Bonendip met bloemkoolbladeren

Mijn power-ontbijt bestaat eruit: deze verrukkelijke bonenpuree! Het is in een handomdraai gemaakt,en voor talloze doeleinden te gebruiken.Je kunt het koud eten,maar warm smaakt de puree ontzettend lekker bij bijvoorbeeld Mexicaanse gerechten.In de Mexicaanse keuken ( niet voor niets mijn grote favoriet!) wordt er erg veel gebruik gemaakt van bonen.In Mexico wordt ” refried beans” veel gegeten.Dit is een bonenpuree die samen met wat olie wordt gebakken.Dit is helemaal niet zo nodig om een heerlijke puree te verkrijgen, en deze puree is daar het grootste bewijs van! Deze puree kun je ideaal gebruiken als dip.Zeker als je daar de bladeren/stelen van een bloemkool bij serveert krijg je een bijzonder lekker,voedzaam en volwaardig knetter-gezond hapje voor bij de borrel!

Dit heb je nodig:

  • 350 gram geweekte/gekookte bruine bonen
  • een teentje verse rauwe knoflook
  • een klein uitje
  • vier/vijf eetlepels ras el hanout kruiden of andere lekkere kruiden naar keuze ( bijvoorbeeld kerrie masala!)
  • water

Zo maak je het:

Gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en laat dit draaien tot een stevige massa.Voeg vervolgens steeds hele kleine beetjes water toe tot de gewenste dikte is verkregen.Je kunt uiteraard ook kiezen voor een dikkere substantie,laat het toevoegen van wat water dan achterwege.Serveer met verse stelen/bladeren van een bloemkool.

IMG_6740

Tip: je kunt uiteraard ook andere ” dippers” gebruiken als wortel,raapstelen,bleekselderij en radijs. Wil je het snel? Kies dan voor een pot bruine bonen uit de biowinkel en laat deze uitlekken.Hier hoef je geen extra water aan toe te voegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *