als kers op de taart je haar een UV-bescherming. De verpakkingen zijn volledig CO2 en milieuvriendelijk, en gemaakt van plant-restanten. En zijn uiteraard 100% recyclebaar. De flesjes vind ik superprettig in de hand liggend. De leave in conditioner heeft een geweldig spray-flacon.
Het klinkt mij allemaal zeer aangenaam in de oren. En ik stond dan ook te popelen, om deze producten te gaan uitproberen.

DE PRODUCTEN DIE IK KOCHT UITGELICHT EN GETEST

Ik koos wat betreft gel voor een krullende stylingscreme. Er zijn diverse soorten styling, zoals een gel. Ik besloot toch voor de crème te gaan, omdat het mijn permanent krullen mogelijk op zou trekken, en ik vluchtig las, dat het ook kroezen tegen ging. Ik heb erg dun en vlassig haar en dat kroest helaas ook enorm snel. Alle producten van UNIQUE hebben sowieso een voedende werking op het haar en op de hoofdhuid. De crème is bovendien geurloos, voor de liefhebbers 🥹 Ik vind dat wel prettig bij een styling. Ik hou best van heerlijke geurtjes, maar niet in styling.
De basis is zo’n beetje WEI. Wat is dat ? Wei ( in het Engels Whey) is de vloeistof wat overblijft van melk van wat voor dier ook na kaasbereiding. Kaas wordt gemaakt door de melk te laten klonteren ( stremmen) Na het klonteren wordt de vloeistof gescheiden van de wrongel. Deze vloeistof heet wei. Het bevat ongeveer 50% van de lactose uit de melk evenals eiwitten, vitaminen en mineralen. De eiwitten uit wei worden vaak gezuiverd en verkocht als wei-eiwitten.Ook worden deze wei-eiwitten gedroogd en wordt dit industrieel erg veel gebruikt in producten als ” weipoeder”.  Er bestaat ook ” zoete wei”. Dit wordt gemaakt van het restproduct van harde/half harde/zachte kazen. Het wordt ook wel stremselcaseïne genoemd. Deze zoete wei bevat een PH waarde van 4.3-4.6. Het wei-eiwit blijft gewoon opgelost in de wei, maar als we het gaan verhitten wordt het gerecupereerd. Als de ( kaas) wei wordt verhit tot 80-90 graden Celcius komen de eiwitten als vlokjes bovendrijven. Door deze vlokken uit te scheppen en uit te laten lekken verkrijgt men ricotta. Wei is erg gezond.Het bevat o.a erg veel calcium, potassium en proteïne. Ondanks dat wei veel waardevolle nutriënten bevat, zijn er pas recent processen ontwikkeld voor producties van hoge kwaliteit wei-producten. Denk hieraan aan eiwitten en vitaminen. ( kaas) wei eiwit heeft de hoogste biologische waarde ( BV) van alle gekende eiwitten. Zelfs hoger dan het eiwit uit een ei. Het eiwit uit een ei wordt beschouwd als het meest makkelijk opneembare eiwit en hierdoor een referentiestandaard BV ( biologische waarde) heeft van 100. Deze biologische waarde verwijst naar hoe efficiënt een stof wordt verteerd en geabsorbeerd via de darmvlokken in de dunne darm tot in de bloedstroom zonder zijn originele vorm te verliezen. Een BV geeft dus aan, hoeveel geabsorbeerd eiwit van een bepaald voedingsmiddel wordt opgenomen in de eiwitten van het menselijk lichaam. Wei-eiwitconcentraat heeft een BV van 104. Andere voorbeelden van een BV waarde in voedingsmiddelen:
  • soja: een BV van 74
  • koemelk: een BV van 92
  • caseïne: een BV van 77
  • rundvlees: een BV van 82
  • tarwegluten: een BV van 63
Tot voor kort werd kaaswei voornamelijk verwerkt door veevoeder, of gebruikt als meststof. Dit lijkt nu te gaan veranderen. Wei-eiwit is een compleet, zeer hoog kwalitatief eiwit met een zeer rijk aminozuur profiel, Het bezit het volledige spectrum aan aminozuren, inclusief de essentiële aminozuren en vertakte aminozuren. deze zijn essentieel voor weefsel-opbouw en herstel. Goed spul dus. Ik maak zelf iedere dag hangop, waar een bak wei van overblijft. Daar doe ik veel mee. Nieuw voor mij is, dat het ook zeer weldadig kan zijn voor je haren en hoofdhuid. En dus was ik echt heel benieuwd hoe het werkt. Ik heb het inmiddels een paar weken in gebruik. Ik smeer iedere dag een erwtje op handdoekdroog haar, en knijp het in mijn haar. Resultaat ? RONDUIT GE-WEL-DIG! Mijn haar wordt geen stijfsel, het is veerkrachtig en het geeft een uitstekende hold. Meer heb ik niet nodig voor mijn lange haar gedurende de dag. Ja, dit bevalt! WAUW zelfs! Zo weinig nodig en zulke goede resultaten! Ik ben oprecht onder de indruk.
Dan de leave-in conditioner, ook wel een conditioner die we niet uit hoeven te spoelen. Ik ben groot fan van leave in conditioners en ik gebruik ze dan ook erg graag. En was erg benieuwd naar deze variant van UNIQUE. Het gaat om een spray, zeer fijn in gebruik. De spray verbetert, beschermt, verstevigt, en werkt tegen kleurvervaging en hittestress. Een zeer fijne leave-in dus, om mee op vakantie te nemen of als je dagelijks stijl-apparaten gebruikt. De spray bevat een lage pH-waarde in combinatie met biologische melk-eiwitten ( nee dus ook niet 100% geschikt voor veganisten ) Dit zorgt voor een volledige bescherming tegen uitwendige beschadigingen van buitenaf. De spray is rijk aan zeer voedende oliën, en heeft echt ronduit een HEERLIJKE GEUR. Dit is echt geweldig, je ruikt het lang subtiel in je haar zonder meteen als een wandelende fles wc eend te worden bestempeld.  Inmiddels ook aardig lang in gebruik, ik gebruik de spray waneer het nodig is. In die zin, dat ik het gebruik zodra mijn haar dof, stug en slapper lijkt. Standaard gebruik ik het 2 x per week . Even sprayen en klaar! GEWELDIG , opnieuw ben ik vol enthousiasme. Naast de gel een blijvertje!!!!
Dan kocht ik de OMEGA 3 SCALP & HAIROIL. Wat ik enorm intrigerend vond, en het daardoor ook kocht. Een haarserum met omega 3? En wat erg heilzaam is voor de hoofdhuid ? Kom maar door, het had mijn interesse! Wat is het ? Wel, een haarserum dus, met grotere hoeveelheden omega 3 om specifiek de bloedsomloop van de hoofdhuid via de haarwortels en de huid te stimuleren. Jojobaolie en vitamine E zorgen voor een goede hydratatie van de hoofdhuid. Dit kan zorgen voor een kalmere hoofdhuid, een minder tot geen droge hoofdhuid wat daardoor gaat jeuken. Dit serum is in het bijzonder geschikt voor mensen die echt last hebben van de hoofdhuid, denk aan droogte, jeuk, schilfers en snel geïrriteerd. Het serum versterkt ook meteen het haar, verfrist het met de heerlijke geur van mint en zorgt dus voor een goede bloedcirculatie. Het serum werkt enorm verfrissend in de zomermaanden en geeft je haar én hoofdhuid tijdens deze warme zomermaanden extra verzorging. Zeker als je op vakantie gaat ( zon/ zee/ strand ) is dit serum onmisbaar. Ik heb het inmiddels twee keer gebruikt en ik vind het fijn, maar het lijkt minder geschikt voor mijn haar. De geur vind ik overigens wel heerlijk, geen zorgen , je bent geen wandelend pepermuntje, de geur is wederom zeer subtiel. Maar het doet niet heel veel voor MIJN haar. Terwijl het voor vriendlief, die hoofdhuidproblematiek heeft, juist enorm goed werkt. Hij is er echt heel blij mee. Ik scheer zijn haren ( hij is idd een boldie😁 ) altijd, en verzorg zijn hoofdhuid altijd na met een olie, ik gebruik nu dit serum en je ziet echt een veel beter resultaat. Ook zegt hij dat hij veel minder jeuk en irritaties ervaart nu dat hij dit serum gebruikt. Dus ja, ik denk echt dat dit specifieke serum daadwerkelijk is bedoeld voor de mensen met hoofdhuid-problemen. Gelukkig heb ik daar geen last van. Vriendlief heel blij dus! Voor hem een blijvertje!
Dan het andere haarserum wat ik kocht : de vitamine F serum. Dit serum lijkt meer geschikt voor mijn type haar. Het gaat om een haarolie die specifiek op de haren is gericht en deze voedt en beschermt. Het is een lichtgewicht olie, wat betekent dat het je haar niet verzwaart of dat het een vette vetpan-ellende op je hoofd creëert. Wat mij meteen opviel was de geweldige subtiele geur. Licht bloemig, fris en zacht kruidig. Zoals de naam het al zegt bestaat dit haarserum in basis uit vitamine F. Deze vitamine is opgebouwd uit twee essentiële vetzuren : Alfa linoleenzuur ( ALA ) en linolzuur ( LA ) Beiden zijn extreem belangrijk voor het behoud van een goede en gezonde huid maar ook gezonde haren. Het handhaaft de ( semi ) ondoordringbaarheid van huid en haar, en kan het haar versterken en zo helpen tegen haarbreuk. De draagolie is biologische jojoba olie. Deze olie kun je gebruiken als je last hebt van droog, dof, en snel breekbaar dun haar. Het geeft een directe voeding en geeft het haar glans. Je kunt het op droog schoon haar gebruiken, of op handdoekdroog haar, droog haar heeft de voorkeur. Begin bijvoorbeeld met een erwtje olie in de haarpunten knijpen en gebruik daarna styling. Je kunt het serum, net als de HAIR & SCALP serum, ook als een boost gebruiken. Breng de olie dan goed in je haren, en laat dit ongeveer 45 minuten trekken, spoel daarna zorgvuldig uit.  Ik heb deze olie inmiddels een tijdje in gebruik, en ja, ook hier spoel ik over van enthousiasme. Wat is DIT een heerlijke olie! Het is niet vettig, het trekt razendsnel in en het ruikt heerlijk. Maar geeft mijn haar vooral onwijs veel ondersteuning en glans. Blijvertje nummer drie!
En tot slot dan de haarspray. Ik kocht de SEA SALT SPRAY. Het gaat om een fixeer spray met een medium hold. Ik ben niet zo-van-de-haarspray, maar dit vond ik zodanig interessant om het eens te gaan uitproberen. En ik beken ; ik viel als een blok voor DIE GEUR!!! Mijn hemel, wat ruikt dat spul LEKKER! UNIQUE bestempelt deze geur zelf als de geur van een Scandinavisch veld met wilde bloemen en nou, als dat zo is wil ik naar Scandinavië! 😎😎  De spray geeft het haar structuur en houvast. En een “ verwaaide zout-water-strandlook “ volgens Unique. Ik val in herhaling….i know, maar deze spray mensen! EERLIJK! ✌️✌️✌️😍😍😍😍👊👊…WAUW WAUW WAUW! Ik ben om, ik heb voor het eerst een haarspray gevonden waar ik echt heel erg lekker op ga. Meer dan lekker op ga! Ik laat de gel zelfs nu al een poosje staan omdat ik deze spray zo geweldig vind. Iedere morgen op mijn handdoekdroge haar wat spraytjes ( veel heb je niet nodig ) en mijn haar zit de hele dag goed, voelt heerlijk aan en ruikt geweldig lekker! Blijvertje ? VASTGEROEST BLIJVERTJE! Voor mij klopt alles aan deze spray.

WAT VIND IK ?

Ja, wauw! Ik kan nergens maar één negatief puntje vinden. Alles klopt aan dit merk, de producten zijn geweldig en ook de verkoopprijzen zijn redelijk te noemen, voor wat je krijgt. En ik geef graag wat meer uit als ik weet hoe de producten worden gemaakt en van welke ingrediënten. De verpakkingen kloppen, de werking…kortom, ik kan echt niets negatiefs vinden. En bracht het daarom meteen binnen bij Puur & fit. We zijn direct gaan bellen met Denemarken en de eerste producten zijn in aantocht! We verwachten zondag 11 Juni 2023 de eerste producten online te kunnen zetten voor verkoop, en….uiteraard zit daar een erg leuke introductiekorting aan vast!  Zodra de producten verkrijgbaar zijn, zal ik dit hier aanvullen.

6 Reacties op “UNIQUE haircare natuurlijke haar + styling verzorging….is het echt zo uniek ?

  1. Melk in haarproducten? Veel mensen, net als ikzelf, kunnen niet tegen lactose en caseïne in hun voeding. Zou je er dan wel tegen kunnen op je hoofdhuid? #serieuzevraag
    Ik zoek nl wel andere producten dan ik nu gebruik ivm met oa jeuk.

    • ik kon zelf niets vinden over melkproducten opnames via de huid. Ook zal het zo minuscuul zijn via deze producten dat ik geen echt probleem zie, maar zeker weten doe ik dit dus niet. Je kunt het uiteraard uitproberen, maar ik persoonlijk zie er geen kwaad in. Succes!

  2. Toevallig zeg … ik ben op zoek naar iets wat aan de strenge eisen die ik zelf ook heb kan beantwoorden.
    Heb je daar iets over geschreven toevallig Monique?
    Of begrijp ik dat er eigenlijk niets is.

    • Oh haha ik zie nu pas het hele blog 😄
      Thanks. Ik kwam er zelf niet aan uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *