Airfryer popcorn

Dat je met de MontAna airfyer meer kunt dan patat bakken is inmiddels duidelijk 😉 Ik hoop dat ik met mijn recepten laat zien dat er veel meer te beleven valt met je fryer! Je kunt met de airfryer JUIST heerlijk en meukvrij voedsel bereiden. Ik heb onlangs geprobeerd popcorn te ” ploppen” in de fryer. Mijn eerste poging mislukte. Ik bedacht een bereidingswijze in een vuurvaste ovenschaal met deksel zodat ik de rondvliegende popcorn binnen kon houden. De maïs verbrandde echter enkel. Ik ben verder gaan uitproberen en na nog twee mislukkingen heb ik dan het ” ei van columbus” weten te ontdekken! En het blijkt, dat dit helemaal niet zo ingewikkeld is! Sterker nog: het is juist een EITJE!

Belangrijk is dat je speciale pof maïs gebruikt. Deze kun je kopen in de biowinkel, daar is de maïs 100% GMO vrij. Pofmaïs kun je ook in de supermarkt kopen, maar deze zijn niet GMO vrij.

Dit heb je nodig:

  •  circa 200 gram biologische pof maïs
  • indien je zoute popcorn wenst: een theelepeltje Himalaya zeezout of Keltisch zeezout

Zo maak je het:

Verwijder DE BAKLIFT uit de bak. We gaan de bak namelijk gebruiken om de popcorn in te laten ploppen, Niet veel mensen weten, dat de bak een prima vervanging is voor bakvormen en blikken ! Waar je wel goed op moet letten is dat je je vingers niet brandt als je de bak wilt loskoppelen. De hete lucht ontsnapt door de zeer kleine opening, waardoor het een zeer hete stoom kan geven op je vingers, let daar een beetje op.

Gooi de popcorn maïs in de bak, zet de temperatuur op 200•C en stel de tijd in op ongeveer 15 minuten. Je hoort nu, dat de hete lucht de maïs door de bak heen blaast, geen zorgen, dat kan geen kwaad. Je hoort vanzelf wanneer de maïs is gebakken, en klaar is om open te ploppen. Je hoort dan dat de hete lucht geen harde maïs meer rond blaast, en de maïs open plopt. Kijk vanaf dit punt even regelmatig of er al heel veel zijn gepopt, deze moet je er dan alvast uit halen, zodat deze niet te donker worden. Dit kun je steeds herhalen, tot alle korrels zijn veranderd in popcorn…KLAAR!  Wees overigens ook niet bang, dan de popcorn tegen het warmte element aan komt. Dit gebeurt nauwelijks en gebeurt het, dan is de aanraking minimaal, waardoor het absoluut geen kwaad kan voor de warmte elementen.

Wil je zoute popcorn? Gooi de popcorn in een kom, voeg daaraan een theelepeltje water toe en een flinke snuf Himalaya of Keltisch zeezout, hussel flink.

Wil je juist zoete popcorn? Doe dan hetzelfde trucje als de zoute popcorn, voeg alleen in plaats van het zot een flinke eetlepel GREENSWEET-STEVIA poedersuiker of sweet toe.

 

 

 

 

 

 

5 Reacties op “Airfryer popcorn

  1. Wat ben je toch een knappert kanjer ik geniet van al je energie en recepten ben zelf nog niet in staat om het te proberen door omstandigheden maar ik wordt er zo vrolijk van thanks bigg hugs heb ook de airfryer met fish mandje

  2. Leuk dat dat ding het kan hoor.
    Maar ik vind het gewoon in een pan met deksel op het vuur toch een stuk eenvoudiger 😉
    Verder lijkt me die airfryer een super handig ding.

    • dat kan. Maar voor de mensen die een fryer bezitten is dit erg fijn en ook vele malen eenvoudiger. Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *