Wat is een contact grill + review keramische contactgrill GREEN PAN

Afgelopen week stond Rosa voor mijn deur. Nu is dat niet zo ongewoonlijk, want ze staat vaak voor mijn deur 😁 voor een bak koffie en een werkoverleg. Maar deze keer had ze wat extra bagage mee: een vervroegd kerst cadeau!!! 😅🎄🎄 Ze had nog nét haar kerstmuts niet op, maar verder was ze vol kerst-enthousiasme. Want wat was het mooie vervroegde cadeau ? De keramische contact-grill van GREEN PAN!!!  WHOLY MOLY!! 🥹🥹🥹 Sinds dat deze bij puur & fit binnen zijn gebracht, had ik er meteen een oogje op. Ik was namelijk best een poosje op zoek naar een goede contact grill. Ik grill nu alles op mijn gietijzeren grill-plaat, maar gezien de mega hoge gas-prijzen laat ik dat voorlopig even uit mijn hoofd, een kook ik alleen het noodzakelijkste op gas. Ook vind ik het schoonmaken van zo’n grill-plaat een ware hel.

Vriendlief is helemaal dol op gegrilde dingen en voor hem vond ik deze contact grill dan ook meteen een grote knaller om in huis te halen. Ik wilde gaan sparen voor de kerst, maar dat hoeft nu dus niet meer!!! Want ik ben al vervroegd verwend met een kerst cadeau!! HOE LEUK! Ik ben er meteen mee op avontuur gegaan!

DE KERAMISCHE CONTACT GRILL VAN GREEN PAN

Eerst bij het begin beginnen en dat is wat vertellen over deze contact grill en wat nu precies een contact grill is. Een contact grill kunnen we een beetje beschouwen als een zeer luxe tosti-apparaat. Het heeft dubbele elektrische grill-platen. Het is een beetje de meest simpelste omschrijving, maar globaal gezien komt het daar wel op neer. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten met ieder zo zijn eigen functie-mogelijkheden. Zo heb je meest simpele uitvoeringen zonder instelbare temperaturen, maar ook zeer geavanceerde met heel veel verschillende instel-functies. Daarnaast moet je ook letten op de grill-platen, of deze bijvoorbeeld afneembaar zijn om te verwisselen voor andere gril-platen als tosti / panini. Daarnaast zijn afneembare platen handiger om schoon te maken. Een contactgrill is denk ik het meest onderschatte keukenapparaat die er bestaat. Het kan namelijk onwijs veel voedsel bereiden. En daarmee vele andere keukenapparaten vervangen wat scheelt in aanschaf-kosten + energieverbruik. Wat kun je zoal met een contact-grill?
– tosti’s maken, maar ook panins’s 
– vis en vlees grillen
– groenten grillen ( ik ben dol op gegrilde paprika )
– gebruiken als grill/ gourmet op de feestelijke tafel
– oud brood toasten
Uiteraard moet je, als je graag gezond en bewust leeft, goed letten waarvan contact grillen van zijn gemaakt. Veel contact grillen bevatten anti-aanbak lagen. Daarom kies ik blind voor GREEN PAN. Terwijl anno 2022 de markt zowat explodeert aan zogenaamde gezonde “ groene “ pannen, timmert het merk GREEN PAN al heel wat jaartjes aan de weg. Het merk werd in 2007 geïntroduceerd op de markt.  Greenpan is onderdeel van Cookware Company. Dit is de uitvinder van de keramische pan. CC ( afkorting van Cookware Company) produceert meer dan 60% van de keramische panen die er wereldwijd in omloop zijn. CC heeft in zekere zin een einde weten te maken aan de giftige pannen, de zogenoemde “ non-stick/ middels teflon”. CC is voorloper op de markt dankzij de zelf-ontwikkelde stof THERMOLON als gebruik voor non-stick. Thermolon heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als teflon, maar is nauwelijks tot zelfs niet belastend voor onze gezondheid en het milieu. De keramische anti-aanbaklaag heeft nog veel meer voordelen. Zo bak je zonder toxische chemicaliën en milieubelastende stoffen. Alles wat je bereidt glijdt zeer goed door en uit de pan, of in dit geval uit de contactgrill.  Het zorgt ook voor een uitstekende hittebegeleiding waardoor alles zeer goed dichtschroeit dankzij de stevige aluminium-bodem. De coating is dus erg gezond, 100% veilig en bevat geen enkele giftige chemicaliën of persistente vervuilers. Het is bestand tegen zeer hoge verhitting, waardoor zelfs bij over-verhitting geen gevaar is op giftige stoffen ( denk aan de vogels in huis!!!) De laag in de pan zal niet vervormen na een over-verhitting, niet verbranden bij een toevallige oververhitting. . En last but not least: je maakt de pan zeer gemakkelijk schoon.
Het merk GREEN PAN is van Belgische komaf. Het is ontwikkeld door twee Belgische vrienden ( Jan Helskens & Wim de Veirman ) Zij bedachten THERMOLON, deze laag wordt dus door Green Pan ZELF geproduceerd,  Hoe wordt THERMOLON gemaakt? Het begint bij een basisgrondstof wat is afgeleid van zand, wat door het zogenoemde “ soft-gel-proces” wordt getransformeerd tot een verschuifbare oplossing. In dit proces worden geen PFAS stoffen gebruikt. Deze oplossing wordt ander lijm of andere additieven iop de pan-wand gespoten. De pan gaat vervolgens de oven in om uit te harden. Hierbij witst zo’n 60% minder CO2 uitgestoten dan producten van traditionele anti-aanbakpannen met PFTE. Het eindresultaat is een zeer sterke keramische anti-aanbaklaag, de THERMOLON laag. De pannen worden verder behandeld met diamant. Dit is knetter-hard, geeft zeer goede anti-aanbak-eigenschappren en heeft zeer goede warmte-geleiding. Om de pannen o.a geschikt te maken voor iedere warmtebron, worden er ferromagnetische deeltjes aangebracht op de bodem van de pannen. De pannen dragen behoorlijk wat certificaten. Zo werken zij onder ISO normen, gebruiken zij waar mogelijk geupcyclede materialen als RVS en aluminium, en dragen de pannen het officiële PFAS vrij logo. De pannen dragen tevens vele kwaliteiten-logo’s uit verschillende landen. De bijzondere productie die GREEN PAN hanteert, heeft grote voordelen. Dankzij hun technologie wordt bij het aanbrengen van de coatings zo’n 60% minder CO2 uitgestoten, wat neerkomt op circa een halve kilo CO2 per pan. Er worden wereldwijd jaarlijks zo’n 600 miljoen pannen geproduceerd, dus de winst is echt heel erg groot. Green Pan werkt zoveel als mogelijk is, met gerecyclede materialen. Het meeste ruwe materiaal wat tijdens de producties worden gebruikt , worden hergebruikt. GOOD STUFF dus. En daarom heb ik inmiddels ook aardig wat GREEN pannen in mijn bezit. Deze contact grill mocht dan ook niet aan mijn verzameling ontbreken.
De contact grill staat nog maar net op de Nederlandse markt, en vliegt bij puur & fit de deur uit. Het zijn erg populaire dingen geworden, naast de wafelijzers, die GREEN PAN overigens ook in het assortiment heeft gezet, en verkrijgbaar is bij puur & fit. ( KLIK HIER )
De contact grill is om te beginnen prachtig om te zien, geen straf dus om het in het zicht in je keuken neer te zetten. Daarnaast is hij beschikbaar in leuke kleurtjes. Ik heb de zwarte variant gekregen.
De contact grill van Green Pan is onder hetzelfde principe gemaakt als hun pannen. Dus geen giftige ellende , 100% gegarandeerd PFAS vrij, en zijn de grill-platen keramisch. ( Thermolon ) Wat specificaties :
het heeft een capaciteit van 2200 W
– de behuizing is van fenolhars met linker en rechterarm, in gegoten aluminium
– dubbel kookoppervlak, gaat vlak open
– het gewicht is 6,49 kilogram
– het materiaal van de greep is RVS
– heeft vergrendeling en snoerwikkelaar
– de platen zijn vaatwas-bestendig, maar wordt niet aangeraden
– heeft zeven programma’s
– heeft temperatuur instellingen 
– de platen zijn afneembaar én omkeerbaar om bijvoorbeeld brood te roosteren
– voor de liefhebber de afmetingen : L36 x B35,4 X H 19,5 cm 
– spanning 220-240 V / 50-60 Hz
Het display is ontzettend eenvoudig om af te lezen en te bedienen, en daar hou ik wel van. 🥹 Het heeft niet méér toeters en bellen dan noodzakelijk. Een aan / uit knop , een regelaar voor de platen, een timer en een temperatuur-knop. Het display zit frontaal in het midden, zodat je alles goed kunt blijven aflezen.
Het design vind ik persoonlijk ‘ stunning” Erg mooi vorm gegeven waardoor het geen lelijk aanblik is in je keuken en je de grill ook niet hoeft te verstoppen in een diepe kast. Het fraaie uiterlijk geeft tevens een mooie sfeer op de feest tafel. Denk aan gourmet / grillen tijdens de kerstdagen. Maar ook kan deze grill “ BBQ” vervangen, wat het een stuk gezonder maakt. Als je de contactgrill liever niet op het aanrecht wil laten staan, is het apparaat dankzij het prachtige design zeer eenvoudig op te bergen. Het kan rechtop in een kast worden geplaatst, waardoor het minimale ruimte inneemt. Wel zo fijn, als je klein behuisd bent, like me 😄 Er zitten zeer fijne, simpele en begrijpelijke gebruiksaanwijzingen bij. En hoera, ook gewoon in het Nederlands. Een snelle handleiding legt je standen uit en de bediening.
Uiteraard moet je wel verstandig en goed omspringen met je contact grill. Want ook in deze grill kan alles verbranden waardoor er schadelijke stoffen vrijkomen. Hou je daarom strikt aan de gebruiksadviezen.
Het schoonmaken van deze contactgrill is werkelijk “ easy-peasy” te noemen. Ik hik altijd vreselijk tegen het grillen op de gietijzeren grilplaat op, ( spellingscontrole maakt er TRILPLAAT van 🤣 )  niet omdat ook het werk an sich niet leuk vind, integendeel, ik vind grillen super-geinig. Maar ik zie als een BERG op tegen het schoonmaken. Dat is een flinke klus. Met deze contactgrill gaat het schoonmaken echt vliegensvlug en makkelijk. De platen zijn makkelijk afneembaar een om te spoelen onder de kraan.
De contactgrill heeft nog meer plussen. Het warmt namelijk razendsnel op. Zeker als we in zware tijden zitten waarbij de gas en Electra-prijzen de pan uitrijzen, is dit wel een erg fijn detail. Het verbruikt daardoor minder energie. En kun je bijvoorbeeld sneller wat groente grillen dan koken.

MIJN EERSTE GEBRUIK EN INDRUK

Als je het apparaat uit de doos trekt ( waar het overigens ontzettend zorgvuldig is ingepakt ) krijg je direct een WHOWHH! -gevoel, tenminste , ik wel. Het is echt EEN APPARAAT. Ik heb nog nooit eerder dit soort high-standaard-apparaten wat betreft kleine apparatuur in handen gehad, naast mijn BREVILLE wafelijzertje verbleekt deze volledig. Dat is gewoonweg niet te vergelijken met elkaar. Deze contact grill is echt geschikt voor de professional, maar ook voor mensen die houden van goede apparaten met dat beetje extra. Het is echt een apparaat die je jaren en jaren kunt gebruiken.
Nadat ik al wat begin te stuntelen , besloot ik de snelle handleiding erbij te pakken. Daar lees je in een oogopslag de belangrijkste punten om je apparaat meteen te kunnen gebruiken. Ben jij ook zo’n iemand, die altijd METEEN een nieuw apparaat in gebruik wil nemen? Ik heb nooit erg veel geduld om een gebruikershandleiding te lezen, en ik ben dan groot fan va dit soort snelle handleidingen om direct te kunnen knallen met je nieuwe aanwinst.
Ik heb de platen er eerst afgehaald om te reinigen. In de algemene handleiding vind je overigens een handig overzicht van talloze bereidingen.
Ik heb voor de eerste grill-sessies gekozen voor paprika, tomaat en aardappelschijfjes. Deze heb ik allemaal vooraf gemarineerd in wat biologische Ketjap Manis, en flink wat kerrie / curry poeder en ras El Hanout kruiden.
Op het apparaat vind je een zogenoemde SEAR FUNCTIE. Dit is een functie om je bereidingen 2 minuten aan te laten schroeien . Ook dit kun je geheel zelf regelen. Als je de SEAR knop één keer ingedrukt houdt, verschijnt “ star “ bij de bovenste plaat, bij twee keren indrukken verschijnt “ star “ bij de onderste plaat. Als je de knop drie keer indrukt zullen beide platen worden geactiveerd. Druk je vier keer de knop in, zal alles weer verdwijnen.
Okay, hier ging ie dan……Ik ga groente grillen, het advies is om dan beide platen te gaan gebruiken bij een advies-temperatuur van 200*C. Dat doen we braaf. Ik heb daarvoor de BOTH functie aangedraaid. Er verschijnt een standaard timer en temperatuur op het LCD schermpje. Door middel van de draaiknop stel je de temperatuur in, in mijn geval dus 200*C. Je kunt de timer ook handmatig op de door jou gewenste tijd instellen. Ik ga voor 10 minuten om te beginnen. Daarna moet je op de start-knop drukken, en op het schermpje verschijnt PREHEAT ( voorwarmen ) en een meelopend balkje om deze voortgang te zien. Als het apparaat is voorverwarmd, hoor je drie piepjes. En zal de timer gaan knipperen, nu moet je opnieuw op START drukken, zodat de timer gaat lopen. Een kind doet de was-verhaal. Als je gerecht klaar is, geeft het apparaat opnieuw drie piepgeluiden.
Nadat het apparaat volledig is opgewarmd, gaat het grillen echt supersnel. Ik had alles al op de plaat gelegd, voordat ik het apparaat aanzette, dit zorgde uiteindelijk voor een kortere grill-tijd, dus dat is alvast een tip. De voorverwamings-fase maakt het apparaat namelijk al aardig heet .
Wat ik in het begin een beetje “ eng” vond, was de rook-ontwikkeling, deze is in het begin, vond ik, best even heftig. Maar het verdween gelukkig vanzelf. De heerlijke geuren verspreiden zich ook snel.
Nou, en dit is het resultaat na 15 minuten grill-tijd : heerlijk gare aardappelen, lekker gegrilde paprika en tomaat! Ik was niet boos, deze eerste keer! 😃 Het gaat echt vele malen sneller en minder omslachtig en schoner dan de gietijzeren grillplaat op het gas. De platen haal je er echt onwijs eenvoudig uit en zet je er nog eenvoudiger weer in. Het schoonmaken van de platen gaat nét zo snel en makkelijk als de platen van mijn Breville wafelijzer. WAUW, wat fijn! Geen gedoe met aankoek-praktijken die je eraf moet schrobben, het vuil gleed echt zeer snel van de platen af, ik heb wel wat ecologisch afwasmiddel gebruikt en mijn afwasborstel. Maar lang hoefde ik in elk geval niet te poetsen. De behuizing kun je met een klamvochtig gemaakte doek afnemen.
De platen zijn aan beide kanten te gebruiken. Dat maakt de contact grill zo multifunctioneel. De andere kant van de grill platen zijn glad. Je kunt daar panins’s en tosti’s mee maken bijvoorbeeld, maar nog veel meer. Ik besloot veganistische tosti’s te maken, van oud wit brood ( vriendlief eet dit graag  😱 ) Ik heb er ui / tomaat / edelgist / sesamzaad / en Italiaanse kruiden op gelegd, terwijl ik de bovenste boterham heb besprenkeld met Aminos. Dit heb ik zeer goed plat gedrukt en per vier op de grill gelegd. Ik heb de 200*C aangehouden en de timer gezet op 10 minuten na het voorwarmen. Ook hier heb ik de tosti’s meteen op de grill gelegd, zodat ze tijdens het opwarmen ook al meteen garen. Je kunt vier tosti’s tegelijk maken. Na het opwarmen ( piep piep-piep! ) ging het snel, al na ongeveer 7 minuten waren de tosti’s klaar.
En dit was het resultaat! Vriendlief was enthousiast! Terwijl hij niet zo “ vegan’ is ingesteld. Maar dit vond ie verrukkelijk! Ook ik heb ervan geproefd en inderdaad, WAUW! Lekkekkkuuurrr ! Dit ga ik vaker maken, maar dan met mijn eigen gebakken brood. Het komt er MEGA krokant uit. Echt geweldig.
Natuurlijk kun je allerlei groenten grillen, tosti’s maken enzovoort, maar je kunt ook out-of-the-box denken en de allerlekkerste en meest bijzondere meukvrije dingen maken! Jullie kennen mij hé! 😁😁 Ik doe alles nét even anders . Zoals deze chocolade koeken! Ze zijn zo lekker, dat je je vingers er bijna bij opeet, en het leuke is: ..ze zijn knettergezond en zeer makkelijk om te maken!
WAT HEB JE NODIG ?
450 gram havermeel ( havermout tot meer vermalen )
Vier eetlepels biologische erythritol
10 gram wijnsteen bakpoeder
125 gram cacaopoeder
Warm water
Twee bananen, overdwars door gesneden en in stukken
Ceylon kaneelpoeder
ZO MAAK JE HET :
1) Gooi alle ingrediënten behalve de banaan en kaneel in een kom en voeg steeds beetjes warm water toe terwijl je de massa kneedt. Je kunt ook de staafmixer kort gebruiken om de massa glad maar stevig te maken. Zorg dat het niet te papperig wordt. Laat dit ongeveer 60 minuten op een koele plek staan, je kunt deze stap ook versnellen door het in de koelkast te zetten op op te stijven. Bestrooi de banaan stukjes rijkelijk met de kaneel en laat ook dit even staan.
2) Zet een schaaltje  water neer om steeds je handen even te bevochtigen, dit voorkomt plakken. Pak steeds een stuk van het deeg, en vouw er een stuk banaan omheen, zodat je een soort rolletje krijgt.
3) Zet de contactgrill op voorverwarmen en op 180*c Zet de timer op 15 minuten, zolang heb je niet nodig maar het geeft genoeg tijd. Leg de stammetjes direct op de gladde platen, en bak de koeken. Blijf steeds even controleren, en keer ze een keertje om.
4) Lekker met poedersuiker!

DE DUBBELE PLATEN GEBRUIKEN

We ontvangen wat klant-vragen van klanten die de stap al hebben genomen om deze contactgrill aan te schaffen. Zij zoeken zich in verpakkingen suf naar de gladde platen. Er wordt niet direct begrepen, dat de platen OMKEERBAAR zijn. En dat dit ook juist een fijne stap is richting duurzaamheid. De platen die reeds in het apparaat zitten, zijn dus TWEEZIJDIG te gebruiken. De gladde kant kun je o.a gebruiken om vier tosti’s tegelijk te maken, zoals ik ook in MIJN REVIEW laat zien. De platen zijn ontzettend eenvoudig om te keren, ze zijn zeer snel uit de vergrendeling te halen. Je hoeft dus niet te stuntelen.
Eerder vertelde ik, dat er ook losse wafel-platen verkrijgbaar zijn. Dit maakt het helemaal tot een duurzaam geheel, omdat je je grill dan ook kunt gebruiken voor wafels te maken, en wafelijzers daardoor overbodig zijn. De wafelplaten kosten € 59,00 , wat ook fiks aan de prijs hangt, maar je bespaart ruimte en geld in je keuken door geen wafelijzer aan te hoeven schaffen. Wil je deze wafel-platen bestellen? KLIK DAN HIER 

WAT IS MIJN OORDEEL?

Ja…..hier wordt ik blij van. Ik mag zeggen, dat dit het allerbeste kerstcadeau is wat ik in jaren kreeg. Hier ga ik onwijs veel plezier aan beleven en vriendlief? Die keurde alles wat ik voor het eerst had gegrild meer-dan-goed! Hij vond het geen enkel verschil maken met het grillen op de gietijzeren grillplaat. Ik ben hier oprecht heel blij mee, zeker voor komende tijd, waarin we wat zuiniger moeten omspringen met energie. Bij elkaar genomen heb ik het apparaat niet langer dan 20-25 minuten aan gehad, voor het portie wat je op de foto ziet . Dar kun je met zijn tweetjes lekker van smullen. Ik ga het apparaat komende tijd lekker uitproberen , ik heb er zin in!
Zijn er minpunten? Nee, ik heb echt onwijs kritisch gekeken, maar ik kon werkelijk niets negatiefs vinden. Van verpakking / de materialen tot de adviesprijs, alles klopt aan dit apparaat. Natuurlijk is € 249.00 ( want dat kost ie ) een bedrag wat je even weg moet slikken, maar als je mij vraagt of dit het waard is, dan zeg ik met vette uitroeptekens volmondig JA❗️❗️❗️❗️ Het DOET wat het belooft, het voldoet aan al mijn strenge eisen op gebied van gezondheid en milieu, en het is een apparaat wat je veelzijdig kunt gebruiken. Natuurlijk moet je altijd goed kijken of jij dit apparaat daadwerkelijk gaat gebruiken. Als jij geen fan bent van grillen, of je roostert nooit, dan lijkt dit apparaat té goed en té duur. Maar hou je van eerlijke apparaten, die daadwerkelijk beloven wat ze beweren, en hou je van lekker en gezond eten, dan is dit apparaat een topper. Hou je tot slot ( net als ik ) erg van gemak wat betreft bediening van apparaten, dan is deze grill ook perfect voor jou. Een kind kan het bedienen, zo eenvoudig is hij.
Neem ook de vele voordelen in overweging, mocht je erover na willen denken. Je kunt dit apparaat ook gebruiken om te gourmetten of gebruik deze in plaats van een steengrill. Het kan vele porties tegelijk aan, wat garant staat voor een gezellige feesttafel. Wat mij betreft een echte aanrader, en een aanwinst in je keuken!

WAAR VERKRIJGBAAR ?

Je kunt deze keramische contact grill van GREEN PAN bestellen via www.puurenfit.nl. Ze zijn er in verschillende kleuren, dus voor iedere keuken is er vast eentje!
KLIK HIER om te bestellen. De contact grill kost € 249,00.

OKAY …NOG EVEN OVER DE CONTACTGRILL VAN GREEN PAN…..

Inmiddels hebben erg veel mensen deze contactgrill aangeschaft en zijn er nog erg veel mensen in de nadenk-modus 😉  Ondanks dat mijn artikel goed uitlicht wat deze grill allemaal kan, komen er toch nog vragen. Veel mensen zijn nu aan het overwegen de grill aan te schaffen, zeker nu met de feestdagen.  Daarom ga ik de meest gestelde vragen beantwoorden in deze Q en A!
WAT VOOR PLATEN ZITTEN ER STANDAARD BIJ ?
Als je een contactgrill koopt, krijg je er standaard twee VERWISSELBARE platen bij. Juist…..je leest het goed, je kunt deze tweezijdig gebruiken. De standaard is de grill-functie, zo worden de platen ook aangeleverd in het apparaat. Door een zeer eenvoudig klik-systeem kun je de platen makkelijk losmaken en verwisselen. De andere kant is glad, waardoor je bijvoorbeeld erg snel brood kunt roosteren.
KUN JE OOK WAFELS BAKKEN IN DEZE GRILL ?
Ja, dat kan zeker! Er zijn bij GREEN PAN twee nieuwe apparaten uitgekomen, deze contactgrill, maar ook een wafelijzer. Beide apparaten zijn echter precies hetzelfde, alleen zitten er wafel-platen in het wafelijzer. Deze platen kun je echter los kopen, waardoor je deze ook gewoon in je contactgrill kunt plaatsen, en je apparaat daardoor nog multi-functioneler wordt! Wil je deze wafel platen afzonderlijk bestellen  ? KLIK DAN HIER
HOE MAAK JE DE GRILL SCHOON, EN GAAT DAT GEMAKKELIJK ?
Ik heb zelf nog nooit zo’n ontzettend fijn apparaat in mijn bezit gehad die je zo makkelijk schoonmaakt en verder om weinig onderhoud vraagt. Het is letterlijk kinderspel. De platen zijn dankzij de keramische laag supersnel te reinigen onder de kraan. GREEN PAN adviseert overigens wel, om de platen liever niet in de vaatwasser te zetten of in water te laten staan. Daar worden de platen niet erg blij van en vermindert zeker de levensduur. Ik heb nooit moeite om de platen te reinigen, met wat ecologisch afwasmiddel en een doek verwijder ik razendsnel aangekoekte delen. De buitenkant van het apparaat kun je met een zachte licht vochtige doek reinigen.
KUN JE GOURMETTEN MET DEZE CONTACT GRILL ?
Jazeker! Sterker, daar schaffen veel mensen hem voor aan. Het is een ideale vervanging voor de gourmet stellen met antiaanbaklagen. John van Puur & fit heeft net als ik ook deze contactgrill gekregen als vervroegd kerstcadeau en hij heeft er inmiddels meerdere malen mee gegourmet, met zeer grote tevredenheid, als ik zijn verhalen mag geloven . Dus volmondig JA! Je kunt er naar hartelust mee gourmetten.
VERBRUIKT DE CONTACTGRILL VEEL ENERGIE ?
Nee, deze contactgrill verbruikt algemeen genomen weinig energie. Het heeft een vermogen van circa 230 V, wat neerkomt op 3680 W. Stel* dat we de contactgrill zestig dagen lang iedere dag één uur aanzetten, en de energieprijs ligt op € 0,22 eurocent ( let op, dit gaat om een voorbeeld ) dan zouden we gemiddeld € 7.00 euro kwijt zijn aan elektriciteitskosten. ( * dit betreft een voorbeeld, en kan sterk verschillen )
Daarnaast werkt het apparaat DIRECT, waardoor hij zeer weinig tot geen opwarmtijd nodig heeft, al zit er wel een opwarm-functie op. Je kunt direct het voedsel op de platen liggen terwijl het apparaat opwarmt, zodat er geen kostbare energie verloren gaat. Het opwarmen gaat namelijk razendsnel. Tel daarbij op, dat het een multi-functioneel apparaat is, waardoor je A: minder andere apparaten nodig hebt en B: energie bespaart.
Zeker in deze periode komt de contactgrill dus best van pas.
HIJ LIJKT ZO GROOT….KUN JE HEM WEL GOED OPBERGEN ?
Hij is zeker groot, maar daarom kun je ook echt spreken van een echt degelijk apparaat. De vele andere contactgrillen / wafelijzers / grillijzers zijn over het algemeen een stukje kleiner, maar zijn dan ook minder efficiënt en veelzijdig. Je haalt met de GreenPan contactgrill echt een APPARAAT in huis, die ook professioneel wordt gebruikt. Ik kan mij voorstellen dat je wat stress krijgt over het opbergen ( HELP! Weer zo’n bakbeest in huis! )  maar daar heeft GreenPan ook aan gedacht. Je kunt de grill namelijk rechtop zetten. Dit neemt veel minder ruimte in beslag terwijl hij veilig kan worden opgeborgen. Het snoer kun je oprollen.
KUNNEN DE PLATEN GEMAKKELIJK WORDEN VERWIJDERD ? 
Ja! Dat vind ik persoonlijk wel één van de grotere pluspunten van deze contactgrill. Aan de zijkant zit een knopje, als je deze indrukt, springt de plaat meteen los uit de vergrendeling. Het kost geen enkele moeite.
VALLEN DE PLATEN RECHT OP ELKAAR OF SCHUIN ?
Ik ontving onlangs een vraag van iemand die het lastig vond dat de meeste contact grillen de platen schuin op elkaar afstemmen. Bij tosti’s maken kan dat bijvoorbeeld erg platte of rare vormen geven. Deze contactgrill heeft daar geen last van. De platten vallen OP elkaar waardoor alles echt letterlijk als een sardientje in een blikje recht plat wordt gedrukt. Alles komt er dus prachtig uit.
WAT VOOR AFMETINGEN HEBBEN DE PLATEN ?
de platen hebben een afmeting van 26 x 30 cm
IS DE CONTACTGRILL GESCHIKT VOOR EEN GOURMET TAFEL VOOR 4 PERSONEN??
JA. Je kunt de contactgrill namelijk open geklapt als gourmet-stel gebruiken, met ruimte van de twee platen. Dit is voldoende om diverse groente/ vlees en vis te grillen in één keer …
Heb jij nog vragen? Stel ze mij gerust, of mail naar : klantenservice@puurenfit.nl. Of stuur mij een mail naar info@moniquevandervloed.nl

Lekkere, meukvrije recepten!

Dat ik het nét even anders dan anderen doe, dat weten jullie. En ook mijn gebruik van de contactgrill is anders. Ik bedenk zelf meukvrije recepten.  Ik ben op dit moment nog volop aan het experimenteren, ik zal steeds de recepten die erg goed lukken in dit artikel gaan aanvullen om jullie wat inspiratie te geven! Het eerste recept wat ik deel, is een blijvertje in huize van der Vloed geworden. Het zijn zeer snelle, eenvoudig te maken bruine bonen burgers, in nog geen kwartiertje bereid in de contactgrill, en zeer budgetvriendelijk! Je kunt dit recept ook gebruiken om mini burgertjes te maken voor op de grill en bij de gourmet!

WAT HEB JE NODIG ?

een grote pot biologische Hollandse bruine bonen, niet uitgelekt, tenminste 600 gram
400 gram havermout
een flinke scheut Aminos of sojasaus
een snuf Keltisch zeezout
een snufje zwarte peper
een eetlepel laos
een eetlepel kerriepoeder
een eetlepel knoflookpoeder
een eetlepel paprikapoeder
een eetlepel komijnpoeder
een theelepel chilipoeder
water

ZO MAAK JE HET :
1) kneed alle ingrediënten handmatig in een kom samen terwijl je kleine beetjes water toevoegt. Kneed er een stevige bal van.
2) zet de contactgrill aan, op 200*C, draai ballen of balletjes uit de massa en leg op de gladde platen van de grill. Bak ongeveer 12 minuten, terwijl je af en toe alles omkeert

tip :
extra lekker met een gesnipperd uitje erdoor!

 

zonne-wafels

3 december was ik jarig. En kreeg ik voor mijn verjaardag de afzonderlijk bestelbare wafel platen cadeau! De contactgrill is voor mij dus geheel cadeau gegeven! Ja, ik weet het, ik ben een bof-bips. Zodra ik de wafel platen in handen kreeg ben ik er meteen mee op avontuur gegaan. En bedacht deze ” zonen-wafels ” gebaseerd op zonnebloempitten meel. Ze zijn veganistisch, maar maakt je dat niet zoveel uit, kun je ook twee verse eitjes gebruiken in plaats van de gepureerde banaan.

 

WAT HEB JE NODIG ?

450 gram zonnebloempitten

400 gram havermout

vier volle eetlepels biologische erythritol

twee eetlepels speculaaskruiden

een gepureerde banaan

10 gram wijnsteen bakpoeder

twee koffiekopjes cacaonibs

drie eetlepels zuivere kokosolie op kamertemperatuur

water

 

ZO MAAK JE HET :

 1. meng alle ingrediënten in een kom, voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een licht vloeibare massa ontstaat.
 2. zet de contactgrill op 200*C. Vul de wafel platen met het beslag en bak de wafels onder regelmatig controleren in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Lekker met Icing poedersuiker!

 

 

 

7 Reacties op “Wat is een contact grill + review keramische contactgrill GREEN PAN

 1. Ik ga er zeker over denken, het lijkt me heerlijk om mijn eigen gezonde pizza beleg te make (gek op pizza)Dank voor het delen..

 2. Hallo Monique, waarom werkt het losse (niet als antwoord op de nieuwsbrief) e-mailadres niet, ik krijg steeds een melding van onbestelbaar en ik heb je iets geschreven dat ik je niet en-publque wil laten weten.

  Groeten

  Elly M.

 3. Net pannenkoeken gemaakt, ook super makkelijk op dit apparaat. Het beslag mag wat dunner zijn dan origineel voor in de koekenpan. Dan, net als een ei…, 2 minuten laten bakken, daarna schuift de pannenkoek zó over het oppervlak en kun je hem heel gemakkelijk omdraaien met een spatel (ook van Greenspan, héél dun kunststof) en dan laat je hem ook nog 2 minuten bakken en klaar is ie. De temperatuur voor pannenkoeken stel ik in op 200 graden. En…, geen olie of boter nodig om te bakken.

  • hou dan de NB van 28 december in de gaten 😉 dan komt ie met FIKSE korting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *