Vegan gevulde speculaas koeken ( no oven)

Deze heerlijke koeken kunnen altijd en overal! Zeer feestelijk om te presenteren! En ze zijn zeer snel gemaakt! Want je hebt er geen oven bij nodig! De ingrediënten zijn simpel, lekker maar vooral zeer voedzaam en gezond. Bovendien geschikt voor veganisten.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermout
  • drie flinke eetlepels biologische erythritol
  • drie flinke eetlepels speculaaskruiden
  • warm water

Voor de vulling:

  • 200 gram amandelmeel
  • een halve banaan, gepureerd
  • twee eetlepels biologische erythritol

Voor de topping:

  • amandelspijs + hele blanke amandelen
  • biologische erythritol  poedersuiker ( optioneel, dit maak je door biologische erythritol  in de blender tot poeder te vermalen )

Zo maak je het:

Roer de stevia en speculaaskruiden door de havermout en voeg steeds beetjes water toe terwijl je alles stevig doorkneedt tot een deegbal. Maak een amandelspijs door alle ingrediënten voor de amandelspijs in een kom door elkaar te kneden. Hou een klein stukje achterwege voor de topping.

Pak steeds een stuk deeg, en druk daarop een stuk amandelspijs, vouw daaromheen een stuk deeg en boetseer tot een koek. Druk een klein stukje amandelspijs op de koek en druk daarin een hele amandel. Eventueel bestrooien met poedersuiker.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *