Soepstengels

Veel mensen knagen ze graag tussendoor weg: soepstengels.Helaas bevatten deze aardig wat E nummers en suikers.Ik bedacht een zeer eenvoudig recept om ze gewoon lekker zelf te maken!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram boekweitmeel
  • 50 gram fijn gemalen pecannoten
  • twee eetlepels psyllium
  • twee eieren
  • een flinke eetlepel stevia kristal sweet Xtra of anderhalve eetlepel erythritol suiker
  • vier eetlepels gesmolten kokosolie
  • eventueel heet water

Om te bestrooien:

  • diverse soorten zaden zoals maanzaad,sesamzaad, zwart sesamzaad,lijnzaad, hennepzaad…

Zo maak je het:

Warm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle ingrediënten door elkaar met een pollepel, tot het punt dat je het handmatig kan overnemen van de lepel.Kneed het deeg even stevig door.Blijft het deeg te los/korrelig? Voeg er dan een heel klein beetje heet water aan toe maar let op dat je het niet te nat maakt.Trek steeds stukjes uit de deegbal en draai tussen de handpalmen mooie ronde strengen.Leg deze op de bakplaat.Bestrooi enkele stengels met de zaden.Bak de stengels in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-12 minuten, blijf GOED controleren want ze kunnen vrij hard garen.Het is normaal, dat ze in wat vet liggen te ” sudderen” in de oven, dit verdwijnt zodra ze uit de oven komen.Laat ze goed afkoelen.

IMG_6710

Een ontzettend lekker knabbeltje voor kinderen! 

 

2 Reacties op “Soepstengels

  1. Die ga ik zeker proberen, leuk! Alhoewel Ik de psyllium maar weg laat want ik lees dat het ongeschikt is voor kinderen… of kijk jij daar anders tegen aan? Groetjes!

    • je hoeft dit niet weg te laten, zolang je kinderen niet in één keer alle stengels op laat eten.Je kunt ook één el gebruiken i.p.v twee.Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *