Airfryer oliebollen ! Meukvrij!
Ik bedacht reeds een heerlijk recept om oliebollen te bakken in de airfryer , KLIK HIER. Dit recept is glutenvrij / lactosevrij / suikervrij. De textuur is daarom iets anders dan gluten-houdende oliebolletjes. Ik liet ze aan veel mensen proeven en ze vonden het oprecht lekker, maar misten wel ‘ dat zompige ‘ Ik heb daarom ook dit recept bedacht, voor iedereen die niets tegen goede gluten heeft en graag “ iets meer zompig “ wenst! Ik heb in plaats van boekweitmeel + psyllium 100% biologisch volkoren spelt-meel gebruikt. Deze graansoort is glutenhoudend, maar kies je de biologische 100% volkoren variant ( KLIK HIER) dan zijn de aanwezige gluten niet ongezond. Voor de rest is de receptuur zo’n beetje hetzelfde gebleven. Dus geen suiker, maar een gepureerde banaan om het biologische droge gist te activeren. En geen gewone suiker, maar biologische erythritol . Deze meukvrije oliebollen zijn dus niet geschikt voor Coeliakie-patienten en mensen die om welke reden ook liever geen gluten consumeren. Doordat de oliebollen niet worden gefrituurd in olie / vet, zijn de oliebollen niet vet en daardoor ook geschikt voor mensen die daar weer last van krijgen, zoals ik. Tot slot zijn ze ontzettend eenvoudig om te maken!