Airfryer oliebollen ! Meukvrij!

Ik bedacht reeds een heerlijk recept om oliebollen te bakken in de airfryer , KLIK HIER. Dit recept is glutenvrij / lactosevrij / suikervrij. De textuur is daarom iets anders dan gluten-houdende oliebolletjes. Ik liet ze aan veel mensen proeven en ze vonden het oprecht lekker, maar misten wel ‘ dat zompige ‘ Ik heb daarom ook dit recept bedacht, voor iedereen die niets tegen goede gluten heeft en graag “ iets meer zompig “ wenst! Ik heb in plaats van boekweitmeel + psyllium 100% biologisch volkoren spelt-meel gebruikt. Deze graansoort is glutenhoudend, maar kies je de biologische 100% volkoren variant ( KLIK HIER) dan zijn de aanwezige gluten niet ongezond. Voor de rest is de receptuur zo’n beetje hetzelfde gebleven. Dus geen suiker, maar een gepureerde banaan om het biologische droge gist te activeren. En geen gewone suiker, maar biologische erythritol . Deze meukvrije oliebollen zijn dus niet geschikt voor Coeliakie-patienten en mensen die om welke reden ook liever geen gluten consumeren. Doordat de oliebollen niet worden gefrituurd in olie / vet, zijn de oliebollen niet vet en daardoor ook geschikt voor mensen die daar weer last van krijgen, zoals ik. Tot slot zijn ze ontzettend eenvoudig om te maken!

WAT HEB JE NODIG ;

EEN GROTE RIJPE BIOLOGISCHE BANAAN, GEPUREERD
VIJF / ZES VOLLE EETLEPELS BIOLOGISCHE ERYTHRITOL
WARM WATER
EEN ZAKJE BIOLOGISCHE GIST ( 9 gram ) 
GEWEEKTE / UITGELEKTE BIOLOGISCHE SULTANA ROZIJNEN
1) Roer in een kom de gist/ banaan / erythritol met een beetje warm water. Laat dit 2 minuten staan en voeg dan het meel toe, voeg steeds beetjes warm water toe tot er een flexibele deegbal ontstaat.
2) dek de kom af met een stukje plastic huishoudfolie en daar overheen een droge schone theedoek. Zet de kom minimaal een uur op een warme plek om te rijzen.
3) kneed de bal door en maak ronde ballen. Kneed door enkele de rozijnen.
4) Bekleed de baklift van de airfryer met een stukje PFAS VRIJ bakpapier.
5) haal steeds een bol door de gesmolten kokosolie en leg in de liftbak. Zet de temperatuur op 175 graden en bak 10 minuten . Keer de bollen om en bak 5 minuten
Heerlijk met poedersuiker, die je simpel maakt door wat erythritol suiker in de blender tot poedersuiker te vermalen. Bestrooi de oliebollen royaal met de poedersuiker! Extra lekkere tip : meng door de poedersuiker wat ceylon kaneelpoeder! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *