Vegan boterkoekjes uit de airfryer

Heerlijke boterkoekjes, met een verrukkelijke chocolade topping. Ze zien er super luxe uit, maar de grap is dat ze binnen nog geen 25 minuten zijn gemaakt! Veganistisch, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vrij van meuk.

Dit heb je nodig:

  • 160 gram zuivere kokosolie op kamertemperatuur
  • drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 200  gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel gemalen)
  • circa 100 nl water

Voor de topping:

Zo maak je het:

gebruik de bijgeleverde siliconen muffin vormpjes bij je MontAna airfryer. Kneed alle ingrediënten voor de koeken in een kom door, tot er een mooie deegbal is ontstaan. Vul de vormpjes met het deeg, en zet de vormpjes in de baklift. Zet de temperatuur op 180•C en bak de koek ongeveer 12-15 minuten terwijl je tussentijds blijft controleren. Haal de koekjes uit de muffin vormpjes en laat goed afkoelen.

Meng de stevia door de cacaopoeder en voeg steeds kleine beetjes warm water toe . Smeer het glazuur op de koekjes en laat drogen. Je kunt ze eventueel nog wat bestrooien met kokosrasp.

 

 

 

3 Reacties op “Vegan boterkoekjes uit de airfryer

  1. Ben al een tijdje trouw aan het volgen, en leer veel van je. En heb op je aanraden ook de MontAna aangeschaft. Daar ben ik blij mee.

    Maar nu het volgende. Wat betreft veganboterkoekjes uit de airfryer.
    De hele keuken onder de damp, weet je zeker dat het recept klopt? Dure ingedienten en mijn MontAna airfryer er helemaal van de binnenkant eronder.
    Hele klus want ook het warmte element is vies.

    • Bij ons ook allemaal mislukt.. Spul loopt eruit.. Inderdaad hele Airfryer eronder.. Verder tevreden over je site!!!

  2. Goedemorgen Monique.
    Ik wil vraag te vegan boter koekjes in de airfrayer maken, maar waar ik ook op klik of kijk…ik krijg dat nergens te zien???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *