Babi Ketjap ( vegetarisch)

Nog zo’n favoriet van mij……Onbegrijpelijk, waarom veel mensen dit nog steeds halen uit pakjes en zakjes! Nergens voor nodig, want je maakt het vers in dezelfde snelheid!!!!  Probeer zelf maar!  Dit recept is goed voor twee personen.

sam_8935

Dit heb je nodig:

  • 300 gram tempeh, in blokjes gesneden + ( liefst homemade) ketjap Manis of tamarisaus
  • een ui, fijn gesnipperd
  • een grote teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • een stukje verse gemberwortel, zeer fijn gesnipperd
  • twee eetlepels Surinaamse kerrie Masala
  • een theelepel komijnpoeder
  • een kleine groene paprika, in zeer fijne stukjes gesneden
  • een scheut ketjap manis
  • twee eetlepels stevia bruine suiker of stevia sweet Xtra
  • een eetlepel bruine rijstazijn of gewone natuurazijn
  • een snufje keltisch zeezout

Zo maak je het:

Marineer de tempeh blokjes met de ketjap. Laat in een braadpan met dikke bodem een klontje kokosolie smelten en bak de ui en knoflook glazig op middelhoog vuur. Voeg de rest van alle ingrediënten, behalve de tempeh, toe en roer goed door. Laat de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten doorkoken. Voeg Je kunt ervoor kiezen, om de saus met een bite te houden, maar je kunt de saus ook glad pureren met de staafmixer. Zet deze in de pan en pureer de saus glad. Voeg de tempeh toe en roer door. Laat de ketjap met deksel op de pan op laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken terwijl je zeer regelmatig blijft roeren. Voeg indien nodig steeds een heel klein beetje water toe,maar pas op dat je niet teveel toevoegt.

sam_8933

Lekker met ( gele) zilvervliesrijst!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *