Amazing cake ( vegan)

Een taart met zo’n bijzondere naam….dat moet vast iets bijzonders zijn! Dat klopt! Deze taart bevat het nog vrij onbekende druivenpitmeel. Dit meel kun je enkel nog op internet vinden, en in sommige biologische winkels. Wil je meer lezen over druivenpitmeel? Klik hier. Kun je geen druivenpitmeel vinden? Voeg dan 50 gram lijnzaad toe ter vervanging. Verder is deze taart verrijkt met baobab poeder. Dit bijzondere poeder heeft een extreem hoog gehalte aan vitamine C en smaakt mild, een beetje vanille-achtig. Meer lezen over baobab? Klik hier. Baobabpoeder kun je goed kopen. Het is vrijwel overal verkrijgbaar ( biowinkels en gezondheidswinkels)
Dankzij al deze zeer sublieme smaken bij elkaar, krijgt de taart echt een verrassend lekkere smaak. Het is zeker even wat anders dan de meest gangbare taart!
Dit heb je nodig:
Voor de eerste laag:
- twee grote bananen
- 200 gram zonnebloempitten
- 50 gram druivenpitmeel, of lijnzaad
- een eetlepel wijnsteenbakpoeder
- 100 gram hazelnootmeel
- anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra
Voor de tweede laag:
- twee bananen
- 200 gram pompoenpitten
- anderhalve eetlepel stevia sweet Xtra
- een volle eetlepel baobabpoeder
- een eetlepel wijnsteenbakpoeder
Voor de topping:
- 50 gram kokosmeel
- 225 ml haver of andere melkvervanging
- een eetlepel stevia sweet Xtra
- anderhalve eetlepel biologische magere cacaopoeder
Om te bestrooien:
- Greensweet icing poedersuiker
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ronde hoge springvorm ( 22 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor de eerste laag in de keukenmachine tot een stevige massa, strort op de bodem van de vorm, verdeel. Herhaal dezelfde stap met de tweede laag en de topping.
Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Snij de taart in mooie stukken, en bestrooi met de poedersuiker.
Hoe zit het met de koolhydraten in druivenpitmeel?
Vrij laag, gemiddeld rond de 20 gram per 100 gram.