Wat is Spirulysat, en is een vloeibare spirulina beter dan niet vloeibare ?

Ik ben een groot fan van zeewieren / algen. Niet dat ik het echt mega-superlekker vind, maar ik weet dat het veel goeds doet voor mijn lichaam. Als ik algen als spirulina / chlorella en fytoplankton gebruik voel ik mij fitter, vitaler en zit ik lekkerder in mijn vel. Ik wissel qua gebruiksvorm af, dan slik ik weer een poosje tabletvorm, dan weer capsulevorm en dan weer poedervorm. Jaren geleden , ergens in 2016, ontdekte ik SPIRULYSAT. Dit is een spirulina in een vloeibare vorm. Het gaat om een zeer unieke en bijzondere vorm van spirulina. Ik heb het destijds een poosje gebruikt, en was daar erg enthousiast over. Begin dit jaar ( 2022) dacht ik opeens weer aan deze ampullen omdat ik graag een baby-blauwe geboorte-cake voor een net bevallen vriendin wilde bakken. Ik gebruikte deze ampullen namelijk niet alleen om spirulina te gebruiken, ik gebruikte het ook als een mooie baby-blauwe natuurlijke kleurstof. Sindsdien zijn ze bij mij weer in-the-picture gekomen en heb ik ze ook binnen gezet bij Puur & Fit. Een artikel over deze bijzondere ampullen.

 

WAT IS HET ?

Om te beginnen wil ik je graag door-linken naar MIJN ARTIKEL OVER SPIRULINA, zodat je weet wat spirilina precies is en waar het allemaal zo’n beetje goed voor is. SPIRULYSAT is afkomstig uit Frankrijk. Het gaat om een vloeibaar extract van spirulina wat is getitreerd op 1000 g /L fycocianine.
Wat is dat ? 🙄🙄 
Fycocyanine is een blauw pigment dat is afgeleid van blauw-groene algen. Dit stofje is overigens het voornaamste verschil tussen chlorella en spirulina. Het komt alleen voor in blauwgroene algen. Samen met de stof chlorofyl speelt fycocyanine een belangrijke rol in de fotosynthese. Fycocyanine bestaat uit een groot eiwit waaraan chromosomen zijn gebonden. Dit wordt phycocyabolinine genoemd ( PCB ) en zijn verantwoordelijk voor de mooie blauwe kleur.
Fycocyanine wordt vooral gezien als een ijzersterke anti-oxidant wat het lichaam kan helpen vrije radicalen te bestrijden. Ook biedt het vele ontstekingsremmende effecten. Fytocyanine is in spirulina de belangrijkste actieve verbinding. Spirulina is in staat zware metalen in het lichaam aan zich te binden en te verwijderen. De samenstelling van fycocyanine komt vrij dichtbij de menselijke gal-pigmenten wat het verklaarbaar maakt dat de stof ook een lever-beschermende werking geeft.
Fycocyanine bevat circa 12-15% spirulina, en wordt ook wel gekscherend de energie-motor van spirulina genoemd. Het dekt wel degelijk de lading van de exteme gezonde voordelen van het stofje voor het menselijk lichaam. Het zet lichtenergie om in biologische energie. De rode weerkaatsingen die in het licht verschijnen, zijn het bewijs van deze biologische activiteit. Terug naar de ampullen.
Zoals gezegd komen deze uit Frankrijk, uit Bretagne om precies te zijn. Ze zijn 100% traceerbaar. Daar vindt zowel de teelt als de extracties plaats van deze blauwe spirulina. Het kweekmedium bevat tot 50% zeewater, verrijkt met mineralen en sporenelementen uit de zee. De extracties gebeuren zonder temperatuurverhoging zodat de voedingsstoffen en actieve moleculen gegarandeerd blijven.  De fycocyanine wordt geëxtraheerd door middel van een gepatenteerd koud extractieproces op basis van water. Hierbij blijven alle biologische eigenschappen behouden.
Je zult je kunnen afvragen, waarom je spirulina in deze meest natuurlijke zuiverste vorm zou moeten gebruiken t.o.v de andere gebruiksvormen van spirulina. Zijn die dan minder goed ? NEE, natuurlijk niet. Maar waar deze ampullen vooral in uitblinken , is de zeer hoge beschikbaarheid van de aanwezige moleculen wat ervoor zorgt dat de opname meest optimaal is. Voor mensen die bijvoorbeeld moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen, denk aan bepaalde ziekten / aandoeningen, zijn deze ampullen ontzettend interessant, maar ook als je even wat minder gezond bent ( tijdens ziekte, herstel na ziekte, herstel na operatie, na een antibioticakuur )  kunnen deze ampullen het meest maximale bieden. Ik wil benadrukken dat, als je medicijnen slikt, vooraf met je behandelend arts overlegt of je deze ampullen mag gebruiken naast de medicatie.
De 100%. natuurlijke ampullen ( van glas ) bestaan uit gezuiverd water, het vloeibare extract van spirulina, en een appelzuur wat noodzakelijk is als zuurteregelaar. Het gaat echter maar om een spoor ( <0.1%)

GLAZEN AMPULLEN ???🤭

Niet alleen de inhoud van de ampullen is zeer opmerkelijk en uniek te noemen, ook de ampullen zelf zijn nogal “ one-of-a-kind “ Ze zijn namelijk gemaakt uit een zeer duurzaam gerecycled dun glas. Hier is voor gekozen omdat de kwaliteit anders met sprongen achteruit zou hollen, en het niet verkocht kan worden. Als het bij de consument zou zijn gekomen is de werking al zeer gestagneerd. Door het in glazen geïsoleerde glazen ampullen te verpakken blijft de kwaliteit en werking optimaal behouden. Echter blijft het gevoelig voor licht en warmte( de kleur verbleekt)  en je moet de ampullen dan ook op een donkere en koele plek bewaren, in de verpakking.
Het kan voor de eerste keer een beetje lastig zijn om de ampullen te gebruiken, maar na één keer snap je het en is het verder geen rocket-science. Kort uitgelegd : er zitten aan de uiteinden van de ampullen twee breek-puntjes. Door één te breken verwijder je de seal. Je draait het ampul om en houdt deze boven een glas. Als je dan het andere breekpunt breekt vloeit de vloeistof direct uit de ampul het glas in. Het ampul kun je net als glas recyclen, en in de glasbak deponeren,. De ampullen zijn milieuvriendelijk en duurzaam. De verpakking zelf is 100% bio-afbreekbaar en recyclebaar. Een doos bevat 20 ampullen ( 10 ml per ampul)

HOE TE GEBRUIKEN ?

Je kunt de ampullen éénmalig gebruiken voor bijvoorbeeld een kuur, waardoor je bijvoorbeeld wat sneller kunt herstellen na ziekte enz, maar je kunt ze ook langdurig gebruiken. Ze zijn alleen wel knap prijzig wat dit wel een dure grap maakt, maar dat beslist iedereen uiteraard voor zichzelf. De ampullen worden meest verkocht om te gebruiken als kuur van 60 dagen. Dit zou neerkomen op een doos per 10 dagen, dus zes dozen. Voor langdurig gebruik / onderhoud wordt een ampul per dag geadviseerd, als je wat extra’s kunt gebruiken worden twee ampullen per dag aangeraden.
Je kunt de ampullen puur drinken of verdunnen met water. Dit laatste zou ik adviseren omdat in pure vorm het nogal bitter kan nasmaken in de mond,
Zoals je eerder kon lezen zet de fycocyanine licht energie om in biologische energie wat zichtbaar wordt d.m.v een rode weerkaatsing. In dit glas verdund met water zie je dit duidelijk gebeuren. Wat vrij uniek is.

NATUURLIJKE ( BABY) BLAUWE KLEURSTOF!!!

Waar ik destijds de ampullen meest voor gebruikte was als een prachtige blauwe kleurstof. Tegenwoordig wordt deze natuurlijke kleurstof ook industrieel toegepast in biologische producten. Maar het is nog geen hoogvlieger in de wereld van kleurstoffen. Ijssalons houden zich bijvoorbeeld liever vast aan synthetische kleurstoffen. Wat op zich jammer is te noemen, want deze kleurstof is uiteraard knetter-gezond.
Sinds mijn ontdekking heb ik al vrij veel baby blauw gekleurd / geglazuurd samen met de stevia ICING poedersuiker . Je kunt daar prachtig babyblauw glazuur ( icing ) van maken! Kijk maar naar de foto hierboven waar ik een paar simpele graan-wafels een babyblauw laagje heb gegeven. Hoe leuk is dit om een jongetje te verwelkomen in de eerste geboorteweek? Alles wat het vraagt is icing poedersuiker en een ampul.
Maar je kunt er nog veel meer mee doen. Zo kun je gekookte eieren een blauwe kleur geven, wat super-leuk is voor de paasdagen. Kook de eieren, laat ze schrikken, pel ze en leg ze per drie eieren met een ampul in een kom te weken. Ze zullen dan vanzelf blauw gaan kleuren.
Proef je dan geen rare smaken? NEE. De ampullen zijn namelijk smaakloos. En verwerkt zullen ze al helemaal geen enkele smaak afgeven, wat het meest ideaal maakt als kleurstof.

WAAR TE BESTELLEN ?

Ik heb ze binnen gebracht bij puur & Fit.  KLIK HIER om te bestellen. De ampullen kosten €27.00 voor 20 x 10 ml.

2 Reacties op “Wat is Spirulysat, en is een vloeibare spirulina beter dan niet vloeibare ?

 1. Hoi Monique,

  Heel interessant jouw artikelen op Meukvrij met Monique en je goede tips en adviezen.
  Wat betreft de spirulina: waar kan ik goede capsules bestellen?
  Want je maag nemen capsules toch beter op dan tabletten? Op Puur en Fit kon ik alleen de tabletten vinden en het poeder, geen capsules. Jij schrijft dat je ook capsules slikt.

  Alvast bedankt!
  Hartelijke groet,
  Famke de Groot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *