Gevulde haverbollen met vanillepudding
Deze kun je echt niet weerstaan! Ze zijn te gebruiken als snack, maar ook als heerlijk toetje/dessert! Erg leuk ook om te trakteren!
Voor de topping heb ik homemade pure chocolade gebruikt. Hoe je dit erg eenvoudig maakt, lees je hier. Je kunt ook pure chocolade gebruiken. Ik adviseer je dan wel om 99% cacaogehalte repen te gebruiken. Meer informatie over pure chocolade kun je hier lezen.
De vulling bestaat uit vanillevla/pudding. Hoe je dit maakt lees je hier. Laat deze vla liefst 24 uur in de koelkast koelen. Dit geeft een stevige pudding.
Dit heb je nodig:
voor de haverbollen:
- 425 gram havermout ( droog)
- 10-15 druppels greensweet-stevia vanille
- 5 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- een kleine verse ei
- 375 ml ( indien nodig meer toevoegen) homemade kokosdrink of andere melkvervanging ( je kunt ook water gebruiken)
Voor de vulling en topping:
- homemade vanillevla/pudding
- homemade pure chocolade of circa 40 gram 99% pure biologische chocolade, au bain marie gesmolten
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bollen in een kom stevig door elkaar. Als de massa wat te droog en los-korrelig blijft, iets meer drink toevoegen, maar pas op dat je alles niet te nat maakt. Alles moet nog goed opschepbaar zijn. Draai tussen de handen stevige bollen en leg deze op de bakplaat. Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Snij de bovenste helft van de bollen, en hol ze zeer voorzichtig met een lepel uit. Druk tussen duim en wijsvinger de randen terug zodat er een mooie kuil ontstaat. Vul de kuil met de vanillevla. Zet het kapje er weer op, en schenk er wat gesmolten pure chocolade overheen. Laat drogen.