Ontbijt koekjes

We kunnen tegenwoordig super-snel en makkelijk ontbijten met hippe en trendy ontbijt-producten.Er wordt door fabrikanten steeds meer onzin en kwats verzonnen om ons het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Top, zou je denken, maar waarom zouden we het ons alleen maar gemakkelijker en gemakkelijker af doen terwijl voeding juist het belangrijkste punt zou moeten zijn wat centraal staat in je leven? Maar wat eigenlijk nog het meest zorgelijk is aan al deze ontbijt-meuk,zijn de soms extreme hoeveelheden suikers en slechte E nummers in al deze producten.Zoals ik in eerdere blogs heb geschreven hebben we al deze meuk totaal niet nodig, wat we wel nodig hebben is een goede balans in ons ontbijt tussen koolhydraten, vetten en eiwitten.Dat halen we makkelijk uit verse producten.Toch willen mensen in ” het spitsuur” in de ochtenden graag snel en makkelijk,daarom zijn waarschijnlijk al deze ontbijt-producten ook zeer populair.Je kunt echter ook zelf je ” kant en klaar” ontbijtjes maken.Zoals deze ontbijtkoekjes,die je snel kunt maken en enkele dagen houdbaar zijn.De koekjes bevatten erg veel volwaardige voedingsstoffen om ” even snel” wat volwaardig te ontbijten.Je kunt de koekjes bovendien zeer gemakkelijk meenemen voor onderweg,op werk, en school.Dit recept vraagt om een weektijd vooraf.Het is handig om dagelijks de havermout te weken te zetten om zo heerlijke havermout baksels te kunnen maken op ieder moment dat het jou uitkomt.Zet voor dit recept 300 gram havermout samen met twee eetlepels stevia kristal sweet Xtra en een eetlepel ceylon kaneelpoeder in ruim water te weken.Liefst 24 uur, maar 4-8 uur is ook voldoende.Giet eventueel overtollig weekwater af.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram havermout, geweekt ( zie hierboven)
  • twee kleine eieren
  • een kopje geweekte gojibessen,goed uitgeknepen
  • een half kopje chiazaad
  • een half kopje lijnzaad
  • een half kopje hennepzaad
  • een half kopje zonnebloempitten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle ingrediënten goed en stevig door elkaar.Schep met een lepel kleine hoopjes op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten,blijf tussendoor goed controleren.Laat op een rooster afkoelen.Bewaar de koekjes in een BPA-vrije plastic bewaardoos.

IMG_6722

IMG_6725

3 Reacties op “Ontbijt koekjes

  1. voor hoeveel koekjes is dat en hoe lang zijn ze te bewaren? Hieven kcal bevat een koek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *