Vlierbloesem siroop

Nu dat het warme weer er toch echt aan lijkt te komen, snakken we naar zeer frisse en dorst-lessende drankjes. Deze siroop, gemaakt met ( gedroogde) vlierbloesem, is geweldig lekker, fris, maar bovenal knettergezond!

Dit heb je nodig:

  • 25 gram gedroogde vlierbloesem ( ” het blauwe huis”, biowinkel)
  • 200 ml water
  • drie eetlepels erythritol suiker

Zo maak je het:

Week de vlierbloesem ongeveer een uur in het water. Pak een steelpan, en drapeer er een kaasdoek over. Giet de massa in de kaasdoek en knijp de vlierbloesem goed uit. Voeg de suiker toe aan het vrijgekomen sap, en zet op middelhoog vuur. Breng aan de kook onder regelmatig roeren. Laat ongeveer 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en schenk de siroop over in een schone glazen fles. Laat afkoelen.

IMG_7663

Bewaar de siroop na afkoeling in de koelkast. Serveer de siroop lekker koud. Doe drie/vier ijsklontjes in een glas, en schenk een scheutje vlierbloesem-siroop op de klontjes. Leng aan met water.

 

 

 

8 Reacties op “Vlierbloesem siroop

  1. je kan het ook van zelf geplukte bloesem maken, volgens mij alweer (bijna) tijd!!
    ook heerlijk en overal staan de bomen!

    • dan eerst laten drogen? of gewoon vers van de boom de pan in. 🙂

  2. hallo,heb je ook een recept van vlierbessensiroop,
    dank u

  3. Wat is de verhouding suiker of rietsuiker( wat je in de meeste recepten ziet) t.o. de erythritol suiker?

  4. Waarin onderscheidt de ‘echte’ vlier zich van ‘valse vlier’?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *