Zelf ” shower-melts” maken! Heerlijke aroma-therapie voor onder de douche!

Vroeger ( ongeveer zes jaar geleden) was ik fan van LUSH. Ik had mij in deze periode niet erg verdiept in synthetische stoffen maar sommige producten van LUSH leek mijn huid best te accepteren. Alleen daarom al was ik fan. Maar de hele sfeer rondom LUSH, de geuren….het heeft iets magisch, lijkt het wel. Ik ben er jarenlang ook voor gezwicht en heb, ondanks dat mijn huid soms open lag van ellende, vrij veel  van hun producten gekocht. Ik vind de geuren en kleuren fantastisch. Nu weet ik wel beter ( KLIK HIER ) en ben goddank niet meer zo ontvankelijk aan de sfeer van LUSH, maar ik kan nog steeds kwijlend door de winkeltjes wandelen.

Ik kocht vroeger bijvoorbeeld veel van de bekende LUSH bruisballen terwijl ik helemaal geen bad heb. Ik gebruikte ze als geur-sensatie onder de douche. Ik liet ze op de grond uiteen bruisen, wat een zeer aangename geur vrijgaf. Een soort aromatherapie onder de douche, zo noemde ik het 😁
Dit zou ik nu uit milieu-overwegingen niet meer doen, want in veel van de LUSH bruisballen zit regelrechte meuk, zoals glittertjes of andere ongein. Ook de felle kleurtjes waren voor mij uiteindelijk het twijfelpunt om ze nog langer te gebruiken. Afijn, mijn heerlijke aroma-therapie-momentjes onder de douche behoorden tot het verleden. Toch ben ik het altijd een beetje blijven missen. Ik heb er verder geen aandacht meer aan gegeven, je weet hoe zoiets gaat. Het verdwijnt vanzelf wel naar de achtergrond.
Vorige week zag ik op you tube opeens een filmpje voorbij komen waarin “ SHOWER-MELTS” werden gemaakt. WATTEH?  🙁 Ja, dat dacht ik aanvankelijk ook, en het had direct mijn interesse. Het blijken DIY blokjes te zijn die je onder de douche kunt laten smelten, waardoor er een heerlijke geur vrijkomt. Ze werden gemaakt met simpele maizena, en veel voedselkleurstofjes. Ik kreeg meteen zin om ze ook te gaan maken, maar dan meukvrij.

MAIZENA, BIOAFBREEKBAAR

De basis, maizena, is 100% biologisch afbreekbaar. Tegenwoordig worden er ontzettend veel verpakkingsmaterialen van maizena gemaakt, zoals bijvoorbeeld de maizena chips, de groene wokkels die we veel in onze bestelde pakketjes tegenkomen. Maar ook bestek, tassen, en zelfs urnen. Het is dus een hele fijne basis om zonder schuldgevoel door je douche putje weg te laten vloeien. Meest fijn is de biologische maizena, deze is GMO vrij.  Ik heb altijd wel bio-maizena in huis dus mijn handen begonnen direct te jeuken om deze SHOWER-MELTS te gaan maken!

GEEN KLEURTJES

Ik heb geen kleurtjes gebruikt. Simpelweg omdat ik dit niet nodig vind. Je moet om te beginnen de MELTS in de vriezer bewaren, dus leuk in een potje plaatsen heeft geen zin. Bovendien vind ik al die kleurstofjes niet meukvrij. Geen reden dus voor mij, om kleurtjes te gebruiken. Wit zijn ze net zo leuk.
Ik gebruik dus biologische maizena. Dit kun je in de biowinkel kopen en on line. Ik koop hem meestal van het merk Joannusmolen. Dit heb je verder nodig;

_ maizena

_ water

_ siliconen malletjes

_ essentiële pure olie , geur en aantal druppels naar keuze ( ik heb bijvoorbeeld 10 druppels eucalyptus olie gebruikt en 5 druppels lemon) 

Het maken is daadwerkelijk een peulenschil. Gebruik ongeveer een koffiekopje maizena en roer daar steeds een beetje water door. De textuur moet een beetje lijken op dat van pannenkoekenbeslag.  Voeg daarna de essentiële olie ( en) toe. Daarna is het nog een kwestie van in de malletjes schenken en dit 24 uur in de vriezer hard laten worden. Bewaar ze in de vriezer, als je een met wilt gebruiken, haal er dan eentje direct uit je vriezer en laat op de douchevloer smelten.
Je kunt verschillende leuke malletjes gebruiken. Wat belangrijk is, is om de niet tot de nok aan toe te vullen, omdat je ze in de vriezer moet zetten, en dit dan niet zonder geknoei gaat lukken. Vul ze dus niet tot de nok!
Ik gebruik alleen de pure essentiële oliën van het merk TISSSERAND. Er zijn heel veel verschillende geuren, wat geweldig is om te combineren in je MELTS. Maar je kunt ook één enkele geur gebruiken.

KLEURTJES?

Wil je toch graag kleurtjes? Dan kun je wat natuurlijke kleurstofjes toevoegen, denk aan:
– kurkuma ( geel)
– matcha / spirulina / tarwegras ( groen)
-Cacaopoeder ( bruin)
– bietensap ( rood)
– wortelsap ( oranje)

Een reactie op “Zelf ” shower-melts” maken! Heerlijke aroma-therapie voor onder de douche!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *