Vegan kastanje cake
Het is vrij onbekend en daarom waarschijnlijk ook onbemind: kastanjemeel. . Dit zijn vermalen tamme kastanjes afkomstig uit Europa. Het meel is enorm veelzijdig en dankzij de vezels behoorlijk vocht-opnemend. Je kunt er de lekkerste dingen mee maken zoals brood, koek, cake en desserts. De smaak is zeer mild en noot-achtig, bijna rokerig. Koop liefst biologische kastanjemeel. Er zijn aardig wat merken op de markt die bijvoorbeeld wat toevoegen aan het meel. Lees daarom goed de verpakkingen. Wil je kastanjemeel bestellen? KLIK HIER Het gaat meestal per 500 gram. Maak er bijvoorbeeld deze heerlijke cake mee!
De cake is 100% veganistisch, heerlijk smeuïg en voedzaam. Bovendien erg snel klaar te maken. Kastanjemeel is vrij van gluten.
Dit heb je nodig:
- 300 gram biologische kastanjemeel
- drie eetlepels erythritol
- een eetlepel stevia sweet Xtra
- 10 gram wijnsteen bakpoeder
- drie eetlepels psyllium
- 125 gram zuivere kokosolie, gesmolten
- twee bananen + 125 ml water gepureerd
Voor de topping
- zes eetlepels biologische magere cacaopoeder
- een eetlepel erythritol + twee eetlepels erythrirol
- fijne kokosrasp
- kokos snippers
- gojibessen
Zo maak je het:
- verwarm de oven voor op 175 •C, bekleed een brownie-bakvorm, of vierkante ovenschaal met bakpapier
- roer eerst alle droge delen voor de cake samen, voeg dan de kokosolie toe en tot slot de bananenpuree, roer tot een stevige massa
- stort het beslag in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren
- maak een glazuur van de cacaopoeder , een eetlepel erythrirol en steeds kleine beetjes water, tot er een stevig glazuur ontstaat. Smeer deze op de cake.
- meng de rest van de topping samen in een kom en bestrooi royaal over de glazuur laag. Laat drogen.