Bananen-chocoladebrood

Werkelijk om je vingers bij op te eten! En zo kinderlijk eenvoudig om te maken, dat je dit brood zeker vaker kunt maken! Ook erg handig als je bananen overhoudt!

Dit heb je nodig:

  • 4 grote rijpe bananen in stukken
  • vijf eetlepels magere cacaopoeder ( carob of rauwe cacaopoeder kan uiteraard ook)
  • twee flinke eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • 100 gram rijstemeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 ml havermelk
  • 100 gram blauwe bessen ( vers, geen diepvries)

Voor de topping:

  • twee bananen in stukken
  • wat van de bovengenoemde blauwe bessen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een vierkant bakblik in met kokosolie.Bekleed vervolgens met bakpapier.Klop eerst de bananen goed romig.Voeg daarna de rest voor het beslag toe en klop tot een romige massa.Stort de massa in de vorm,bewaar een heel klein beetje beslag en verdeel.Je kunt bijvoorbeeld ook de kom niet geheel schoon likken, laat wat beslag achter in de kom.Bestrooi het beslag in de vorm met een paar blauwe bessen.Klop in de kom de twee bananen voor de topping romig.Spatel daardoor de blauwe bessen, en roer goed door elkaar.Stort de topping uit op het beslag in de vorm en verdeel.Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten,blijf regelmatig controleren.De bovenkant moet mooi bruin zijn verkleurd.Laat op een rooster goed afkoelen.

IMG_6693

Lekker met wat stevia frost poedersuiker!

IMG_6691

 

13 Reacties op “Bananen-chocoladebrood

    • Niets is raar 🙂 Nee, als er niet gegarandeerd glutenvrije haver wordt gebruikt ( in vrijwel alle gevallen het geval) is het niet 100% glutenvrij en kan het net als bij gewone haver gluten bevatten.Is een melk gegarandeerd glutenvrij, staat dit op een verpakking aangegeven.Bij de rest lees je ” kan sporen van gluten bevatten” Echter gaat het vaak om amper één spoortje dat vele fabrikanten het niet eens vermelden omdat het onder de vastgestelde wetgeving valt en zij daartoe ook niet zijn verplicht. Succes!

  1. Normaal gebruik ik altijd eieren bij een soortgelijk recept. Worden de eieren hier als het ware vervangen door de bananen?

    • Klopt.Bananen hebben hierin een drie-dubbele functie: eieren, suiker en banaan!

  2. Kun je wijnsteenbakpoeder vervangen door gewoon bakpoeder? En wat is het verschil?

  3. Ziet er goed uit! Maar waarom speciaal verse bessen en geen diepvries?

    • Dit maakt het minder vochtig, diepvries fruit wordt snel ” snotterig”. Maar je kunt alles gewoon proberen als je dit wenst! Succes en warme groet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *