Wat zijn solid-scent parfums en hoe meukvrij zijn ze ? Plus review SolidScentCo parfums!

Naast make up is parfum één van de allermoeilijkste producten om digitaal / on-line te verkopen. Geuren zijn immers zeer persoonlijk. KLIK HIER om alles te lezen over parfums. Zeker als je graag meukvrije parfums wilt gebruiken is de markt zeer dun. Het is lastig, om een echt volledig meukvrij parfum te maken, die ook lang blijft ruiken . Bij Puur & Fit hebben we ( heb ik 🙂) wat natuurlijke parfums binnen gebracht die erg goed worden verkocht. Toch blijf ik steeds rond kijken naar nieuwe, leuke en vooral meukvrije parfums. Ik hou zelf enorm van geuren. Ik ben wat dat betreft best wel een geur-gevoelig-tiepje. En het voordeel van echte pure natuurlijke parfums is wel dat het allemaal vrij neutraal geurt naar echte natuurlijke geuren als lavendel, sinaasappel en vele andere etherische geuren. Dit maakt het kiezen on-line gemakkelijker. Je houdt immers van de geur van lavendel / sinaasappel of niet. Door bekende natuurlijke geurnoten te gebruiken kun je als consument on-line afgaan op je eigen voorkeuren. Zeker als je bijvoorbeeld allergische reacties kunt vertonen of overgevoelig reageert op parfums, dan zijn deze natuurlijke alternatieven geweldig.

Iets wat anno 2022 sterk in opkomst zijn gekomen, zijn de zogenaamde “ vaste-parfum-crémes “ ook wel een soort zalfje in een potje die je op je huid kunt smeren voor een heerlijk subtiel geurtje. In de wereld van parfums worden deze zalven ook wel SOLID SCENTS genoemd, in Nederlands vertaald vaste geuren. Alhoewel het lijkt op iets nieuws, bestaan deze vaste parfums al heel erg lang. Ik herinner mij bijvoorbeeld als kind dat mijn moeder deze vaste parfum-crémes  wel eens gebruikte. Het is leuk om te zien dat deze nu een comeback hebben gemaakt, 2.0. 😊
Het biedt namelijk nogal veel voordelen t.o.v gewone vloeibare parfums. Omdat het in een vaste vorm komt, zijn agressieve middelen als alcoholen ( ethanol) niet nodig. De basis kan sterk verschillen, maar algemeen genomen worden er vaste plantaardige vetten gebruikt in de basis, waaraan bijvoorbeeld bijenwas en etherische oliën worden toegevoegd. Naast geen agressieve ingrediënten hoeven in te zetten bieden de solid-scents meer voordelen t.o.v gewone vloeibare parfums. Zo heb je geen last meer van lekkende flesjes, en hoef je het niet te vernevelen, wat zeker gunstig is voor onze luchtwegen. Tot slot zijn solid-scents stukken voordeliger dan vloeibare parfums. Er zijn eigenlijk nog veel en veel meer voordelen, zoals een extra verzorgend effect op de huid dankzij de plantaardige oliën / vetten, een langere geur-beleving en een zeer duurzaam / zuinig gebruik.
Maar het is ook nog eens ontzettend fijn voor het milieu. Omdat het geen dure glazen flesjes / pompjes / drijfgassen vraagt worden de meesten milieuvriendelijk verpakt in bijvoorbeeld een gerecycled blikje. Velen kun je bovendien her-vullen met een speciale navul-verpakking.

HOE WERKT EEN SOLID SCENT PARFUM ?

Nu lijkt het gebruik van zo’n vaste geur geen rocket-science en natuurlijk is dat ook een beetje waar, maar het vraagt wel wat aandachtspunten. WAAR je de crème aanbrengt is belangrijk voor de werking van de geur op je huid en de geur-beleving, Een vast parfum reageert op je lichaamswarmte. Zodra je met je vinger in een potje duikt, zal de crème smelten, zodat het meteen smeerbaar wordt. Je kunt de crème uiteraard overal waar je maar wenst opsmeren, maar door de crème op specifieke plekjes te smeren, zul je veel meer geur-beleving ervaren. Dit worden ook wel “ pulsatie-punten” genoemd. Het gaat om plekken op het lichaam waar de lichaamstemperatuur nét even iets warmer is dan andere plekken. Denk aan de polsen, het decolleté , de slapen, achter de oren, de binnenkanten van de ellebogen en knieën, achterop het hoofd in de overgang van de nek naar het schedel, en rondom de navel. Door op deze specifieke plekken de crème subtiel op te brengen zul je een betere geur-ervaring hebben en zal de geur ook langer blijven hangen.
Omdat het een crème is, zal de geur ook niet zo penetrant zijn op je huid, wat zeker voor mensen die niet zo goed tegen heftige parfum-geuren kunnen maar wel erg graag in een zweem lekker willen ruiken. Solid-scents komen niet zo heftig je neus binnen waardoor de geurbeleving veel subtieler is.

HET ENE IS HET ANDERE NIET

All is good, zul je denken. Maar helaas is het ook wat betreft vaste geuren goed opletten geblazen. Veel fabrikanten werken alsnog met zeer goedkope ( synthetische ) grondstoffen waardoor een crème soms nog slechter kan zijn als een vloeibaar parfum. Let daarom erg goed op de ingrediënten die worden gebruikt, Gelukkig zijn er zeer fijne vaste geuren te vinden, zoals ik onlangs de zeer interessant-ogende blikjes tegenkwam van het Engelse merk SOLID SCENT CO. Ik werd direct nieuwsgierig en heb onze John op avontuur gestuurd voor een exemplaar. Deze kreeg ik al vrij snel binnen.
Wat is het ? En vooral: is het wat en voldoet het aan al mijn kritische eisen?
SOLID SCENT CO. Is een kleine Engelse onderneming die op meest natuurlijke wijze parfums en zepen op de markt brengt. Zij  gaan nét even een stapje verder dan de vele andere ondernemingen die natuurlijk te werk gaan. Zij werken bijvoorbeeld 100% natuurlijk en gebruiken geen synthetische componenten. Daarnaast werken zij meest milieuvriendelijk, maar dan in stijl. Dit maakt de verpakkingen van deze vaste geuren best uniek.
Solid Scent Co baseren hun geuren op bestaande/ populaire geuren. Ze laten zich inspireren door deze geuren en geven daar hun eigen twist aan. Door aan te geven op welke parfums zij zijn geïnspireerd per geur, is het voor de consument een stuk eenvoudiger om on-line te bestellen. Zij redeneren “ …if you like that fragrance, you Will like our version “ ( als je die bepaalde geur lekker vind, dan vind je onze variant daarop ook lekker )
Ik persoonlijk vind dat rete-slim bedacht, want zoals ik eerder al aangaf is niets zo moeilijk en persoonlijk als parfums. Door een zeer goede richtlijn te kunnen bieden van geuren die we allemaal wel zo’n beetje kennen, kun je zeer eenvoudig jouw favoriete geuren kiezen. Het leuke is dat er naast vrouwen geuren ook mannen-geuren verkrijgbaar zijn, die op exact dezelfde manier worden samengesteld, dus afgeleid van beroemde geuren.
De verpakkingen zijn gemaakt van metaal. De blikjes zien er ontzettend fraai uit, en zijn zeer compact. Je kunt de blikjes aan de bovenzijde via een schuif-dekseltje openen. De blikjes zijn te her-vullen, er zijn voor iedere geur navullingen verkrijgbaar. Duurzaam dus!  De blikjes wegen 8 gram ( 4 gram vulling ) Ik ontving drie verschillende  testers / geuren om te testen :
– RAINE ( orchid / ivy / wild plum)
– LUNA ( rose / orchild / freesia )
Daarnaast ontving ik een mannen-geur : RALSTON ( citroen, sandelhout, witte peper ) die ik in de volledige verpakking kreeg. In deze verpakking zit het robuuste doosje met inhoud en een extra refil. Deze geur is afgeleid van de YVES SAINT LAURENT geur “ L’ HOMME. Deze geur was toevallig “ de lijfgeur “ van onze John en hij vond het verbluffend gelijk ruiken naar zijn eigen favoriete parfum. Ook vriendlief was erg onder de indruk. Hij houdt niet zo van heftige geuren waardoor een heren-parfum / aftershave voor hem al snel “ to much” is. Ik was daarom benieuwd hoe deze solid-scent parfums hem gingen bevallen.
Ik vind de geur zelf inderdaad verbuffend dichtbij de beroemde YSL geur komen. Dat hebben zij echt heel erg knap gedaan. De top-noten zijn citroen , bergamot en gember, de midden noten witte peper, basilicum-plant en Tonka, de basis noten Tahitaanse vetiver, ceder, sandelhout en Tonka. Echte mannelijke geuren dus. Vriendlief heeft meteen deze parfum toegeëigend, hij vindt het, in zijn eigen woorden “ een uitvinding”. Hij ruikt nu heerlijk zonder meteen als een soort wc-eend door het leven te wandelen en anderen zowat plat te wasemen. ( waren ook zijn woorden 😂) Het ruikt op zijn huid echt heel subtiel. Ik vind de geur STUNNING! 😍. Wat een goede geur, en hoe knap ! Ik ben onder de indruk.
De LUNA is geïnspireerd op de FLOWERBOMB geur van Viktor & Rolf. Dit was vroeger zeker één van mijn favoriete geuren. En…..verrek, het geurt serieus naar deze  wereldberoemde parfum! De top noten zijn mandarijn, bergamot, roze peper en saffraan, de midden noten rozen, jasmijn, fresia en orchidee, en de basis noten vanille, amber, en patchoeli. Dit zijn allemaal geuren die mij zeker liggen. Ik sta gewoonweg versteld van hoe deze geur dichtbij de Flowerbomb geur komt, hoe knap is dit toch gedaan! Ik heb deze geur achter mijn oren en op mijn polsen gesmeerd, ik rook mijzelf aan het eind van de dag nog steeds, zonder overheersend te zijn. WAUW! En meest belangrijk: mijn huid vind het ook prima !!!!!😄😄🙏🏼 Dat was voor mij persoonlijk toch ook even een spannend dingetje. Maar gelukkig blijkt mijn huid deze parfums meer dan prima te verdragen. YESSS! 😃
De RAINE is geïnspireerd op de heerlijke parfums van J’ADORE. En opnieuw ben ik van mijn kruk gevallen, hoe knap is dit wel niet, om een geur zo gelijkend te krijgen! Echt GENIAAL. De top noten van dit parfum zijn orchidee, zwarte bes, en neroli, de midden noten  klimop, roos en jasmijn, en de basis noten wilde pruim , vanille en hout. Ook deze geur verrast mij, het is echt geweldig hoe deze geur ook weer zo enorm dichtbij de geur van J’ADORE komt. Voor de test heb ik deze geur tussen mijn borsten / decolleté  gesmeerd , en in “ het kuiltje “ achter mijn nek. Wauw, wat heb ik die dag van mijn eigen lichaamsgeuren genoten ! Ik kreeg zelfs van een kennis de vraag welk parfum ik droeg! Ook zij was stomverbaasd.

NADELEN ?

Ik heb gezocht, maar kon werkelijk NIETS negatiefs ontdekken aan deze solid-scents. Niet inhoudelijk, ze zitten gewoonweg van A tot Z goed in elkaar, niet uitwendig, ze zijn mega milieuvriendelijk en duurzaam, en de geuren…VERBLUFFEND. Eigenlijk alleen maar voordelen …. Het is zuinig in gebruik, want één strijkje met je ( schone! ) vinger is voldoende om je een dag lang een lekkere zweem te geven. Het is compact waardoor het supermakkelijk met je mee is te dragen. En het is on line goed in te kopen omdat de geuren zo bekend zijn en jij daar je voorkeuren op af kunt stemmen.
Wacht……misschien dat ik toch een zeer klein nadeel weet te vinden……er zijn GEEN TESTERS verkrijgbaar voor de consument. Nu vind ik dit persoonlijk niet nodig omdat de geuren zo gigantisch herkenbaar zijn, maar sommigen wensen graag eerst een “ sample” voordat ze overgaan op aankoop. Er zijn dus wel testers geproduceerd voor promotie ( waarvan ik deze dus ook ontving ) maar niet voor verkoop en / of gratis weg te geven.  En wat wellicht ook als minpuntje kan worden gezien, is dat ze niet geschikt zijn voor die-hard-vegans. Ze bevatten natuurlijke bijenwas. Is de prijs ook een nadeel, met €26 euro voor het doosje ( gevuld ) en een navulling? Ik vind van niet, omdat je echt heel erg lang doet met deze créme-parfums, en het wat mij betreft dik uithaalt. Maar dat is een persoonlijk puntje.

WELKE GEUREN ZIJN ER VOOR ZOWEL DE MAN ALS VROUW ?

Naast de twee hierboven beoordeelde geuren zijn er ook nog andere , op beroemde parfums geïnspireerde geuren verkrijgbaar :
BELLA, afgeleid van de geur GUILTY , met top noten mandarijn, bergamot en lila-bloem, de midden noten jasmijn, roos en roze peper en de basis noten amber, vanille en witte musk
– ZARI, afgeleid van de geur DAISY, met top noten wilde bes, witte viooltjes, bloed grapefruit, de midden noten jasmijn, viooltjes en Kaapse jasmijn
ROCCO , afgeleid van de geur NIOR BY NIOR, met top noten saffran, amber en roos, midden noten zwarte truffel, gember en nootmuskaat, en de basis noten vanille, patchoeli en oud hout.
Naast de beoordeelde RALSTON mannengeur zijn er ook voor de heren nog andere geuren verkrijgbaar :
– FRANKLIN , afgeleid van de geur GREED AVENTUS, met top noten bergamot, blauwe bes, appel en ananas, de midden noten Juniper-bes, berk, patchoeli en jasmijn en de basis noten musk, eiken-mos , ambergrijs en vanille
– FLINDERS, afgeleid van de geur PACO RABANE 1 MILLION, met top noten bloed-mandarijn, pepermunt en grapefruit, midden noten roos, musk en kaneel, en basis noten amber en pathouli.
– HUDSON, afgeleid van de geur DG LITE BLUE MALE, met de top noten bergamot, Siciliaanse mandarijn, grapefruit en Juniper, midden noten rozemarijn, Sichuan peper en rozenhout, en de basisnoten musk, eik en wierook.

WAAR KAN IK BESTELLEN?

SOLID SCENT CO is in Nederland ( nog) niet goed verkrijgbaar. Puur & Fit is daarom één van de eerste Nederlandse verkooppunten geworden, en daar zijn we trots op. Vanaf zondag 6 Februari 2022 zijn de SOLID SCENT CO parfums verkrijgbaar !
En…..uiteraard gaan we de parfums lanceren met een kortingsactie! Mis deze niet!

Een reactie op “Wat zijn solid-scent parfums en hoe meukvrij zijn ze ? Plus review SolidScentCo parfums!

  1. Monique,

    Mooie recensie. Ooit een solud gehad van Chanel. Geweldig vond ik die. Inmiddels over naar pure producten. Voor ik een keuze maak zou ik ze toch graag eerst ruiken. Komen er ook samplers?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *