sweet chillisaus
Sweet chillisaus is een zeer populaire saus wat vaak gegeten wordt bij een warme maaltijd. Ook is chillisaus onmisbaar over een loempia. Helaas bevatten vrijwel alle varianten veel suiker en kunstmatige E nummers/ smaakversterkers. Je maakt chillisaus heel gemakkelijk zelf. Binnen 5-10 minuutjes heb je al een vol flesje!
Dit heb je nodig:
- een klein theelepeltje sambal Oelek ( biowinkel)
- een grote teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
- twee eetlepels stevia sweet Xtra
- 30 ml rijstazijn of natuurazijn
- 200 ml water
- een halve rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- een eetlepel arrowroot ( je kunt ook biologische maïzena gebruiken)
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten, behalve de arrowroot, in een pan, en breng aan de kook. Maak een papje van de arrowroot met een klein beetje water. Zodra de massa kookt, met de staafmixer alles glad pureren. Voeg vervolgens de arrowroot toe en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft gekregen.
Giet alles over in een glazen flesje of potje en laat afkoelen. Bewaren in de koelkast.
Hoe lang kun je deze saus dan bewaren??
twee weken of langer in de koelkast 😉
ziet er goed uit, hoe lang kan je het bewaren?
oeps sorry, zie nu opeens de vraag en reactie 🙂
Ziet er lekker uit. Is ipv de sweet stevia extra ook mogelijk om de greensweet stevia druppels te gerbruiken? Dank je wel!
Mieke