Zoete aardappel toeter

Ik geef het toe: ik ben officieel verslaafd aan zoete aardappelen. Wel moet ik hierbij vermelden dat ik hier over de biologische varianten spreek. Die zijn smaakvoller en dieper oranje van kleur. Ik eet ze vrijwel dagelijks. Velen zien de zoete aardappel qua eigenschappen als exact hetzelfde als de gewone pieper, maar dat is onjuist. Meer kun je hierover lezen door hier te klikken. Ik eet ze niet alleen gestoomd/gekookt, maar verwerk ze ook vrij regelmatig in mijn recepten. Zoals dit onweerstaanbare dessert! Probeer daar maar eens vanaf te blijven! De perfecte gezonde afsluiter!

Dit heb je nodig:

( voor drie personen)

  • 5 flinke ( liefst biologische) zoete aardappelen, gewassen en in de schil gelaten, kort gekookt ( 10-12 minuten)
  • drie eetlepels erythritol suiker
  • 150 /200 ml havermelk of andere melkvervanging

Voor de topping:

  • twee eiwitten
  • een eetlepel erythritol suiker
  • een eetlepel vanille bourbon of het merg uit een verse vanillepeul

Zo maak je het:

Doe de afgekoelde aardappelen samen met de suiker in de keukenmachine en laat dit draaien tot er een gladde massa is ontstaan. Voeg al draaiende de melk toe tot de gewenste dikte. Voeg meer melk toe als de het wat meer vloeibaar wenst. Schep over in drie kommen.

SAM_1842

Klop de eiwitten stijf in een vetvrij gemaakte kom samen met de suiker en vanille. Vul een spuitzak met het schuim en spuit leuke toefjes op de aardappel puree. Serveer liefst koud.

zoete aardappel toeter 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *