Vegan avocado ” vlees”

Dat avocado gezond is, weten we inmiddels allemaal wel. KLIK HIER om meer over avocado te lezen. Ik bak er ontzettend graag mee. Het geeft een baksel erg veel smaak, romigheid en structuur. Avocado is onmisbaar in de veganistische keuken geworden omdat hij zo ontzettend veelzijdig is. Ook de gezonde vetzuren en de vezels en eiwitten in avocado dragen bij aan een goede aanvulling ter vervanging voor vlees.

IMG_5180

Je kunt ook ” losse stukjes vlees” namaken met avocado. En dat is helemaal niet moeilijk. De stukjes hebben een heerlijke bite. Het lukt het beste met een airfryer, omdat deze de hete lucht in een zeer kleine ruimte circuleert waardoor de avocado sneller droogt en opbakt. In de oven lukt het uiteraard ook, maar duurt de baktijd iets langer.

Je kunt een avocado per persoon rekenen. Gebruik liefst een half rijpe avocado. Snij de avocado overdwars open en verwijder de pit. Haal vervolgens met een vork met verticale halen het vlees eruit, zodat het een beetje op pulled-pork-vlees lijkt. Je kunt ook het vruchtvlees in kleine stukjes snijden.

IMG_5178

Gooi de stukjes in een kom, en voeg hieraan een flinke scheut tamarisaus toe en een grote eetlepel kerriepoeder, een theelepel paprikapoeder, en een eetlepel gedroogde basilicum of bieslook. Hussel de stukjes goed door en laat dit even staan. Bekleed de baklift van je airfryer met een stukje bakpapier ( dit hoeft niet) en verdeel de stukjes. Zet de temperatuur op 190 graden en verwarm 12-15 minuten, blijf controleren. Klaar is je avocado vlees!

IMG_5182

Heerlijk op een broodje of op de boterham. Je kunt het vlees ook bij een warme maaltijd eten. Gebruik je liever de oven? Verwarm deze dn voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de stukjes over de plaat en bak ze ongeveer 20-25 minuten tot ze bruin zijn verkleurd.

IMG_5181

Je kunt uiteraard variëren met kruiden! En ieder gewenst kruid gebruiken. Een heerlijke kruidenmix is bijvoorbeeld ook verrukkelijk. In plaats van tamarisaus kun je ook aminos of sojasaus of TeriYakisaus gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *