Zoete aardappel spiraalchips

Weer zo simpel en eenvoudig recept, knettergezond! Er komt niet veel meer bij kijken dan een grote zoete aardappel! Wel heb je een spirelli nodig of een luxe spirellisnijder.  Door slierten te maken van de zoete aardappel kun je deze in stukjes breken en in de fryer bakken tot zeer krokante spiraalchips.

SAM_0325

Ze zijn zo al lekker, maar je kunt ze ook nog extra kruiden met vers gedroogde kruiden ( mixen) Wat mij betreft hoeft dit niet, ik knabbel ze liefst ” naturel” lekker op 😉

Dit heb je nodig:

  • een grote zoete aardappel, gewassen en in de schil, goed gedroogd

Zo maak je het:

Snij de aardappel in stukken en maak er met de spirelli mooie slierten van. Breek de slierten in stukjes. Doe de spiraalchips in de liftbak en laat de fryer op 180 graden ongeveer 13 minuten bakken. Hussel de chips tussentijds steeds even om. Bewaar de chips in een grote kom op kamertemperatuur.

SAM_0324

Voor een lekkere zoute smaak kun je de chips met wat keltisch zeezout bestrooien.

Met hetzelfde recept en dus gemak kun je ook spiraal chips maken van pompoen en rode biet! In plaats van zoete aardappel gebruik je in stukken gesneden pompoen in de schil, of een rode biet in lange stukken. Daar maak je spiraal slierten van, en bak je ze op dezelfde manier in je MontAna !

 

Een reactie op “Zoete aardappel spiraalchips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *