Zoete aardappelchips

Ik kan geen dag zonder: zoete aardappelen. Ik leid een druk en actief leven. En heb daarbij goede energie nodig. Deze haal ik iedere dag uit veel verse/gestoomde/gekookte/rauwe groenten. Wat nooit ontbreekt bij mij zijn zoete aardappelen, ook wel bataat genoemd. Deze rakkers zijn naast onwijs lekker knettergezond. Ze zijn in het bijzonder erg goed voor de huid. Dankzij de beta-caroteen en Vitamine A leveren zij een goede bijdrage aan het in stand houden van een mooie, jonge huid. Ik hoop dit jaar de 48 aan te tikken en ik mag mezelf nog steeds een zeer gezegend mensje noemen met een gladde en vrijwel rimpelloze huid.

21146348_10213726238580508_131110124_o

( foto + visagie: Linda Cook)

Deze foto is niet gefotoshopt. This is me. ( Sept 2017) Ik ben zeer licht in de make-up gezet, omdat ik niet echt van make-up hou. Ik voel mij al snel een soort clowntje. Een beetje foundation, wat blush, en wat oog-make up, en een lipglosje. De rest is puur natuur. Dit dank ik echt aan de zoete aardappelen. Sinds dat ik deze iedere dag ben gaan eten is mijn huid er sterk op vooruit gegaan. Natuurlijk hou ik ook de tand des tijds ( en de daarbij komende zwaartekracht!) niet tegen en merk ik nu ook dat er oogleden wat de verkeerde kant op buigen, en ik her en der wat kraaienpootjes bespeur als ik breeduit lach. Maar deze omarm ik. Dit hoort bij het ouder worden en ik ben allen maar gezegend dat ik deze leeftijd al heb mogen bereiken. Want dat is vandaag de dag zo vanzelfsprekend niet meer.

SAM_2783

Afijn, laten we niet afdwalen 😉 Zoete aardappelen dus. Je kunt ze onwijs veelzijdig gebruiken. Niet alleen rauw geraspt, gekookt, gestoomd, gesrtoofd, gebakken, en gepoft, maar ook als heerlijke chips! En het leuke is dat je dit in een handomdraai gefikst hebt! Oh ja: een zeer belangrijk detail, voor als je zoete aardappelen ook voor een betere huidconditie wilt gaan eten: eet ze wel ALTIJD MET DE SCHIL. En kies ORANJE varianten. Wil je meer lezen over de zoete aardappelen? Klik hier

Dit heb je nodig:

( voor een grote schaal)

  • twee grote zoete aardappelen, gewassen en in de schil
  • twee eetlepels gesmolten zuivere kokosolie of olijfolie, of avocado olie
  • twee eetlepels MO’S FINEST CHEEZY MIX of een flinke snuf keltisch zeezout

SAM_2780

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de aardappelen. Je kunt ze ook flinterdun snijden met een goed scherp mes. Hoe dunner de plakjes worden, hoe krokanter de chips. Doe de plakjes in een grote kom en voeg de olie en kruiden/zout toe, hussel flink. Verspreid de plakjes over de bakplaat. Bak de chips in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_2779

 

 

8 Reacties op “Zoete aardappelchips

    • dat kan, dan staat je oven waarschijnlijk wat heter dan de mijne 😉 Als ze maar smaken!

  1. oei oei,, mijn aardappelen werden letterlijk helemaal zwart! 200 graden is toch echt te hoog bij ons.

  2. 200 graden is ook hier te hoog. Sommige stukjes donkerbruin en andere nog niet helemaal knapperig. Volgende keer zet ik de oven iets lager!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *