Vlekkies taart

Ik bedenk erg veel. Soms zitten daar echte juweeltjes tussen! Deze vlekjes-taart is daar eentje van. Ik heb werkelijk nog niet eerder zoiets heerlijks geproefd! Wat een smaken, die in je mond tot explosie komen!  Maak hem zelf! Heerlijk om je bezoek voor te schotelen, maar vooral heerlijk als kinder-verjaardagstaart!

Dit heb je nodig:

Voor het beslag:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram hazelnootmeel
  • 100 gram volkoren havermeel
  • een banaan, gepureerd
  • drie flinke eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • een flinke eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • een theelepel stevia kristal sweet Xtra

Voor de vulling:

  • 125 gram fijn gemalen pompoenpitten
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • warm water

 

  • 100 gram fijn gemalen pecannoten
  • 25 gram kikkererwtenmeel ( ander meel mag ook)
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • warm water

Om te garneren:

  • zes/zeven eetlepels stevia frost poedersuiker
  • bietensap
  • een appel, gewassen en in de schil gelaten, in kleine stukjes gesneden
  • een peer, gewassen en in de schil gelaten, in kleine stukjes gesneden
  • een banaan, in dunne plakjes gesneden
  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een kleine, ronde, hoge springvorm, vet deze licht in met kokosolie en bekleed vervolgens met bakpapier.Strooi royaal kaneelpoeder door de stukjes fruit en hussel door. Roer alle ingrediënten voor het beslag door elkaar tot een mooie luchtige massa. Als de massa wat te droog blijft, voeg er dan hele kleine beetjes warm water aan toe, maar pas op, dat je het niet te nat maakt.

IMG_7638

Stort de helft van het beslag in de vorm en verdeel. Roer pompoenpitmeel en kokosvet samen met een heel klein beetje warm water door elkaar tot er een deeg ontstaat waar je balletjes van kunt rollen. Pas dus op met het toevoegen van het warme water.

IMG_7639

Draai vier balletjes uit het deeg en leg deze op de bodem van de vorm op het beslag. Maak hetzelfde soort deeg van de pecannotenmeel. Haal er stukjes uit en leg deze tussen de opengebleven ruimtes in de vorm.

IMG_7641

Voeg de andere helft van het overgebleven beslag toe en verdeel, zodat de kleuren niet meer zichtbaar zijn. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen!

IMG_7645

 

Maak een dik glazuur door wat bietensap te vermengen met de poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de taart met het glazuur. Strooi het fruit erop. Laat drogen.

IMG_7647       IMG_7649

 

Een reactie op “Vlekkies taart

  1. Taart gemaakt mijn gasten vonden hem fantastisch lekker! Bedankt voor het recept.
    Met vriendelijke groet,
    Egelien de Laat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *