Vegan kokos macroontjes met kokosroom
Ik ben dol op kokos. De geur, de smaak, alles vind ik verrukkelijk. Ik gebruik het dan ook vrij veel in de meukvrije keuken. Het is een fantastisch product om mee te bakken, te koken en als je de juiste zuivere producten kiest, is kokos ook enorm voedzaam en gezond. Eén van mijn favoriete koekjes zijn kokos-macronen, als kind at ik deze erg graag, en nu eet ik mijn eigen gemaakte kokos matronen vrij regelmatig. Het kost niet veel budget, niet veel tijd en ze zijn echt verrukkelijk.
Ik maak er een extra feestje van door kokos macroontjes te vullen met kokosroom. Dit maak je eenvoudig uit kokosmelk. Zorg ervoor, dat je biologische kokosmelk koopt van een goede kwaliteit. KLIK HIER om meer te lezen.
Wat heb je nodig:
- 200 gram biologische kokosrasp
- twee bananen
- vier eetlepels biologische erythritol
- twee eetlepels stevia sweet
- 125 ml biologische kokosmelk
Om te bestrooien:
- stevia sweet kort in de blender tot poedersuiker vermalen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180*C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Pureer de bananen met de stevia + erythritol met ongeveer 10 ml water tot een vloeibare massa.
- Roer de kokosrasp erdoor, en maak ronde platte koekjes. Leg deze op de bakplaat. Bak in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin gaar, blijf tussentijds goed controleren. Laat de koekjes afkoelen.
- Schep uit een blikje kokosmelk het harde gedeelte, gebruik het vocht dus NIET. Roer door de room een theelepel stevia.
- Schep steeds op een omgekeerde kokosmacroon wat van de room, en druk een kokosmarcoon erop.
- Bestrooi met de stevia poedersuiker.