Airfryer spons cake

Dat je met de MontAna airfryer veel kunt, fat is inmiddels bekend, maar velen weten niet, dat je ook heerlijke cakes kunt bakken! Neem nu deze verrukkelijke spons-cake, die in laagjes worden opgebakken. Het lijkt een beetje op spekkoek, maar dan anders. Het recept bevat verse eieren, en is dus niet geschikt voor veganisten. Verder is het wel vrij van gluten, lactose en meuk-suiker.

Het vraagt wel ietsje meer tijd om het te maken, maar dan heb je ook echt wat! De heerlijke spons-achtige textuur geeft deze cake enorm veel elasticiteit en smeuïgheid. En zeg nu zelf, is het niet feestlijk om om tafel te zetten? Wat je nodig hebt, is een klein vierkant bakblik. Lukt het je niet om een geschikte maat te vinden? Dan kun je de baklift uit de bak nemen zodat er meer ruimte vrijkomt voor een blik wat past. Je kunt de AF ook zonder baklift gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 12 verse eieren, liefst van de boer, anders liefst biologisch / of biologisch dynamisch
  • 40 gram gesmolten zuivere kokosolie
  • 175 gram volkoren boekweitmeel
  • 2 x drie flinke eetlepels greensweet-stevia sweet chocolade
  • 2 x een eetlepel erythritol
  • vijf eetlepels speculaas kruiden

Zo maak je het:

Vet het bakblik goed in met kokosolie. Splits de eieren, gooi bij het eiwit twee EL stevia en een EL erythritol en klop dit met de mixer stijf. Voeg de gesmolten olie en de rest van de suiker bij de dooiers en klop it goed door. Spatel het meel door het dooiermengsel. Spatel beetje bij beetje het eiwitschuim door het dooiermengsel. Verdeel het beslag over twee kommen en meng door één deel de speculaaskruiden.

Zet de temperatuur op 190 *C, en laat een klein beetje van het bruine beslag over de bodem van het blik rollen, bak dit in ongeveer 2-3 minuten op, trek de bak los, en voeg een tweede naturel laagje op de opgebakken laag in het blik, zet dit opnieuw 2-3 minuten in de AF. Bouw zo de laagjes op. Bak de laatste laag 5 minuten, Laat de spons-cake enige tijd afkoelen.

Snij de cake in plakjes en serveer eventueel met een laagje ICING poedersuiker of wat cacaopoeder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *