Vegan paas vogelnest-taart

OOOOOH! Wat een leuke paastaart! Het ” nest” is gevuld met eieren gemaakt van cookie-dough. Dit is ook wel rauw koekjesdeeg Cookie dough is een enorme hit in Amerika, en lijkt op dit moment de hele wereld te veroveren. Ik heb een 100% meukvrije variant bedacht. Maar je kunt er heel veel andere varianten op bedenken, zoals deze eieren.

IMG_2643

Het grappige van deze hele taart is, dat hij enorm bewerkelijk lijkt, maar in werkelijkheid binnen nog geen drie kwartier is gemaakt! Je hebt ook niet zoveel ingewikkelde zaken nodig, bevat weinig ingrediënten, is zoal gezegd 100% meukvrij ( vegan, glutenvrij, vrij van kunstmatigheden en geraffineerde suikers, koemelk/lactosevrij) en vooral …LEKKER!

IMG_2642

Door van een vel bakpapier een prop te maken en deze weer uit te vouwen, verkrijg je de grappige buitenkant van het nest. Bekleed een ronde vorm ( 20 cm) met het verkreukte bakpapier.

Dit heb je nodig:

Voor het ” nest”:

  • 375 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een banaan, gepureerd
  • drie eetlepels biologische erythritol + 2 druppels zuivere stevia
  • 150 gram zonnebloempitten
  • een eetlepel anijspoeder
  • ceylon kaneelpoeder om te bestrooien
  • warm water

Voor de topping:

  • vier eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • een eetlepel biologische erythritol + 2 druppels zuivere stevia
  • water

Voor de eieren:

  • 2 x 200 gram havermoutmeel
  • drie eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • twee eetlepels biologische erythritol
  • twee eetlepels eivervanger ( klik hier voor recept)
  • water

IMG_2641

Zo maak je het:

Verwaem de oven voor op 180 graden, bekleed een ronde vorm ( 20 cm) met het verkreukelde bakpapier ( zie toelichting hierboven). Roer alle ingrediënten , behalve de kaneel, voor het nest in een kom goed door elkaar, voeg hieraan steeds beetjes warm water toe tot de massa mooi smeuïg is geworden. Stort in de vorm, en maak in het midden een grote kuil. Bestrooi de kuil met de kaneel. Bak het nest in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_2645

Terwijl het nest in de oven bakt, gaan we alvast de eieren maken. Roer in een kom 200 gram meel met een eetlepel stevia en de cacaopoeder goed door elkaar, voeg kleine beetjes water toe, kneed alles goed door tot een deeg. Draai hier balletjes ( eitjes) uit. Doe de ei vervanger in een kom, en voeg een eetlepel water toe. Roer. Voeg dan de 200 meel en stevia toe, en voeg kleine beetjes water toe tot alles een deeg wordt. Draai ook hier weer ” eitjes” uit.

IMG_2640

Doe alle ingrediënten voor de topping in een kom en maak met beetjes water een mooi stevig glazuur. Besmeer de kuil in het nest met het glazuur, en verdeel de eitjes er overheen.

IMG_2644

 

 

 

 

2 Reacties op “Vegan paas vogelnest-taart

  1. Monique weet jij iets over het merk avanz stevia? Ik heb nl het idee doordat het flesje zo plakt dat deze steviadruppels wel suiker bevat. Bedankt voor je antwoord bijvoorbaat. Elly fijne paasdagen!

    • Dag Elly,
      Nee, daar heb ik helaas niet eerder van gehoord…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *