Zomers zadentaartje
Hartje zomer, en je hebt zin in wat lekkers. Maar wel iets wat niet meteen als een baksteen op je maag valt. En lekker voedt, zodat je weer even vooruit kunt. Herkenbaar? Dan is deze verrukkelijke zadentaart jouw recept deze zomer! Het kost niet veel tijd om te maken ( en dus hoef je ook niet in een warme keuken te staan) en je kunt het dagen bewaren!
Dit heb je nodig:
- 200 gram zonnebloempitten
- 100 gram havermout ( droog)
- 40 gram lijnzaad, heel, kneuzen in de vijzel
- 25 gram hennepzaad
- 12-15 druppels greensweet-stevia chocolade
- 200 ml homemade amandelmelk of andere melkvervanging
- een kleine banaan, fijn geprakt
Voor de topping:
- een grote banaan, fijn geprakt
- twee flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
- enkele druppels greensweet-stevia chocolade
- circa 10-15 ml melk
- zes abrikoosjes, door midden gesneden
- een banaan, in plakjes gesneden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een ronde bakvorm ( 20-22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom stevig door elkaar. Als de massa iets te droog blijft, kleine beetjes melk toevoegen maar let op dat je alles niet te vloeibaar maakt. Stort in de vorm en druk aan. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Roer de cacao, water en stevia door de fijn geprakte banaan. Smeer de topping uit over de taart en beleg met de plakjes banaan en abrikoos.