Vegan shoarma broodjes
Er zijn zo van die dingen waar de veganist naar kan blijven verlangen, eentje daarvan is shoarma. Shoarmavlees wordt gemaakt van rundvlees, kip, lamsvlees of kalkoen. In Nederland wordt het ook van varkensvlees gemaakt. Het vlees wordt gekruid met shoarmakruiden en na het grillen wordt het in dunne reepjes gesneden. Shoarma wordt vaak geserveerd in een pitabroodje met knoflooksaus en rauwkost. Ik bedacht een veganistische variatie! Zeer bijzonder en niet moeilijk om te maken! Dit recept is goed voor vijf broodjes shoarma.
WAT HEB JE NODIG ?
Voor de broodjes :
- 375 gram ongezouten / ongebrande pinda’s
- 150 gram pompoen pitten
- 375 gram havermout
- 10 gram wijnsteen bakpoeder
- Circa 75 gram bladspinazie ( ongekookt )
- Een flinke scheut aminos of sojasaus
- Drie eetlepels kerriepoeder
- Twee bananen in stukken
- Maanzaad en sesamzaad om de broodjes te decoreren ( optioneel )
Voor de shoarma :
- 375 gram tempeh, in zeer flinterdunne reepjes gersneden
- Drie eetlepels kerriepoeder
- Drie eetlepels paprikapoeder
- Een flinke scheut aminos of sojasaus
- Een theelepel knoflookpoeder
- Een snufje zware peper
- Een ui, in ringen gesneden
Voor de toppings :
- Bladspinazie
- Vegan mayonaise ( KLIK HIER voor het recept )
- Plantaardige boter
ZO MAAK JE HET :
1) verwarm de oven voor op 185* en bekleed een bakplaat met bakpapier
2) marineer de shoarma-reepjes in de kruiden en saus.
3) maal in een keukenmachine alle ingrediënten voor de broodjes tot een stevige massa. Maak ronde broodjes en leg op de bakplaat. Bestrooi eventueel met de sesam / maanzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-55 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de broodjes afkoelen, snij ze door.
4) bak in een koekenpan de ui in wat zuivere kokosolie glazig. Voeg de shoarma toe en bak deze gaar.
5) besmeer de onderste delen van de broodjes met boter, beleg met bladspinazie, dan de shoarma en tot slot wat Vegan mayo.
Dag Monique,
Je geeft aan dat het recept voor vijf broodjes is bedoeld. Klopt dat ook met de afmetingen van de ingrediënten voor de broodjes?