Geitenkaas ballen uit de airfryer

Als 98% veganisten eet ik af en toe bio/dynamische geitenkaas. Ik vind dat echt heerlijk. Niet alleen op brood een verrukking, ook om mee te bakken. Ik maak er dan ook regelmatig veel lekkers mee, niet alleen uit mijn oven, maar ook uit mijn MontAna airfryer. Dat blijf ik echt DE uitvinding van de eeuw vinden. Wil je alles te weten komen over mijn MontAna airfryer? KLIK HIER 

Deze geitenkaas-ballen behoren tot mijn absolute toppers. Ik maak ze van de zogenoemde GRIE ( salade) kaas. Meer over deze kaas kun je HIER lezen.   Ik vind dit een fantastische kaas om mee te bakken omdat het niet supersnel smelt en daarom redelijk op zijn plek blijft tijdens het bakproces. En uiteraard is het knetter-lekker. Je kunt uiteraard ook andere kaas gebruiken, zowel spread als vaste kaasplakken. Maar als je mij vraagt voor het beste, dan adviseer ik je om eens bij je biowinkel te gaan kijken of zij deze GRIE verkopen. Het wordt in elk geval verkocht bij EKOPLAZA. Voor deze ballen vond ik het lekker om de basilicum variant te gebruiken. Maar je kunt uiteraard ook gaan voor naturel of een andere smaak.

Wat je naast de geitenkaas nog nodig hebt is een grote zoete aardappel in de schil. Was en droog deze. Snij hem in stukjes en gooi deze in de blender-kan. Brokkel de geitenkaas boven de kom in zo klein mogelijke stukjes en voeg als je wenst ( wel lekkerder! ) nog wat lekkere kruiden toe. Ik heb bijvoorbeeld er nog een eetlepel ras el hanout bij gegooid. Laat alles goed fijn malen. Een hoge snelheidsblender is meest geschikt. Je kunt nu de massa, als alles goed is vermalen, kneden tot ballen.

Bekleed de baklift met een stukje bakpapier, en leg de ballen in de baklift. Zet de temperatuur op 170•C, en bak ongeveer 12-15 minuten, terwijl je de ballen tussentijds even voorzichtig omkeert. Dit kun je het beste doen, door de baklift uit de fryer te trekken, en dit 3-4 minuten af te laten koelen. Keer ze dan handmatig om. Bak ze af in de resterende minuten, controleer of ze goed zijn verkleurd. Laat ze afkoelen.

En klaar ben je! EET SMAKELIJK!

 

 

Een reactie op “Geitenkaas ballen uit de airfryer

  1. Oeilala dat ziet er goed uit zeg!!!
    Hoeveel grie heb je gebruikt in dit recept? Zodat ik een beetje de verhouding kan inschatten 😉 Ik heb geen airfryer, maar kan vast ook wel in de oven, denk je niet?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *