Bananen bom ( vegan)
Heb je veel bananen over? Maak er dan eens deze verrukkelijke taart mee! Onweerstaanbaar lekker!
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- drie bananen
- 200 gram zonnebloempitten
- een theelepel wijnsteenbakpoeder
Voor de tweede laag:
- een kopje geweekte rozijnen, uitgelekt
Voor de derde laag:
- twee bananen
- 85 gram lijnzaad
- 20 gram sesamzaad
- een peer, gewassen en in de schil gelaten, in stukken
- een theelepel wijnsteenbakpoeder
Voor de topping:
- twee bananen
- drie eetlepels magere cacaopoeder, of rauwe cacaopoeder
Om te garneren:
- stevia poedersuiker of SukrinMelis poedersuiker
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een ronde springvorm ( 20-22 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer alles voor de bodem in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort in de vorm en verdeel, Strooi de rozijnen erover en druk licht in het beslag. Pureer alles voor de derde laag in de keukenmachine tot een gladde massa, stort op de massa in de vorm en verdeel. Pureer alles voor de topping in de keukenmachine tot een gladde massa en schenk over het beslag in de vorm.
Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Bestrooi met de poedersuiker.
n verantwoorde zonde