Vegan mini-pizza koekjes uit de airfryer

De MontAna airfryer vind ik een uitvinding. Wil je meer lezen over deze 100% gifvrije airfryer? KLIK HIER. Ik wil laten zien, dat je ook in een airfryer meukvrij kunt bakken en frituren. Ik heb twee mooie receptenboeken geschreven vol inspiratie. En ook op deze website vind je onder het kopje ” recepten uit de airfryer” talloze heerlijke recepten, die je snel, simpel en eenvoudig kunt maken.

Ik blijf continu met nieuwe leuke ideetjes in mijn hoofd rond lopen, die ik af en tie ga uitproberen. Soms lukt het, soms niet. In elk geval zijn deze verrukkelijke en schattige mini pizza-koekjes meer dan goed gelukt! Ze lijken wat ingewikkeld om te maken, maar de grap is dat dit nu juist helemaal niet zo is. Maak ze maar!

Wat heb je nodig:

  • 200 gram havermout
  • 150 gram fijn vermalen gemengde noten
  • een snufje Keltisch zeezout + een snufje peper
  • warm water

Voor de topping:

  • 125 gram tempeh, zeer klein gesneden
  • twee volle eetlepels kerriepoeder
  • een flinke scheut ketjap Manis
  • een kleine ui, fijn gesnipperd
  • een verse teen knoflook, fijn gesnipperd
  • 100 gram biologische tomatenpuree

voor de garnering:

  • fijn geknopte verse basilicum
  • fijn geknipte verse bieslook

Zo maak je het:

Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Maak een stevige bal van de havermout + notenmeel door kleine beetjes warm water toe te voegen. Maak hier platte ronde koekjes uit. Besmeer deze met de tomatenpuree.

Meng de rest van de topping door elkaar en beleg de koekjes. Zet de temperatuur op 180C en bak de koekjes in ongeveer 6-8 minuten gaar. Bestrooi ze royaal met de fijn geknopte bieslook en basilicum.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *