Vegan broccoli-quiche
Verrukkelijke quiche voor een door-de-weekse dag! Geschikt voor vier personen. Lekker met bijvoorbeeld gekookte Quinoa, rode rijst, haver, of gierst!
Dit heb je nodig:
- 150 gram tempeh, kort gemalen ( los geruld)
- 350 gram havermout
- 300 ml warm water
- een grote stronk broccoli, gekookt en uitgelekt
- twee eetlepels kerrie masala
- een grote ui, fijn gesneden
- twee eetlepels MO’S FINEST VEGGIE MIX
- 200 ml haverroom of kokosroom
- bieslook
Zo maak je het;
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde hoge bakvorm ( 22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten, behalve de broccoli en de bieslook, in een kom zeer goed en stevig door elkaar. Breek de broccoli is stukjes en spatel door de massa. Stort het beslag in de vorm en tik enkele keren stevig aan op het aanrecht. Bak de quiche in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren.
Bestrooi de quiche direct uit de oven met bieslook.
Hoi Monique,
De quiche was heerlijk maar heel droog. Mijn dochter wilde hem niet verder eten in verband met de structuur (wat ik wel begreep).
Hoe zou ik m smeuïger kunnen maken?
Alvast bedankt voor je antwoord.
Hoi Monique,
De quiche was heerlijk maar heel droog. Mijn dochter wilde hem niet verder eten in verband met de structuur (wat ik wel begreep).
Hoe zou ik m smeuïger kunnen maken?
Alvast bedankt voor je antwoord.