Vegan boterkoekjes uit de airfryer

Heerlijke boterkoekjes, met een verrukkelijke chocolade topping. Ze zien er super luxe uit, maar de grap is dat ze binnen nog geen 25 minuten zijn gemaakt! Veganistisch, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vrij van meuk.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram zuivere kokosolie op kamertemperatuur
  • drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • 125 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel gemalen)
  • circa 100 nl water

Voor de topping:

Zo maak je het:

gebruik de bijgeleverde siliconen muffin vormpjes bij je MontAna airfryer. Kneed alle ingrediënten voor de koeken in een kom door, tot er een mooie deegbal is ontstaan. Vul de vormpjes met het deeg, en zet de vormpjes in de baklift. Zet de temperatuur op 180•C en bak de koek ongeveer 12-15 minuten terwijl je tussentijds blijft controleren. Haal de koekjes uit de muffin vormpjes en laat goed afkoelen.

Meng de stevia door de cacaopoeder en voeg steeds kleine beetjes warm water toe . Smeer het glazuur op de koekjes en laat drogen. Je kunt ze eventueel nog wat bestrooien met kokosrasp.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *