Airfryer fruit rolls

Dat we met de airfryer alles kunnen doen wat we in een frituur doen, weet iedereen inmiddels. Zo ook loempia’s of rolls ” frituren” . Veel mensen weten dit namelijk niet. En dat is zo jammer want het is onwijs lekker en in een zucht en een geeuw gemaakt!

Wat in basis nodig is, zijn loempia ( rijst) vellen. Als je deze in huis hebt kun je oneindig variëren met talloze vullingen. Omdat rijstvellen steeds hipper en daardoor populairder zijn geworden, hoeven we er niet echt meer naar op zoek te gaan, want ze zijn gewoon in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Kun je ze daar niet vinden? Ga dan naar een toko, daar zijn ze zeker verkrijgbaar. Wat belangrijk is, is dat je 100% pure rijstvellen koopt. Dus zonder verdere toevoegingen.

Je kunt ze ook biologisch kopen in de biowinkel. De rijst die is gebruikt is dan biologisch en niet genetisch gemanipuleerd.

 

Je kunt rijstvellen in verschillende maten kopen. De meest gangbare maten zijn een grote en een kleine maat. Voor deze fruit rolls heb je de kleine maat nodig. Je kunt de vellen dus vullen met wat je maar wenst. Zoet of hartig. Deze fruit rolls zijn heerlijke, gezonde zoete lekkernijen. Ze bevatten een vulling van diverse soorten fruit en havermout. Je kunt elk gewenst stukje fruit of meer gebruiken. Je kunt ook diepvries fruit gebruiken, laat dit wel even ontdooien.

Dit heb je nodig:

 • een pakje kleine rijstvellen
 • 100 gram aardbeien
 • een papaya, in stukjes gesneden
 • 100 gram blauwe bessen
 • een appel, in kleine stukjes gesneden
 • 250 gram havermout
 • een eetlepel biologische erythritol

Om te besmeren voor een mooie goudbruine korst:

 • twee losgeklopte eieren

Zo maak je het:

Pureer alle fruit, havermout en stevia in de blender tot een stevige massa. Maak het niet te vloeibaar.Je kunt het beste een schone theedoek als ondergrond voor het rollen gebruiken. Zet een kom met warm water klaar. Laat steeds een rijstvel in het water zacht worden. Spreid het vel uit op de doek en leg er wat van de fruitvulling op, rol op en haal royaal door het eimengsel.

Bekleed de baklift met een stukje bakpapier ( hoeft niet) Zet de temperatuur op 180 graden en bak de rolls in ongeveer 11 minuten goudbruin gaar. Blijf tussentijds controleren.

 

 

4 Reacties op “Airfryer fruit rolls

 1. Monique, kun je deze fruit rolls ook in de oven bakken? Bezit helaas geen Airfryer.
  Groetjes, lia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *