Perentaartje
Zin in weer eens wat anders dan een appeltaart? Maak dan eens deze verrukkelijke perentaart! Zeer snel klaar en bijzonder van smaak!
Dit heb je nodig:
Voor de taart:
- 100 gram fijn gemalen pecannoten
- 100 gram fijn gemalen walnoten
- 175 gram fijn gemalen zonnebloempitten
- 125 gram boekweitmeel
- twee eetlepels psyllium
- twee eetlepels erythritol suiker
- drie eieren
- vier eetlepels gesmolten kokosolie
Voor de vulling:
- vijf kleine handpeertjes, gewassen en in de schil gelaten, in kleine blokjes gesneden ( harde kernen verwijderen)
- een flink kopje rozijnen
- vier eetlepels ceylon kaneelpoeder
- 75 gram fijn gemalen blanke amandelen ( of amandelmeel)
- warm water
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ronde hoge springvorm ( 20 cm) in met kokosolie. Bekleed vervolgens met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart goed door elkaar tot het punt dat het handmatig van de lepel kan worden overgenomen. Kneed de massa goed door, en stort de massa in de vorm. Boetseer het deeg naar buiten, maak een mooie hoge rand en een platte bodem.
Roer de rozijnen, kaneel en amandelmeel door de stukjes peer. Voeg een klein beetje warm water toe om de massa wat meer smeuïg te maken, let op dat je er geen papperige massa van maakt. Stort de vulling in de vorm en verdeel. Druk de vulling goed aan. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, controleer tussentijds. Laat enige tijd GOED afkoelen.
Tip: lekker met een flinke toef haverroom! Bestrooi eventueel nog met wat steviala frost poedersuiker!