Vegan delight dessert

Rondom de feestdagen pakken we graag uit met extra veel lekkers. Als je een bepaalde voedselstroming volgt, of gasten ontvangt die bepaalde diëten / voedselstromingen volgen, kan het knap lastig zijn om een lekker en gezond toetje op de feestelijke tafel te zetten. Alle kant-en-klare desserts zijn vol gepropt met suiker en andere additieven die veel mensen mijden. Gelukkig kun je tegenwoordig zelf aardig uit de voeten, er zijn op internet ontzettend veel lekkere recepten vindbaar.

Ook ik verzin ieder jaar weer nieuwe, verrassende recepten speciaal voor de feestdagen. Ik probeer deze zo toegankelijk mogelijk te maken, wat betekent, dat ik ze 100% meukvrij probeer te houden. Veel mensen geloven nog steeds niet, dat dit mogelijk is, in de zin, dat iets wat 100% meukvrij OOK LEKKER kan zijn. Met mijn recepten probeer ik dit te ontzenuwen. Neem nu dit verrukkelijke dessert die op iedere feestelijke tafel past. Het is veganistisch, vrij van ” meuk” suiker, gluten, lactose / caseïne en andere vervelende E. nummers. Gezond en lekker EN feestelijk kan prima samen!

Wat heb je nodig?

( voor vier personen )

Voor de topping:

Om te garneren:

Zo maak je het:

Zet alvast vier mooie dessert glazen of kommen klaar. Maal in de blender de avocado, stevia en cacaopoeder tot een romige massa, indien de massa wat te stroef blijft, een klein beetje warm water toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt. Verdeel dit over de vier glazen. Schep uit de blikjes kokosmelk alleen het harde gedeelte, gebruik niet het water onderin! Voeg de stevia toe en mix tot een gladde slagroom, verdeel deze over de vier glazen. Garneer af met alle garnering.

Wil je deze toetjes van tevoren maken? Voeg dan een volle eetlepel Johannes broodpitmeel toe aan de slagroom, dit zorgt ervoor dat de slagroom langer stevig blijft. Bewaar de desserts in de koelkast.

 

Een reactie op “Vegan delight dessert

  1. Lijkt me een lekker en vullend toetje! Je zegt maal de ingrediënten in de blender. Ik heb de knappert zoals jij hem noemt maar weet dan niet zo goed welke knoppen ik moet gebruiken. Vooral als de ingrediënten niet echt vloeibaar zijn. Dat is ook precies waardoor ik de blender te weinig gebruik. Zou je kunnen aangeven hoe ik dit het beste kan malen? Welke knoppen , hoe lang of gebruik je de onderste knoppen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *