Vegan zure room bakjes
Wie zegt dat vegans veel moeten missen? Alles valt prima na te maken! 😉 Onlangs bedacht ik een vegan zure room waar ik op dit moment gewoonweg geen genoeg van kan krijgen! En dat terwijl ik de originele zure room van koemelk minder lekker vind. Dus dat!
Met deze verrukkelijke zure room bedacht ik al snel deze onweerstaanbare lekkernij. Met het grootste gemak gemaakt, met zeer weinig ingrediënten! KNETTER GEZOND!
Dit heb je nodig:
- vegan zure room ( klik hier voor het eenvoudige recept)
- 350 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
- 15 druppels greensweet-stevia chocolade
- 125 ml water
- erythritol suiker
- zuivere kokosolie ( bijvoorbeeld Royal Green )
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Je kunt het beste quiche vormpjes gebruiken, maar ieder ander gewenst vormpje volstaat ook. Vet de vormpjes goed in met kokosolie. Besuiker de vormpjes met de erythritol suiker, klop het overtollige suiker eruit.
Roer alle ingrediënten voor de bakjes in een kom door elkaar, tot een deegbal. Trek steeds kleine stukjes uit het deeg en druk tussen de handpalmen plat, vul een vormpje en druk het deeg goed aan, naar buiten toe voor een mooie rand. Bak de bakjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat kort afkoelen en haal de bakjes voorzichtig uit de vormpjes, keer om en laat drogen.
Vul de bakjes tot slot met de zure room. SMULLEN MAAR!
Als je niet heel veel tijd hebt kan je ook kant-en-klare vegan zure room kopen https://www.vmarktutrecht.nl/webshop/koelkast/kaas/smeerkaas-fonduekaas–kruidenboters/detail/425/soyananda-zure-room-bio-200-gram.html