Vegan ” worst-broodjes”

Met tempeh kun je de lekkerste vervangers voor vlees en worst in elkaar knutselen. Wil je meer weten over tempeh? KLIK HIER. Ik heb altijd wel een plak in huis of in mijn vriezer liggen. Ik eet iedere week wel 2 of 3 x iets met tempeh gemaakt. Ik experimenteer er ook graag mee. Onlangs bedacht ik deze overheerlijke broodjes, die in huize van der Vloed en omstreken een gigantische hit zijn geworden. Meest grappigste: ..ze zijn vooral enorm in trek bij de grootste vleeseters die ik ken!

Ze zijn ontzettend eenvoudig om te maken, al lijkt dat niet zo. En heel erg veel heb je ook al niet nodig naast de plak tempeh. Laat je verrassen door deze zeer bijzondere vervanger op saucijzen en worst-broodjes!  ze zijn 100% meukvrij, veganistisch, glutenvrij en vrij van andere gruweltjes.

WAT HEB JE NODIG?

  • 250 gram tempeh ( plak)
  • biologische Ketjap Manis
  • Aminos
  • 350 gram volkoren boekweitmeel
  • een eetlepel psyllium
  • 400 gram havermout
  • een volle eetlepel ras el Hanout
  • een eetlepel paprikapoeder
  • twee eetlepels kerriepoeder
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • warm water

…EN ZO MAAK JE ZE:

Verwarm de oven voor op 190c. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de plak tempeh in vier of vijf repen. Doe de repen  in een kom en schenk er een fikse scheut Ketjap Manis overheen, rol ze goed door de ketjap. Doe alle ingrediënten in een kom, en roer de droge  delen door elkaar, voeg een fikse scheut Aminos ( of sojasaus) en een fikse scheut Ketjap toe en roer beetje voor beetje warm water erdoor tot er een stevige , kneedbare massa ontstaat.

Vouw steeds wat van het deeg om een reep tempeh, en boetseren ze tot broodjes. Leg op de bakplaat en besprenkel nog wat met Ketjap. Bak in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *