Tortilla wraps

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. Mijn liefde voor deze bijzondere keuken ontstond tijdens mijn studiejaren in Amerika. Ik studeerde in Arizona, wat vlak bij de grens van Mexico ligt,  De Mexicaanse invloeden waren goed merkbaar, vooral in voeding. Ik leerde daar pas de échte Mexicaanse tortilla’s kennen, de taco schelpen en de vele vele  heerlijke gerechten met bonen. Ik was voordat ik naar Amerika vertrok al dol op bonen en peulvruchten, maar daar heb ik pas geleerd hoe ze het beste klaar te maken.

Inmiddels is de Mexicaanse keuken al aardig ingeburgerd, zij het helaas wel dankzij kant en klaar meuk die we in supermarkten kunnen kopen. Blikken ” refried beans” die meer op hondenvoer lijken, kant en klaar pakketten om zelf je taco schelpen te maken in nog geen half uurtje….Als je weet hoe eenvoudig het is om alles zelf te maken, loop je voortaan al deze producten lachend voorbij…..Maak bijvoorbeeld deze onweerstaanbaar lekkere tortilla wraps maar eens! Het recept is super eenvoudig! De tortilla’s zijn 100% meukvrij! Dus ook glutenvrij!

sam_9381

Dit heb je nodig:

  • 100 gram biologische maïsmeel ( let op: koop dit biologisch, dit is niet genetisch gemanipuleerd)
  • 150 gram boekweitmeel
  • drie verse eitjes
  • 20 gram psyllium vezels
  • 515 ml havermelk of water of andere melkvervanging ( melk is aan te raden in plaats van water)

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Zorg dat alle eventuele klontjes zijn verdwenen. Laat in een koekenpan een beetje avocado olie of echte kokosolie smelten en bak de tortilla’s om en om goudbruin.

sam_9382

Je kunt tortilla’s met alles vullen. Van hartig tot zoet. Denk bijvoorbeeld aan gemengde soorten bonen in homemade chillisaus, of een bonenpuree met heerlijke kruiden en een klein drupje avocado olie!

 

3 Reacties op “Tortilla wraps

  1. als ik een negatief punt van mijzelf (de eerste van Monique) mag uiten, en dat doe ik niet gauw. Dit vind ik pannenkoeken, en geen tortilla, een tortilla wil ik het liefst wat stevig hebben en dan maak ik dan niet van deze hoeveelheid melkvervangers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *