Bijzonder en uniek: NUGI EAU DE PARFUMS

Ik hou van geuren. Ik ben daar erg gevoelig voor, een geur kan mijn humeur voor een groot deel bepalen. Ik zorg daarom altijd voor lekkere subtiele geuren om mij heen, zowel in mijn omgeving als op mijn lichaam. Geuren zijn er in zoveel vormen. Geuren die opwekkend werken, geuren die ontspannen,…..voor iedere emotie is er wel een geurenpalet beschikbaar. Geuren zijn ook erg belangrijk. Een rotte geur waarschuwt ons bijvoorbeeld voor mogelijke gevaren.

De meeste geuren die we kennen zijn natuurlijk, maar uiteraard zijn er ook een heleboel industriele geuren en synthetische geuren. Het zijn vrijwel altijd deze geuren, waar wij allergisch op kunnen reageren. Het toont, hoe belangrijk ECHTE geuren zijn voor de mens.
Geuren zijn een beleving, Ze kunnen herinneringen opwekken zodra je een bepaalde geur ruikt. Ik heb erg veel fijne herinneringen aan de geur van vers gemaaid gras. Dit brengt mij vaak terug naar de leukste vakanties van mijn leven waar het altijd naar vers gemaaid gras rook. Kortom: geuren zijn echt heel erg essentieel in een mensenleven. Geuren zijn tevens zeer persoonlijk. De éen houdt van “ zware” geuren terwijl een ander alleen van lichte zoete of milde geuren houdt. Hoe dan ook zorgt een geur voor een persoonlijkheid. Veel mensen in mijn nabije omgeving herkenen “ mijn” parfum bij iemand anders zodat deze meteen aan mij denkt, zoveel invloed kan een geur hebben op het menselijk brein.
Niets is daarom zo moeilijk om iemand een parfum cadeau te geven……tenzij je echt het merk weet van de favoriete parfum van de desbetreffende persoon.

NATUURLIJKE / SYNTHETISCHE PARFUMS

Ik hou van lichte, zoete en milde geuren en ik vind geuren als pepermunt en eucalyptus ook erg lekker. Mijn grote favoriet is wel de geur van sinaasappelschil in parfums en verzorgingsproducten. Dat komt da ook veelvuldig voor in veel van mijn dagelijkse verzorging als shampoo en conditioner en douche gel. Ik hou ook erg van vanille geuren. ECHTE, wel te verstaan, die geur die je ruikt als je aan een verse vanillepeul ruikt.
Over de jaren heb ik vele parfums gehad. Van synthetische meuk tot waar ik nu ben gekomen, meest meukvrije parfums. Zeker omdat ik een extreem overgevoelige huid heb, moet ik erg oppassen met wat ik op mijn huid spuit en smeer. Het is een soort graadmeter geworden voor de hoeveelheden synthetische stoffen, die er in  ( natuurlijke ) parfums worden gestopt. Is dat vrij veel, krab ik mijn huid al erg snel open van ellende en zit ik onder de uitslag, is dat minimaal, dan kan ik de parfum goed dragen.
Parfums zijn vrij moeilijk echt 100% natuurlijk te maken. Het is mogelijk en we kunnen dan ook best aardig wat van deze 100% natuurlijke, alcoholvrije parfums kopen, maar het probleem blijft, dat deze vrij snel zijn vervlogen. Ook kosten deze alternatieven in regel veel meer dan conventionele parfums.  Net als nagellak is het vaak de keuze van 90-10. Ook nagellak kun je 100% natuurljk maken maar ook hier blijft de lak niet lang zitten en lakt het nooit zo mooi uit als een conventionele nagellak. Daarom ben ik persoonlijk wel blij met de “ gulden middenwegen”. Daarin wordt tenminste gekozen voor zo’n 90% meukvrij en natuurlijke componenten, en 10% synthetische in de meest “ natuurlijkste” vormen. Het is dus een ietsje-pietsje “ slecht” maar voor het grootste deel meukvrij. Dit levert een soort win-win-situatie op, zo kunnen we toch optimaal genieten van een geurtje terwijl de synthese minimaal en zeer beperkt blijft. In hoeverre de synthese wordt toegepast is een dingetje waar we als consument goed op moeten letten. Daarom ben ik zo blij met mijn eigen graadmeter. Mijn huid vertelt mij meteen of er teveel is gebruikt of niet.
Ik heb afgelopen jaren wat echt 100% natuurlijke parfums verzameld waar ik best tevreden over ben, maar eerlijk = eerlijk: het vervliegt razendsnel. Dit komt, omdat er geen of nauwelijks oplosmiddelen zijn gebruikt. Parfum  is een mengsel van chemische stoffen met een sterke geur die ervoor zorgt dat een product aangenaam ruikt. Parfum zit in veel schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en andere persoonlijke verzorgingsproducten zoals zeep en zonnebrand.Een parfum is vaak een mengsel van verschillende geurstoffen. Eén parfum kan wel uit tien geurstoffen bestaan. Je hebt natuurlijke en synthetische geurstoffen. Natuurlijke geurstoffen kunnen uit bijvoorbeeld kruiden en specerijen gehaald worden. Of etherische oliën die gewonnen worden uit bloemen en vruchten. Synthetische geurstoffen zijn chemische stoffen die door de mens gemaakt worden. Een synthetische geurstof  heeft over het algemeen een sterkere geur en blijft langer een geur afgeven doordat de chemische stof zuiverder is dan de natuurlijke vorm.
Op het etiket van een product kun je lezen of er parfum in zit. Soms staat er ‘parfum’ en soms ‘aroma ’. De term ‘aroma’ wordt meer gebruikt om smaken aan te duiden, bijvoorbeeld in soepen, sauzen, dranken en hoestdrankjes. Aroma’s worden door producenten gebruikt om producten die je eet lekkerder te laten ruiken of smaken
Persoonlijke verzorgingsmiddelen  die in Nederland te koop zijn moeten voldoen aan de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG). Dit houdt in dat producenten verplicht zijn ervoor te zorgen dat de producten veilig  zijn bij normaal gebruik . De wet zegt dat producenten op het etiket van een product moeten vermelden of er parfum in zit waarvan bekend is dat deze allergische reacties kan veroorzaken. Voorbeelden daarvan zijn benzyl alcohol  en geraniol. Verzorgings- en cosmeticaproducten speciaal gemaakt voor kinderen bevatten steeds vaker parfum. Speciale producten voor kinderen zijn bijvoorbeeld babyshampoo, baby-lotion, kinderzonnebrand en schmink. Gebruik je liever geen parfum, dan zijn er parfum-vrije alternatieven op de markt.

VERSCHILLENDE TYPEN PARFUM

Het ene flesje parfum is echter het andere niet. Er bestaan namelijk verschillende typen. Ieder type heeft zo zijn geurbestanddeel. Een overzichtje:
* PARFUM / EXTRACT : heeft 20-40 % geurbestanddelen
* EAU DE PARFUM: heeft 10-15% geurbestanddelen
* EAU DE TOILETTE :  heeft 5-10% geurbestanddelen
* EAU DE COLOGNE: heeft 2-5% geurbestanddelen
* EAU DE SOLIDE : heeft circa 1% geurbestanddelen
Een mengsel bestaande uit 80 tot 95% alcohol en water wordt gebruikt als oplosmiddel voor de geurbestanddelen. De alcohol verdampt vrij snel, maar de geurbestanddelen blijven op de huid achter en vervluchtigen in de uren na het opbrengen. Bij het aanbrengen van een parfum is het belangrijk niet direct te willen ruiken, de neus zal immers tijdelijk verdoofd worden door nog verdampende oplosmiddelen.
Omdat sommige bestanddelen van een parfum snel vervluchtigen en andere bestanddelen lang op de huid blijven, ruikt een parfum niet telkens hetzelfde; net opgebracht zijn andere geuren dominanter dan na een paar uur.
Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie soorten “noten” Deze zijn:
 • Topnoten (bovennoten, hoofdnoten, tête) zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. Deze geuren zijn vooral belangrijk bij de verkoop van het parfum, na een minuut of tien zijn ze niet of nauwelijks meer te ruiken. De bovennoten van een geur zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit. Typische topnoten zijn citrusgeuren.
 • Hartnoten (middennoten, cœur) zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo’n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum.
 • Basisnoten (grondnoten, fond) zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven. Voorbeelden van basisnoten zijn houtsoorten zoals sandelhout en harsen zoals olibanum.
Het grootste verschil tussen een natuurlijk parfum en een conventionele zit hem dus in de ( geur) bestanddelen en basisgrondstoffen. In mijn zoektocht kwam ik erg veel verschillende varianten tegen op “ natuurlijk parfum”. Het is eigenlijk zo’n beetje hetzelfde als met voeding. Ook daarin zien we dat 100%  natuurlijk erg ruim wordt genomen. Geuren van cosmetische producten zijn vaak te herkennen met de neus. Maar zodra je wilt kijken wat voor een parfum het is wat toegevoegd is, kan dit echter niet. In de wet staat namelijk dat je alleen de term parfum of fragrance op de verpakking hoeft te zetten. Daarom is het moeilijk na te gaan wat voor een stof het is of waar het vandaan komt.Er zijn wel een aantal fabrikanten die dit wel netjes vermelden, en dit zijn dan meestal de fabrikanten die bijvoorbeeld 100 % puur en biologisch werken.
Conventionele parfums worden samengesteld uit synthetische geurstoffen. Anders gezegd gaat dit om een verzameling chemicaliën die zodanig gecombineerd worden dat onze hersenen ervoor gaan zorgen dat we deze geuren als aangenaam ervaren. Vroeger werden parfums nog op natuurlijke manieren geproduceerd ( via distilleer) maar tegenwoordig komt alles uit de fabriek. De synthetische stoffen bootsen de natuurlijke geuren na.
Langere tijd leek er geen plek meer voor natuurlijke parfums, maar dankzij de gezonde trends zien we de natuurlijke parfums weer opduiken. Conventionele parfums zijn eigenlijk helemaal niet zo gezond. Niet voor ons lichaam, ook niet voor de huid. De synthetische parfums bevatten in  werkelijkheid een cocktail van gevaarlijke neurotoxische chemicaliën op. Tegenwoordig bestaat zelfs 95% van de parfums uit petrochemicaliën. Dit zijn gevaarlijke chemicaliën die uit petroleum gehaald zijn.
Deze gevaarlijke chemicaliën kunnen ook kankerverwekkend zijn. Maar je kunt er vooral erg vage klachten door krijgen zoals:
– onverklaarbare hoofdpijnen / hoofdpijn-aanvallen
– duizeligheid
– tal van allergische reacties / rare uitslag
– hoesten
– verkleuringen van de huid
– huid irritaties
– braken
Vaak worden dit soort klachten niet in verband gebracht met het parfum wat wordt gedragen. Door de neurotoxicologische stoffen kan parfum ook het centrale zenuwstelsel aantasten. Symptomen daarvan zijn depressie, overactiviteit, geprikkeldheid of andere stoornissen in het gedrag. Ook kun je last hebben van geheugenverlies, gevoelloosheid in het gezicht, een wazig gezichtsveld, pijn in de nek en pijn in de ruggengraat
In 2002 iheeft er een grootschalig onderzoek plaatsgevonden waarin 72 populaire en bekende parfums ( ook geparfumeerde producten) zijn getest. Er werd in het bijzonder gekeken naar de aanwezigheid van de zeer gevaarlijke stof PHALATES. Men vermoedt dat deze stof hormoonstoornissen, permanente geboorteafwijkigen en aantastingen van de mannelijke reproductieorganen kan veroorzaken. In 52 van de 72 producten werd deze stof aangetroffen. Opvallend was dat alle geteste parfums deze stof bevatten.
Het is heel moeilijk om controle op het gebruik van verboden stoffen uit te voeren. De parfumbranche hanteert een handelsgeheim; fabrikanten willen niet de exacte samenstelling van hun parfums op het etiket vermelden en zo proberen ze de unieke geur te beschermen.In 2016 kwam opnieuw uit studies aan het licht dat er nog altijd erg veel Phalates in parfums voorkwam. Deze studie maakt het zelfs zorgwekkend en alarmerend.
De grote parfummerken staan toch iets meer onder druk dan de fabrikanten die goedkope parfums produceren. Overigens is de kans groot dat de eisen aan parfums die in het buitenland gesteld worden, nogal kunnen verschillen. Het is mogelijk dat bepaalde stoffen die in Europa verboden zijn, in Turkije wel gebruikt mogen worden. Kijk dus uit met het kopen van parfum (met name namaakparfum) in het buitenland. Dat geldt ook voor de goedkope, onbekende namaak- of merkloze parfums in Nederland. Men vermoedt dat deze parfums vaker gevaarlijke stoffen bevat dan de duurdere parfums van de grote merken, maar ook deze zijn absoluut niet heilig. Wil je voor het meest veilige gaan, dan zijn de natuurlijke parfums de oplossing. Maar….ook hierin zijn er dus best veel verschillen en kunnen “ 100% natuurlijke” parfums ook veel synthetische vulstoffen bevatten. Wat wel vaak het geval is, is dat een natuurlijk parfum aan meer eisen moet voldoen waardoor de meuk in deze parfums altijd minder zal zijn dan conventionele.
Wat we vaak tegenkomen in natuurlijke parfums zijn bijvoorbeeld biologische, pure en inderdaad natuurlijke alternatieven o[ chemische hulpstoffen. Zo is daar bijvoorbeeld BENZYL ALCOHOL. Chemisch gemaakt is dit een  een oplosmiddel en conserveringsmiddel. Het is een derivaat uit onder meer petroleum en coal tar. Het zit in parfum, cologne, shampoo, zeep, nagellakremover, luchtverfrisser, bleekwasmiddel, vaseline lotion, deodorant, wasverzachter. Het is irriterend voor het bovenste gedeelte van de luchtwegen en kan veroorzaken: hoofdpijn, duizeligheid, daling van de bloeddruk. Tevens onderdrukt het het CZS* en het kan in ernstige gevallen dood door ademhalingsfalen veroorzaken. Maar…is ook een natuurlijke vorm van benzyl benzoate op de markt, onttrokken uit etherische olie. Deze benzyl alcohol wordt veel in natuurlijke parfums gebruikt. Het kan vreselijk verwarrend zijn. omdat de benaming hetzelfde blijft en de fabrikant niet altijd aangeeft dat het gaat om een natuurlijke vorm. In natuurlijke parfums heb je uiteraard wel de beste papieren. Ook kan de prijs een graadmeter zijn. ECHT natuurlijke parfums zijn over het algemeen duurder. Maar ook hier blijft het lastig, omdat de grotere merken ook hun prijzen durven te vragen ( voor hun naambekendheid bijvoorbeeld)

NUGI

Wil je eigenlijk 100% voor meukvrij gaan, dan ben je overgeleverd aan de 100% pure parfums, die helaas niet lang blijven ruiken. Wil je, net als ik, erg graag voor het meest haalbare gaan op gebied van meukvrij maar ook een parfum die wel langere tijd blijft ruiken, dan zijn de “ bijna” 100% natuurlijke parfums de oplossing. Bij Puur &  Fit hebben we inmiddels een paar prachtige 100% natuurlijke parfums in de winkel gezet, maar we kregen vrij veel opmerkingen over de vluchtigheid van deze parfums. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een alternatief wat vrijwel meukvrij blijft maar toch ook langer blijft geuren. Het ironische van dit verhaal is dat we deze erg dichtbij huis vonden, letterijk bijna in de voortuin van Rosa in Schiedam: NUGI.
NUGI is opgericht door BABITA VERSLUIS. Zij studeerde psychologie aan de Universiteit van Leiden en specialiseerde zich in aromachlogie ( het effect van geuren op onze emoties)
Haar man, Ngoc ( spreek uit NOK ) specialiseerde zich als arts in huidverzorging en het echtpaar combineerde hun kennis met hun passie voor echte, pure en ambachtelijke huidverzorging, Babita baseert haar parfumlijn op de beleving, het gevoel en de emoties bij geuren. Net als ik zelf erg vaak ervaar, is Babita van mening dat geuren ontzettend veel invloed kan hebben op hoe we ons voelen, en hoe we met onze emoties omgaan. Bewust, maar ook onbewust. Misschien heb je het zelf wel eens ervaren, dat je wat chagrijnig de douche instapt omdat je weer moet werken, maar de geur van je douchegel je weer helemaal in je humeur brengt. Zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt stap je fluitend de douche weer uit.
Babita vertaalt emoties in ingrediënten die de basis vormen voor haar bijzondere collectie aan eu de parfums, Deze geuren zijn geheel op haar eigen geur-herinneringen samengesteld en zijn allemaal genummerd.
Babita maakt al haar parfums ZELF, het gaat dus om echt ambachtelijk handwerk. Ze bestiert een atelier waar zij al haar geurherinneringen omtovert in geuren en deze combineert zodat er een verrukkelijke, unieke en bijzondere geur ontstaat. Wat het nog mooier maakt is dat de parfums gewoon uit Nederland ( Schiedam) afkomstig zijn. De parfums worden uitgewerkt, ontwikkeld en geproduceerd in een privé laboratorium. Het echtpaar woont boven dit lab.  Dit lab voldoet aan de allerstrengste eisen en is daarom volledig veilig. Van ieder product is een COSMETIC PRODUCT SAFETY REPORT ( CPSR) opgesteld en NUGI is Europees geregistreerd ( CNPC ) De notering van alle ingrediënten voldoet aan de eisen van de Europese wetten ( INCI )
Het echtpaar houdt van simpelheid, natuurlijkheid en ambachtelijkheid. Daarom bestaan alle NUGI producten  meest uit pure, natuurlijke ingrediënten. Babita besteed erg veel aandacht aan de geuren. Zij vertelt, dat een geur zich moet ontwikkelen, en rijpen. Als je bijvoorbeeld twee geuren samen mengt, dan kan de geur-intensiteit in het begin per uur sterk wisselen. Wat er gebeurt is dat er interactie plaatsvindt tussen de moleculen van de twee geuren. Geuren zijn levend, en rijpen met de tijd, net zoals wijn en vruchten dit doen. Daar kan ik mij persoonlijk erg in vinden. Een rijpe banaan ruikt ook heel anders dan een onrijpe banaan, ik snap deze redenering wat betreft geuren dan ook heel goed.
NUGI betekent “ uitgekleed” in het Japans en dat is zo’n beetje de filosofie achter deze parfums. Niet alleen de parfums zelf zijn eenvoudig gebleven, ook de flesjes blijven zonder enige opsmuk zo natuurlijk mogelijk. De flesjes bevatten geen etiketten, maar worden op kleur gekenmerkt door een handmatig aangebracht draad-etiket. De flesjes komen in 100% bio-afbreekbaar en milieuvriendelijke kokers en zijn zeer luxe ingepakt met een op de kleur afgestemd stukje papier, dit maakt het niet alleen tot een cadeautje, ook beschermt het de verpakking in de koker.

IEDER NUGI PARFUM VERTELT EEN VERHAAL

De parfums zijn dus op zichzelf staand al ontzetten bijzonder en uniek te noemen, maar ze zijn nog veel unieker dan dat. NUGI parfums vertellen verhalen in geuren. Iedere NUGI geur is een herinnering geïnspireerd op het leven van Babita. Al haar hele leven is zij bezig met het ontwikkelen van geuren en voor NUGI vertaalt zij emoties in ingrediënten die de basis vormen voor een waanzinnig unieke collectie aan geuren die jij en ik ook herkennen en wellicht herinneringen oproepen.  Nugi gelooft dat een parfum- en huidverzorgings merk meer moet doen dan alleen je huid parfumeren en verzorgen. Nugi wil een ‘life style’ beleving bieden. Dit doet Babita door aromachologie (het efect van geuren op hoe je je voelt) te combineren met ‘sensoryefects’ )de manier waarop producten op de huid aanvoelen) En door aan de klanten ‘scent layering’ aan te bieden als een inspirerende tool om hun eigen geur mee te personaliseren, wil nugi mensen stimuleren om meer bewust te leven.
Iedere geur heeft een nummer. Deze nummers staan voor een geurherinnering van Babita. Zo is nummer 1 bijvoorbeeld haar eerste geurherinnering aan haar moeder. De geuren die haar moeder gebruikte ( GUERLIAN en Patou ) en de lievelingsgeur van haar moeder, jasmijn, zijn geurnoten die in deze parfum terugkomen. Naast jasmijn is sinaasappel een zeer belangrijke geurnoot in dit parfum.  Zo heeft ieder nummer zo zijn herinnering. Zoals die keer dat ze als kind een vanille ijsje kreeg maar dit helaas op de grond viel, en er geen tijd meer was om een nieuwe te kopen. De geur van pure vanille heeft Babita als kind opgeslagen en gebruikt deze nu als hoofd-noot in parfum nummer 2. Zo gaan de nummers door, steeds opnieuw vast gekoppeld aan een geur herinnering van Babita.
De parfums zijn allen afzonderlijk te gebruiken, maar ook gecombineerd. Zoals Babita eerder vertelde hebben geuren die samen worden gebracht tijd nodig om te “ rijpen” op de huid. Daarom is geuren combineren ook zo leuk, omdat je nooit hetzelfde blijft geuren. Alle geuren van NUGI zijn zo ontwikkeld dat zij met elkaar zijn te combineren, wat steeds opnieuw verrassende geuren oplevert. Zeer multi-functioneel dus.
Omdat we hier met ambachtelijk handwerk te maken hebben is de controle extra streng. Strenger dan een fabriek waar parfums aan de lopende band worden geproduceerd. Ieder flesje parfum wordt streng gecontroleerd en krijgt een batch nummer en registratie. Deze kun je vinden op de koker van de verpakking. Daar kun je het batch en lesnummer lezen ( op de foto zie je dat aangegeven als #NJ09) en daarnaast het nummer van het flesje in de aantallen van de batch, in dit voorbeeld zie je dat het om het derde flesje gaat van de 25 flesjes die in de batch zitten en zijn geregistreerd. Dat gaat allemaal zeer strikt.
Het parfum-atelier en het lab is op zich al vrij uniek te noemen. Deze staat niet op een één of ander industrieel terrein, maar staat gewoon tussen de oude statige huizenpracht in Schiedam. Vele journalisten vonden dit al een vrij uniek iets, en Babita heeft dan ook al aardig veel keren in kranten gestaan. Babita vertelt graag over haar grote passie, maar wil vooral naar buiten brengen dat geuren zoveel meer doen dan alleen iets een lekker geurtje geven. Het werkt veel dieper door op ons brein en daar is eigenlijk nog veel te weinig over bekend.

HOE NATUURLIJK ZIJN DE PARFUMS VAN NUGI?

De grote hamvraag blijft uiteraard in hoeverre de parfums van NUGI natuurlijk zijn gebleven. Want nee, 100% natuurlijk zijn ze niet. Daar waren we dan ook niet naar op zoek, we zochten een parfum wat zo dicht mogelijk bij 100% natuurlijk kon komen, maar ook meest lang blijft geuren.
Meer dichtbij dan deze parfums konden we wat mij betreft niet komen. Zoals je eerder hebt kunnen lezen worden er veel verse ingrediënten gebruikt, en meest pure ingrediënten. Maar deze parfums bevatten wel oplosmiddelen en alcoholen. Voordat je het meteen afserveert, ook DAARIN kunnen we veel verschillen onderscheiden. Daarover vertelde ik hierboven al het één en ander, bijvoorbeeld over de benzyl alcoholen. Ik heb daar een aantal kritische vragen over gesteld bij Babita. Ze heeft deze vrij gemotiveerd beantwoord.Ik heb haar o.a gevraagd waar haar alcoholen vandaan kwamen en of deze waren gemaakt uit graan. Ik was verrast om te horen dat de alcoholen die worden gebruikt in de parfums afkomstig zijn uit een Jenever Museum. Babita: “ Mijn alcohol komt van het Jenever Museum. ZIj stoken via 14e eeuws recept de alcohol uit granen en om een hoger alcohol percentage te krijgen, stoken ze mijn portie een aantal keer door. Een fantastisch proces als je de branders bezig ziet met die zakken meel (van de molens van Schiedam) die ze over hun schouders in reusachtige tonnen storten om het beslag te maken. Na een dag lijkt het alsof er een grote vis in de tonnen spartelt, dat is het gistingsproces. Anyway, ik denatureer deze zuivere alcohol dan zelf met parfum. “
Ik heb haar tevens gevraagd, hoe de verhoudingen ongeveer lagen tussen de synthetische en natuurlijke ingrediënten in de parfums. Haar antwoord: “ …  Over het algemeen zit er bij elke nugi geur 15% aan geurbestanddelen in. Bij no 30 is dit 10% omdat ehterische olie van lemongrass gewoonweg heel krachtig is. Hieronder een lijstje met nummers en percentage nautuurlijke stoffen:

no2  in dit parfum zit een allergeen vrije vanille dat niet natuurlijk is (tuurlijk is dit wel weer grotendeels opgebouwd uit ingredienten van natuurlijk oorsprong/gecentreerde stoffen uit een natuurlijke ehterische olie, maar is het dan nog natuurlijk? Ik reken het tot niet natuurlijk, maar misschien is dit een beetje te streng)
no14 hier is ongeveer 90% van de geurbestanddelen natuurlijk
no20 hier is ongeveer 50% van de geurbestanddelen natuurlijk
no21 hier is 90% van de geurbestanddelen natuurlijk
no30 hier is 50% van de geurbestanddelen natuurlijk
no42 hier is 90% van de geurbestanddelen natuurlijk…”

Ik heb Babita tevens gevraagd, of de BENZYL alcoholen synthetisch waren gewonnen of natuurljk, ze verzekerde mij dat deze afkomstig waren uit etherische oliën, wat ik meteen geloof, omdat ik zeer heftig kan reageren op benzyl alcoholen en ik tot nu toe met de parfums die ik mocht testen ( daarover verderop meer ) geen reactie heb gekregen.
Tot slot heb ik Babita gevraagd of zij mij in het kort wilde vertellen, hoe zij haar parfums maakt. Haar antwoord;” …Ik vind dit zo’n leuke vraag! Na het lezen van mijn antwoord, zul je op zijn minst denken dat ik gek ben, maar ik ben nu gelukkig op een leeftijd dat dit mij niet meer uit maakt😁 Geuren maak ik op basis van emoties die ontstaan bij bijvoorbeeld herinneringen, beelden of geluiden. Eigenlijk is alles emotie/energie. Als ik bijvoorbeeld een kunstwerk zie, met iemand spreek of muziekstuk hoor, krijg ik daar een bepaald gevoel bij en in mijn hoofd vertaal ik dit in geuren.Dat gaat automatisch. Het is dan alsof er in mijn hoofd honderden bladzijden omslaan met rijen geurbestanddelen erop en af en toe schrijf ik daar een van op. In mijn hoofd ‘zie’ ik alle losse geurbestanddelen weer in verschillende ‘geurstukjes’ die weer passen in onderdelen/stukjes van andere geurbestanddelen (ik trek de geuren dus als het ware uit elkaar). Neem nou als voorbeeld jasmijn sambac, daar ruik ik in mijn hoofd dan onderdelen in van honing, groene blaadjes, natte aarde, poeder bloemen, vochtige warme kas enz.En dat dan met alle geuren die in mijn brein opgeslagen zijn van kinds af aan:) Kort gezegd vertaal ik emotie in geuren met een soort computertje in mijn hoofd. Ik kan het niet stoppen:)

De geuren die dan bij elkaar gemengd zijn in gedachten ruik ik al in mijn hoofd en dan hoef ik ze alleen nog maar samen te stellen met de hand. Soms maak ik geuronderdelen ook zelf, zo heb ik voor de no42 een extract gebruikt van palo santo hout dat twee jaar lang op een basis van alcohol (van het jenever museum) met nog een paar geurstoffen stond. Op mijn nieuwe locatie ga ik hier meer mee doen in de toekomst.Dus zelf geurstoffen destilleren, enfleureren of extracten maken. Kan niet wachten!
Ik werk met een breed geuren pallet en ik sluit niet natuurlijke geurstoffen niet uit. In de praktijk echter ‘val’ ik vaker voor natuurlijke grondstoffen, merk ik. Hier zit namelijk beweging in, ze ‘leven’ meer. Maar om ze te laten sprankelen, hebben ze soms wel een steuntje nodig en ik schroom dan niet om dit te gebruiken.

Met Nugi wilde ik eigen geurherinneringen delen om consumenten te inspireren om zelf weer eigen herinneringen te maken met de geuren. Het gaat niet om mij, ik ben alleen maar een instrument dat iemand hopelijk kan gebruiken om zichzelf beter te gaan voelen. Geuren zorgen ervoor dat emoties en herinneringen opgehaald worden, maar je kan ze ook adersom gebruiken, dus om te creeeren. Gebruik bijvoorbeeld een no14 met no2 voor een zachte, beetje suikerzoete, rozengeur (zonder dat je er misselijk van wordt) voor een dagje op de bank met een goed boek. Deze blend valt als een dekentje om je heen en je voelt je veilig, geborgen en gewoon heel erg ‘worthy’. Je mag er zijn. En door deze geur dan op zo’n moment te gebruiken, koppelen je hersenen dat positieve gevoel aan de geur. En als je je dan in de toekomst een keer kak voelt, gebruik je de bewuste combinatie en roep je dat mooie gevoel weer op en herinner je je dat alles relatief is. Zo kun je spelen met combinaties, maar de geuren zijn zo gemaakt dat je ze  ook alleen kunt gebruiken op dezelfde manier. Je hoeft dus niet te combineren. Dat is helemaal aan de persoon die het gebruikt zelf.

Het mag duidelijk zijn: NUGI is méér dan alleen een parfum, en MEEST natuurlijk ambachtelijk handmatig geproduceerd met veel liefde en aandacht. En dat merk je terug in alle parfums.

DE PARFUMS TESTEN

Parfums zijn voor mij altijd een extra uitdaging, met mijn extreem overgevoelige huid. Ik kan echt verschrikkelijk onder de uitslag zitten als ik maar een beetje conventionele parfum opspuit, en dan bedoel ik niet een beetje uitslag, nee, mijn hele borst kan dan op een geëxplodeerde vulkaan lijken. Dit kan zelfs erg veel last geven of vreselijk jeuken. Ik pas dus goed op betreft parfums. Ik kocht  vier flesjes, die  Babita speciaal voor mij op mijn persoonlijke geur-voorkeuren had uitgekozen.
– nummer 14 ( rood) 
– nummer 2 ( wit ) 
– nummer 20 ( paars)
nummer 42 ( geel)
De parfums komen zoals eerder geschreven in mooie, maar onwijs simpele kokers. Geen opsmuk. Daar hou ik van. De parfums zitten stevig verpakt in een bijpassend gekleurd luxe papier. Dit maakt het extra feestelijk om uit te pakken. De koker kun je leuk hergebruiken als beschermende factor tegen zonlicht. Bewaar je parfum daarom liefst in de koker op een koele, donkere plek. De parfums komen in speciaal donker glas en in spray-flacon. Babita bedacht een leuke oplossing om de saaie en onsierlijke etiketten te verbergen via een met touw omwikkeld flesje. Onder dit touw kun je overigens een etiket vinden waar het nummer opstaat, zodat je nooit in de war raakt als je meerdere flesjes gebruikt.
Ik vond de verpakking al een feestje. Dus werd ik heel erg nieuwsgierig naar de geuren en ik vertel alvast dat deze mij zeker NIET teleurstelde. WAT EEN GEUREN! 😍
Ken jij die heerlijke geuren als je een bloemenwinkel binnen stapt? Zo’n beleving krijg je meteen als je voor het eerst aan een flesje snuffelt. De geuren zijn NIET NORMAAL MEER INSANE zo heerlijk, zo zuiver, zo puur dat ik er spontaan een erg goed humeur van kreeg. Geen ENKELE GEUR viel mij tegen of vond ik iets minder, ik kon en kan gewoonweg geen voorkeur geven.ALLE geuren werken inderdaad bijna betoverend op mijn brein en gemoedstoestand, en ja, dat durf IK ( de meest nuchtere persoon op aarde ) te roepen. Met de geuren en de beleving zit het dus wel goed, maar……het werd voor mij ENORM spannend hoe de parfums het op mijn huid zouden doen.
De eerste dag gebruikte ik nummer 14, een parfum met vleugjes aan roos en geranium. Ik ben normaal gesproken nooit zo gecharmeerd van rozen geuren maar deze parfum is echt bizar. Het ruikt licht fris, licht zoet en een beetje naar een rozentuin, die je voorbij loopt. De hele dag heb ik deze parfum geroken ( twee sprays ) en….mijn huid leek het ook allemaal prima te vinden!!!!!!!!!!!😃 Geen enkele reactie, geen uitslag, geen irritaties, geen jeuk. HOERA!
Vol vertrouwen stapte ik dus over naar de volgende dag waar ik nummer 20 gebruikte, de fresia geur. Mijn hemel…..hoe krijgt Babita DIT voor elkaar? Ik heb serieus nog nooit eerder zulke heerlijke zuivere geuren geroken in een parfum. Dit komt allemaal zo griezelig dichtbij THE REAL THING uit de natuur. Dit parfum is DE BLOEMENWINKEL GEUR waar ik het eerder over had. Je waant je serieus in een bloemenstalletje. WAUW! En…ook deze dag bleef mijn huid kalm en blij.
De volgende dag was nummer 2 aan de beurt, de vanille geur, vanille is echt één van mijn favoriete geuren. En OH MY! I CAN’T ! 😮 DOE NORMAAL MET MIJ! IS THIS FOR REAL? 🤩 Wat is dit? Wat een GEUR! Als je net als ik van vanille geurtjes houdt dan ben je in for a treat als je dit parfum ruikt EN draagt. Dit is waanzinnig. Echt, serieus, ik probeer niet over te lopen hier van enthousiasme, maar mijn hemel, wat zijn dit PARFUMS!
Ook dit nummer gaf geen problemen voor mijn huid, hoe fantastisch is dat? En een goed teken, dat er inderdaad weinig synthese in de parfums zitten.
Tot slot de gele fles, nummer 42. Deze geur vind ik heel erg sterk lijken op nummer 2, maar als je goed ruikt, ruik je wel wat verschil. Maar ook deze geur is een grote favoriet. Ik ruik vooral vanille, en iets van bergamot. Echt verrukkelijk!
Hoe lang blijven de parfums geuren op mijn huid? LANG! 😃 Ik ,moet gewoon eerlijk zijn, de 100% natuurlijke parfums vind ik echt toppers, maar na een klein uurtje is alles al vervlogen……dat is met deze parfums wel anders. Het blijft de hele dag als een heerlijke zweem om je heen hangen en ook op je kleding blijft het zeer lang nageuren. Ik rook de volgende dag nog wat lichte zweempjes van de parfum waar ik het had opgespoten. Ik ben echt zeer onder de indruk.

NUGI EXCLUSIEF BIJ PUUR & FIT

Jullie kunnen je IETS voorstellen van hoe snel ik het wel niet binnen wilde brengen bij onze eigen Puur & Fit want mijn hemel, dit parfum MOETa gewoon worden ontdekt! Babita was erg enthousiast en is meteen voor ons aan de slag gegaan. Omdat we druk bezig waren met de ENJOY A NATURAL SUMMER actiemaand ( juni 2021 ) leek het ons een perfecte timing om de parfums in deze actiemaand te gaan lanceren. We beginnen heel karig, met de parfums waar wij zelf meest blij van werden. Deze selectie gaan we 24 uur lang met een leuke korting aanbieden om zo te peilen hoe dit wordt opgepakt door ons publiek. Als het een regelrechte hit gaat worden, dan gaan we de gehele collectie in de winkel zetten. Het wordt dus nog even spannend!
De verkoopprijzen…..ze zijn niet goedkoop, maar dat is geen enkele echt goede parfum. En wil je dan een ECHTE parfum, dan vind ik de verkoopprijzen niet eens zo hoog. De parfums zijn er in flesjes van 50 ml en 100 ml. Omdat de geuren zo ongelofelijk sterk zijn, heb je echt per dag maar één spraytje nodig. Ik ruik mezelf dan echt de hele dag en ook vriendlief snuffelt graag aan mij 😉 Voor 50 ml betaal je € 59,95 en voor 100 ml betaal je € 99.00…..behoorlijke prijzen, ben ik absoluut met je eens, maar dit is echt een geweldige luxe die je jezelf of een ander wel of niet gunt, zo simpel is het.

KLIK HIER

15 Reacties op “Bijzonder en uniek: NUGI EAU DE PARFUMS

 1. Ik zou het héélll graag willen proberen! Maar ik vind een geur zo persoonlijk (ik ben namelijk ook érg gevoelig voor geuren), dat het lastig is om van een beschrijving iets te kopen. Ik heb laatst een setje van Walden gekocht bij Puur & Fit met hele kleine flesjes, zodat je kennis kunt maken met de geuren. Dat zou een leuk idee zijn voor de toekomst voor Nugi!

  • Ja, ik ben het helemaal met Ilonka hierboven eens: een setje van proefflesjes om uiteindelijk jouw eigen favoriete geur te kunnen kiezen zou m.i. de eerste stap moeten zijn. Ben zéker heel geïnteresseerd in dit product, maar ben huiverig om meteen zoveel geld uit te geven voor misschien een verkeerde keuze……..

  • Helemaal mee eens! Ik zou heel graag enkele mini-verpakkingen willen proberen, om zo te kunnen kiezen welke geur ik wil kopen. Welke geur bij mij past.

 2. Ik ben enthousiast geworden mede door het verhaal. En die actie is top maar om nu meteen een fles van 50 ml aan te schaffen gaat me te ver! Ik “weet” graag wat ik koop en ik vind het inderdaad niet duur maar dan wil ik wel weten welke geur ik aanschaf dus de mogelijkheid kleine proefflesjes te kunnen zou ik enorm toejuichen!

  • Gisteren hielden we een mooie kortingsactie in onze actiemaand ( die helaas al bijna weer is afgelopen….🥺 ) met de bijzondere en unieke NUGI parfums. Dat was voor ons ook best een beetje spannend, omdat wij bij Puur & Fit de aller-eersten waren, die deze parfums op de markt lanceerden. Parfums zijn uiteraard best een moeilijk dingetje om on line “ blind” te kopen, maar in dit geval was ik er zo van overtuigd dat jullie dit ECHT ZO GAAF zouden vinden, dat ik de sprong in het diepe wel aandurfde. Ik was en ben zelf compleet gegrepen door de geuren, en ik ben er bijna van overtuigd, dat dit bij IEDEREEN ook gebeurt.. De tot nu toe beschikbare geuren zijn namelijk universeel. Wat inhoudt dat deze geuren herkenbaar zijn en iedereen er wel van houdt. Toch kwamen er heel veel vragen, of er geen testers beschikbaar waren, omdat sommigen de stap om “ blind” in te kopen toch ietsje té spannend vinden, en dat kon ik heel goed begrijpen. Ik ben direct met jullie vragen gisteren naar Babita gegaan, en ook Rosa even opgetrommeld voor overleg. We vonden het allemaal een mega goed plan, en dus is de productie voor TWEE MINI-SETS al in werking gezet. Babita was he-le-maal van haar stoel geblazen. Niet alleen zat zij te stuiterballen over het feit dat haar parfums zo GIGA GOED door jullie zijn omarmd, maar gisteren durfden erg veel mensen het gewoon ook aan om meteen de parfums in te kopen, de flesjes VLOGEN de deur uit. Rosa is meteen gistermiddag met de grote auto de gehele voorraad op gaan halen bij Babita. Ze kon het niet geloven! Wat ontzettend leuk om te zien hoe blij en gelukkig iemand kan zijn. En wij? Wij zijn het ook! Want echt: je wordt gewoon BLIJ van deze geuren en de manier waarop deze worden gemaakt! Heb je de actie gisteren gemist? KLIK DAN HIER.
   Maar goed, er komen dus zeer spoedig leuke sets aan, we starten met een set van zes mini flesjes ( 5 ml ) en een set van tien mini flesjes ( 5 ml ) zodat jullie alles kunnen besnuffelen en testen. Wedden dat jullie meteen worden gepakt? 😁 Het overkwam mij ook! Babita is druk aan het werk gegaan, zodra de sets klaar zijn ( onthoud: het is allemaal HANDWERK! ) zal ik eventueel met een extra nieuwsbrief voor jullie komen om dit aan jullie aan te kunnen bieden! We hopen de sets ASAP beschikbaar te hebben, zelfs ik ga ook meehelpen, ik ga de leuke touw-etiketjes om de flesjes draaien! 😊

   HEB JE VRAGEN VOOR BABITA?
   Ik heb in mijn ARTIKEL uiteraard erg veel verteld over hoe Babita te werk gaat, maar ik kan mij zo voorstellen, dat jij nog meer vragen hebt voor haar! Ik ga aankomende week daarom een bezoekje brengen aan haar atelier in Schiedam, samen met “ cameravrouw” Rosa om Babita al jullie vragen aan haar schenen te leggen, en dit in een YOU TUBE filmpje te gaan publiceren! Dus: heb jij een vraag voor Babita? Stuur ze naar mij door ( info@moniquevandervloed.nl ) en ik zorg ervoor dat Babita jouw vragen gaat beantwoorden!

  • Helemaal mee eens…..ook ik ben heel enthousiast maar zelfs mét deze geweldige korting vind ik het té veel geld nu om een geur te kopen die ik niet geroken heb………dát is toch net waar het om gaat bij een geur 😉

 3. Ik ben het er ook helemaal mee eens! Het lijken heerlijke geuren, maar om nu zomaar een flesje te bestellen…dat is net een “gok” te ver. Dus ik hoop , dat er mini “druppel “flesjes komen! Ik zou ze dan zomaar allemaal
  kunnen bestellen! Wel een heel bijzonder product!

  • Gisteren hielden we een mooie kortingsactie in onze actiemaand ( die helaas al bijna weer is afgelopen….🥺 ) met de bijzondere en unieke NUGI parfums. Dat was voor ons ook best een beetje spannend, omdat wij bij Puur & Fit de aller-eersten waren, die deze parfums op de markt lanceerden. Parfums zijn uiteraard best een moeilijk dingetje om on line “ blind” te kopen, maar in dit geval was ik er zo van overtuigd dat jullie dit ECHT ZO GAAF zouden vinden, dat ik de sprong in het diepe wel aandurfde. Ik was en ben zelf compleet gegrepen door de geuren, en ik ben er bijna van overtuigd, dat dit bij IEDEREEN ook gebeurt.. De tot nu toe beschikbare geuren zijn namelijk universeel. Wat inhoudt dat deze geuren herkenbaar zijn en iedereen er wel van houdt. Toch kwamen er heel veel vragen, of er geen testers beschikbaar waren, omdat sommigen de stap om “ blind” in te kopen toch ietsje té spannend vinden, en dat kon ik heel goed begrijpen. Ik ben direct met jullie vragen gisteren naar Babita gegaan, en ook Rosa even opgetrommeld voor overleg. We vonden het allemaal een mega goed plan, en dus is de productie voor TWEE MINI-SETS al in werking gezet. Babita was he-le-maal van haar stoel geblazen. Niet alleen zat zij te stuiterballen over het feit dat haar parfums zo GIGA GOED door jullie zijn omarmd, maar gisteren durfden erg veel mensen het gewoon ook aan om meteen de parfums in te kopen, de flesjes VLOGEN de deur uit. Rosa is meteen gistermiddag met de grote auto de gehele voorraad op gaan halen bij Babita. Ze kon het niet geloven! Wat ontzettend leuk om te zien hoe blij en gelukkig iemand kan zijn. En wij? Wij zijn het ook! Want echt: je wordt gewoon BLIJ van deze geuren en de manier waarop deze worden gemaakt! Heb je de actie gisteren gemist? KLIK DAN HIER.
   Maar goed, er komen dus zeer spoedig leuke sets aan, we starten met een set van zes mini flesjes ( 5 ml ) en een set van tien mini flesjes ( 5 ml ) zodat jullie alles kunnen besnuffelen en testen. Wedden dat jullie meteen worden gepakt? 😁 Het overkwam mij ook! Babita is druk aan het werk gegaan, zodra de sets klaar zijn ( onthoud: het is allemaal HANDWERK! ) zal ik eventueel met een extra nieuwsbrief voor jullie komen om dit aan jullie aan te kunnen bieden! We hopen de sets ASAP beschikbaar te hebben, zelfs ik ga ook meehelpen, ik ga de leuke touw-etiketjes om de flesjes draaien! 😊

   HEB JE VRAGEN VOOR BABITA?
   Ik heb in mijn ARTIKEL uiteraard erg veel verteld over hoe Babita te werk gaat, maar ik kan mij zo voorstellen, dat jij nog meer vragen hebt voor haar! Ik ga aankomende week daarom een bezoekje brengen aan haar atelier in Schiedam, samen met “ cameravrouw” Rosa om Babita al jullie vragen aan haar schenen te leggen, en dit in een YOU TUBE filmpje te gaan publiceren! Dus: heb jij een vraag voor Babita? Stuur ze naar mij door ( info@moniquevandervloed.nl ) en ik zorg ervoor dat Babita jouw vragen gaat beantwoorden!

 4. Hai Monique,

  Welk nummer is degene die naar een bloemenwinkel ruikt? want in de mail noemde je nummer 42 maar in dit artikel nummer 20?
  Ik hoor het heel graag,thanx!

  groetjes, Jo

  • De twee ontlopen elkaar niet zo erg….met beide loop je een bloemen stalletje binnen!

 5. lijken me heerlijk, en sluit me aan bij bovenstaande opmerkingen.
  een geur moet je ruiken voordat je hem koopt…misschien op een strookje in een geseald zakje…is dan misschien niet milieu vriendelijk, maar als je dat zakje dan weer bewaard voor in je tas of tussen je kleding in de kast 😉

  • Gisteren hielden we een mooie kortingsactie in onze actiemaand ( die helaas al bijna weer is afgelopen….🥺 ) met de bijzondere en unieke NUGI parfums. Dat was voor ons ook best een beetje spannend, omdat wij bij Puur & Fit de aller-eersten waren, die deze parfums op de markt lanceerden. Parfums zijn uiteraard best een moeilijk dingetje om on line “ blind” te kopen, maar in dit geval was ik er zo van overtuigd dat jullie dit ECHT ZO GAAF zouden vinden, dat ik de sprong in het diepe wel aandurfde. Ik was en ben zelf compleet gegrepen door de geuren, en ik ben er bijna van overtuigd, dat dit bij IEDEREEN ook gebeurt.. De tot nu toe beschikbare geuren zijn namelijk universeel. Wat inhoudt dat deze geuren herkenbaar zijn en iedereen er wel van houdt. Toch kwamen er heel veel vragen, of er geen testers beschikbaar waren, omdat sommigen de stap om “ blind” in te kopen toch ietsje té spannend vinden, en dat kon ik heel goed begrijpen. Ik ben direct met jullie vragen gisteren naar Babita gegaan, en ook Rosa even opgetrommeld voor overleg. We vonden het allemaal een mega goed plan, en dus is de productie voor TWEE MINI-SETS al in werking gezet. Babita was he-le-maal van haar stoel geblazen. Niet alleen zat zij te stuiterballen over het feit dat haar parfums zo GIGA GOED door jullie zijn omarmd, maar gisteren durfden erg veel mensen het gewoon ook aan om meteen de parfums in te kopen, de flesjes VLOGEN de deur uit. Rosa is meteen gistermiddag met de grote auto de gehele voorraad op gaan halen bij Babita. Ze kon het niet geloven! Wat ontzettend leuk om te zien hoe blij en gelukkig iemand kan zijn. En wij? Wij zijn het ook! Want echt: je wordt gewoon BLIJ van deze geuren en de manier waarop deze worden gemaakt! Heb je de actie gisteren gemist? KLIK DAN HIER.
   Maar goed, er komen dus zeer spoedig leuke sets aan, we starten met een set van zes mini flesjes ( 5 ml ) en een set van tien mini flesjes ( 5 ml ) zodat jullie alles kunnen besnuffelen en testen. Wedden dat jullie meteen worden gepakt? 😁 Het overkwam mij ook! Babita is druk aan het werk gegaan, zodra de sets klaar zijn ( onthoud: het is allemaal HANDWERK! ) zal ik eventueel met een extra nieuwsbrief voor jullie komen om dit aan jullie aan te kunnen bieden! We hopen de sets ASAP beschikbaar te hebben, zelfs ik ga ook meehelpen, ik ga de leuke touw-etiketjes om de flesjes draaien! 😊

   HEB JE VRAGEN VOOR BABITA?
   Ik heb in mijn ARTIKEL uiteraard erg veel verteld over hoe Babita te werk gaat, maar ik kan mij zo voorstellen, dat jij nog meer vragen hebt voor haar! Ik ga aankomende week daarom een bezoekje brengen aan haar atelier in Schiedam, samen met “ cameravrouw” Rosa om Babita al jullie vragen aan haar schenen te leggen, en dit in een YOU TUBE filmpje te gaan publiceren! Dus: heb jij een vraag voor Babita? Stuur ze naar mij door ( info@moniquevandervloed.nl ) en ik zorg ervoor dat Babita jouw vragen gaat beantwoorden!

 6. En dus wachten we met spanning op de “test”-aanbieding….Dank aan al je inspanningen om e.e.a. te regelen: we gaan er vast met z’n allen gebruik van maken!!

 7. Ik heb de nummer 2! Of had..want vandaag heb ik het flesje laten vallen op de harde badkamervloer.. 😭 hij zat nog bijna vol want had idd maar 1 spraytje nodig en bleef het dan heel lang ruiken..zoo balen dit! Het huis ruikt wel erg lekker nu, dat dan weer wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *