Zoete aardappel airfryer muffins

Met de MontAna airfryer kun je in nog geen 30 minuten een paar verrukkelijke, 100% meukvrije en veganistische muffins op tafel toveren. Ideaal om onverwacht bezoek te trakteren, tussendoor, of mee te nemen naar werk of school. Met maar vier ingrediënten!

Bij de Montana krijg je standaard 100% zuivere siliconen muffin-vormpjes bij geleverd. Deze zijn vrij van BPA en andere vervelende stoffen als weekmakers. Ideaal om te hergebruiken, wat het milieu spaart.

Dit heb je nodig:

  • 450 gram zoete aardappel, gewassen en in de schil, in stukken
  • 200 gram havermout
  • twee eetlepels  stevia sweet
  • 100 ml water
  • 125 gram geweekte, uitgelekte Sultana rozijnen

Zo maak je het:

Gebruik liefst een hoge snelheidsblender om alles te vermalen, bijvoorbeeld de ” knappert” ( A.K.A de MontAna hoge snelheidsblender ) Een gewone blender zal meer moeite hebben. Maal de stukken zoete aardappel, de stevia met het water tot een gladde puree. Voeg de havermout toe en pureer opnieuw. Spatel de rozijnen erdoor. Vul de cups met het mengsel en zet deze in de baklift. Zet de temperatuur op 185 •C en bak 12-14 minuten, blijf tussendoor controleren.

 

 

7 Reacties op “Zoete aardappel airfryer muffins

  1. Monique, ik heb een vraagje. Zet je de knappert op de hoogste stand of druk je een andere knop in b.v. noten of soya. Ik hoor het heel graag van je of misschien weet een ander het. Veel sterkte met de pijn die je hebt opgelopen met de inplantaat. Hartelijke groeten.

  2. zou je ook met zoet aardappelmeel kunnen maken? Of kun je een recept bedenken met zoete aardappel meel? hartelijke groeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *