Rabarber compote

Ik ben er niet bijzonder dol op, maar juist omdat het zeer seizoensgebonden is, is rabarber vreselijk lekker op zijn tijd. Zodra ze weer verkrijgbaar zijn, moeten we meteen onze slag slaan, want hoe langer ze liggen en rijpen, hoe meer de smaak en kwaliteit achteruit gaat. We maken van rabarber nog het meest een compote. Ik bedacht een meukvrije variant! Meer lezen over rabarber? Klik hier

Dit heb je nodig:

 • een kilogram verse rabarber
 • een eetlepel kokosolie/vet op kamertemperatuur
 • twee eetlepels  erythritol suiker
 • een flinke eetlepel stevia sweet Xtra

Eventueel extra toe te voegen voor extra smaak:

 • een eetlepel vanille bourbon
 • een eetlepel ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Was de rabarber, en droog af. Snij de rabarber in grove stukken. Doe de kokosolie samen met de suiker in een ( liefst gietijzeren) pan en draai het vuur middelhoog. Laat al roerend de kokosolie en suiker in elkaar versmelten.

IMG_7789

 

Als alles goed vloeibaar is geworden, de rabarber toevoegen, en de deksel op de pan doen. Draai het vuur ietwat lager, en blijf zeer regelmatig alles even omroeren. Zodra de rabarber zacht/tot moes is gekookt, de pan van het vier halen en de compote direct in schone, glazen potten schenken. Doe het deksel op de potten, en keer de potten om, om zo vacuüm te trekken. Bewaren op een koele, donkere plek.

SAM_6048

Wil je wat andere smaken? Voeg dan aan het eind van de kooktijd de vanille bourbon en/of ceylon kaneelpoeder toe. Wil je de compote wat minder vezelig? Zet de staafmixer na de kooktijd er kort in.

SAM_6049

 

Al lid van mijn inspirerende Facebook-groep? Klik hier !

6 Reacties op “Rabarber compote

  • Dat mag jij helemaal zelf bepalen. Ik vind het zelf zoet genoeg! 🙂 Succes!

 1. Hoi Monique ,
  Dank je voor het recept, was net op zoek naar een meulvrije variant, lief!
  Ik dacht alleen dat je rabarber eerst moet schillen?? Of heb ik dat mis?
  Dank voor je reactie !

  • Hai, je kunt ze schillen als je de compote wat minder ” draderig” wilt, maar ik laat alles liefst zo intact mogelijk 🙂 Succes!

 2. Ik schil meestal wel. Ik haat die harde draden die er anders soms nog inzitten. Maar nu komt mijn rabarber van eigen groentetuin dus misschien zijn die wat “ruiger” dan uit de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *