Vegan kerst tulband cake

Rond de feestdagen pakken we graag uit met veel lekkers. Anno 2021 valt dit nog niet zo mee, als je gasten ontvangt.  Tegenwoordig eten velen volgens een bepaalde voedselstroming, zoals veganisme, of willen we bepaalde zaken uit ons voedsel mijden, als gluten, suiker en koemelk / lactose. Dit kan het behoorlijk lastig maken, omdat al deze zaken nu juist volop aanwezig zijn in de vele kerstmenu’s en kerst-lekkernijen. Gelukkig kun je veel opvangen, door het zelf te maken.

Om iedereen tegemoet te kunnen komen, heb ik deze verrukkelijke, feestelijke kerst tulband bedacht. Het is niet alleen 100% meukvrij, maar ook enorm lekker en geschikt voor heel veel mensen. Het is veganistisch, vrij van lactose, vrij van gluten, en vrij van ” meuk” suikers. Ook bevat het geen synthetische meuk. Een echte EYE-CATCHER op de feestelijke tafel! Heerlijk als nagerecht, bij de koffie of gewoon….omdat het eerste en tweede kerstdag MAG!   De kerst-tulband is goed voor 6-12 personen . En…het is echt heel erg snel en eenvoudig om te maken! Dit is zeker in zo’n drukke maand als December een fijne bijkomstigheid! Al zin gekregen om te gaan bakken? Stroop je mouwen op, bind je schort voor en GO!!!!!!!!

WAT HEB JE NODIG?

Voor de cake:

  • 500 gram 100% glutenvrij havermout, tot meel vermalen in de blender
  • twee volle eetlepels greensweet-stevia sweet chocolade
  • twee volle eetlepels erythritol
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • vijf bananen, gepureerd
  • 175 gram zuivere kokosolie, gesmolten
  • 100 ml heet / kokend water

Voor de topping:

  • zes eetlepels biologische cacaopoeder
  • een volle eetlepel greensweet stevia sweet chocolade
  • een banaan in plakjes gesneden

Voor de garnering in een kom samen mengen, beetjes van:

  • cacaonibs
  • fijn gehakte hazelnoten
  • wat zaden en pitten gemengd als pompoenpitten, zonnebloempitten
  • kokosrasp + kokos snippers
  • geschaafde amandelen
  • Voor extra te decoreren: greensweet stevia ICING poedersuiker

Zo maak je het:

Gebruik een middelgrote tulbandvorm, vet deze goed in met kokosolie. Verwarm de oven voor op 180*C. Roer alle ingrediënten voor de cake samen in een kom, de massa moet licht vloeibaar zijn, als het te vast blijft, iets meer water toevoegen. Stort het beslag in de vorm en verdeel. Bak de tulband cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 55 minuten, blijf tussentijds GOED controleren. Laat afkoelen op een rooster.

Meng de stevia door de cacaopoeder en voeg steeds kleine beetjes warm water toe, roer tot een stevig glazuur. Glaceer de cake met het glazuur en beleg deze met de plakjes banaan. Garneer tot slot het geneer-mengsel over de topping. Voor uitserveren bestrooien met poedersuiker,

MERRY CHRISTMAS!!!!!!!!

 

3 Reacties op “Vegan kerst tulband cake

  1. Ik ga deze tulband voor 21 december maken kerst-traktatie bij volksdansengroep! Iedereen neemt wat mee voor gezellige avond met elkaar. Voordat wij gaan smikkelen gaan wij lekker eerst gaan dansen!

    Dank je wel voor recept, Monique

    Groet,
    Maria

  2. Leuk recept! Kun je nu ipv greensweet stevia sweet en erythritol ook alleen de stevia druppels gebruiken? Die had ik een tijd terug gekocht om te bakken maar ik zie nu bijna alleen recepten met andere zoetmakers…

    • Dat wil ik ook weten,
      Ik heb zelf vloeibare Stevia druppels in huis.
      Weet niet of dat te vervangen is en hoeveel heid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *