Vegan tortilla wraps + vegan nacho cheese chips

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. Ik maak dan ook erg veel geïnspireerd op deze veelzijdige keuken. Ik heb eerder vele meukvrije varianten gemaakt op diverse populaire gerechten uit deze keuken. In mijn kookboek WERELDGERECHTEN vind je bijvoorbeeld recepten voor taco’s en tortilla’s.

Populair zijn de tortilla wraps. Deze kun je kant en klaar kopen in de supermarkt. Ze zijn helaas niet al te meukvrij. En bevatten vrij veel additieven. Je kunt gelukkig zelf op een zeer gemakkelijke manier tortilla wraps maken. En zelfs veganistisch. Wil je geen veganistische tortilla wraps maken? KLIK DAN HIER voor het recept.

Met de wraps kun je heerlijke nacho cheese chips maken . Needless to say, bevatten deze chips een enorme lading meuk. Vooral enorm veel zout, suiker en smaakversterkers. Ik bedacht een heerlijke variant! Ik maak gebruik van edelgist. Klik hier om meer over edelgist te weten te komen. Dit maakt de chips  vrij van zuivel/koemelk, en dus veganistisch.

Dit heb je nodig:

Voor de wraps:

  • 450 gram volkoren boekweitmeel
  • 45 gram psyllium
  • 500 ml havermelk of andere plantaardige melk
  • een banaan, gepureerd

Voor de chips:

  • tortilla wraps
  • edelgist

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten voor de wraps in een kom stevig door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer achterblijven. Je kunt de massa dan ook het beste even met een mixer mengen. Laat een klontje zuivere kokosolie in de koekenpan smelten en bak de wraps om en om goudbruin. Hoe dunner de wraps, hoe knapperiger straks de chips worden.

Okay, de wraps zijn klaar, nu kun je verder gaan met de chips!

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Knip de tortilla wraps in driehoekjes. Verdeel ze over de bakplaat. Bak de chips in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Strooi direct uit de oven royaal edelgist over de chips en laat afkoelen.

 

In de airfryer

Je kunt de nacho cheese chips ook in de airfryer bakken. Knip de tortilla wraps in driehoekjes. Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Zet de temperatuur op 195 graden en bak de chips in ongeveer 11-13 minuten knapperig en goudbruin. Meteen na het bakken de chips met de edelgist bestrooien. Hussel de chips tussentijds het bakken even om.

Heb je niets tegen gluten?

Als je niets tegen gluten hebt, kun je ook wraps maken van biologisch/ dynamisch volkoren speltmeel. Spelt heeft een zeer unieke smaak, wat je wrap een verfijnde smaak-noot geeft. Je maakt ze nét zo eenvoudig als glutenvrije wraps.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram biologisch/ dynamisch volkoren spelt=meel
  • twee eetlepels lekkere kruiden
  • drie eetlepels MCT olie of gesmolten zuivere kokosolie
  • warm water

Zo maak je het:

Roer de olie en kruiden door de meel en voeg vervolgens steeds kleine beetjes warm water toe en kneed door tot een stevige deegbal. Draai er kleine balletjes uit. Bestuif je werkbank met wat spelt meel, en rol met een deegroller de balletjes tot platte ronde wraps. Bak de wraps om en om in een hete koekenpan goudbruin.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *