EINDELIJK EINDELIJK EINDELIJK! Hij is er! De sun SPF 20 van SUIT MATTERS!

EIN. DE. LIJK! 😃😃

Het IS er! Het kostte heel veel bloed/ zweet/ tranen/ teleurstelling en geduld, maar eindelijk kan SUIT MATTERS de lang verwachte zonnebrandcreme gaan lanceren! Het was een lange adem, een strijd en heel…HEEL VEEL tegenslag en teleurstellingen wegslikken. De allergrootste boosdoener was de corona pandemie. Maar er ging ook veel mis tijdens productie-processen. Maar….we kijken niet meer achterom, maar vooruit en voor ons staan ze dan eindelijk TE SHINEN! 😁 De nieuwe zonnebrandmiddelen van SUIT!

WAAROM DE ZONNEBRANDCREME VAN SUIT MATTERS?

Eigenlijk ben ik zo’n beetje de “ schuldige” die is aan te wijzen voor deze zonnebrandcreme. Zoals jullie weten, werk ik bij Puur & Fit, bij Rosa ( Kleve ) Rosa is tevens founder en oprichtster van SUIT MATTERS. Dankzij deze producten kwam ik in contact met Rosa. The rest is history. 😊
Ik verzorg ieder jaar een grote natuurlijke zonnebrandmiddelen test, waarin ik de nieuwste zonnebrandmiddelen ( natuurlijk ) grondig test en bespreek. Er is inmiddels ONTZETTEND veel om uit te kiezen. Met mijn jaarlijkse testen wil ik een beetje orde in de chaos proberen te scheppen voor de consument. Ik begin meestal ergens in Januari met het verzamelen van de nieuwste zonnebrandmiddelen die op de markt zijn verschenen en daarvan gaan er maar bar weinig door naar de test, omdat ze bijvoorbeeld stiekempjes toch synthetische ingrediënten bevatten, of dat veel van de informatie gewoonweg niet klopt. Veel natuurlijke zonnebrandmiddelen zijn ook niet gecertificeerd met de juiste certificeringen, waardoor het voor een consument misleidend kan zijn en / of een beetje koffiedik kijken.
Ik lag het idee voor bij Rosa, om onder SUIT MATTERS een mooie, betrouwbare, 100% meukvrije zonnebrand crème op de markt te zetten. Dit vond zij meteen een top idee, sterker, ook zij liep zelf al een poosje met deze plannen rond. Alles werd, nu ongeveer anderhalf jaar geleden, in gang gezet, we hadden er erg veel zin in. En toen kwam Meneer Corona om de hoek kijken…Vanaf dat punt ging alles stuntelig, stroef en dramatisch. We waren overigens niet de enigen, want negens werden er nog producties gedraaid en kon er worden getoetst. Het hele project werd ON HOLD gezet tot alles weer ging draaien. Toen dat gebeurde, zijn we meteen weer FULL FORCE aan de slag gegaan wat uiteindelijk in Juni 2021 de lancering betekent.
SUIT MATTERS werkt 100% natuurlijk, dat weten onze fans. Maar om dit ook officieel kenbaar te maken, heeft Rosa veel geïnvesteerd in certificeringen. De belangrijkste is de NATURAL COSMETIC STANDAARD ( natural-cosmetics.cc ) Dit keurmerk wordt gezien als meest betrouwbaar, vanwege de zeer strenge eisen en controles, maar ook om het feit, dat de controles worden uitgevoerd door geaccrediteerde partijen. Wat dit keurmerk vooral garandeert, is dat er ABSOLUUT GEEN SYNTHESE in de producten aanwezig zijn. Als je dus dit keurmerk tegenkomt op een verpakking, kun je er als consument van uitgaan, dat het product daadwerkelijk 100% natuurlijk is., en niet bijvoorbeeld natuur-identiek of andere trucjes. Ook zijn er zeer strenge eisen gesteld m.b.t verpakkingen . Deze moeten 100% milieuvriendelijk zijn.
De tubes van SUIT MATTERS zijn gemaakt van gerecyclede materialen en kunnen na gebruik ook opnieuw worden gerecycled.
Rosa koos niet voor tig SPF factoren ( KLIK HIER om meer over SPF te lezen ) maar voor een standaard SPF van 20. Dit is BROAD SPECTRUM, wat zoveel betekent, dat het beschermt tegen UVA + UVB stralingen. De zonnebrand crème is teven 100% gegarandeerd NANO-VRIJ. Dit hoeft een fabrikant niet persé te vermelden, maar het is WEL verplicht gesteld, als er wel sprake is van NANO ( deeltjes) in een product.
De zonnebrand crème is geschikt voor veganisten en is rif/ oceaan vriendelijk. Ik, maar ook Rosa vond deze punten meest belangrijk, en daar heeft ze dan ook in geïnvesteerd.

NATUURLIJKE MINERALE FILTERS

Ik wil met klem benadrukken, dat de zonnebrand créme van SUIT MATTERS 100% natuurlijk is en daarom ook uitsluitend natuurlijke minerale zonnefilters bevatten. Heel veel mensen verkijken zich hier nogal eens op. Er wordt gedacht, dat een zonnebrandmiddel met minerale zonnefilters exact hetzelfde werken als chemische zonnefilters.  Er zijn CHEMISCHE zonnefilters en FYSISCHE zonnefilters. De chemische filters werken anders dan de fysische. Ik zet de grootste verschillen op een rij:
CHEMISCHE ZONNEFILTERS werken:
– absorberend. Het absorbeert de UV straling
– wordt snel en zeer gemakkelijk opgenomen in de huid, waardoor het geen laag / waas op de huid achterlaat
– wordt pas na zo’n 30 minuten na het opbrengen werkzaam. Het is belangrijk om je een half uur voordat je de zon in gaat, in te smeren
– kan irriteren op de huid, omdat het meteen in de huid dringt. Mensen met een gevoelige huid kunnen hier last van krijgen.
FYSISCHE ZONNEFILTERS  werken:
– weerkaatsend. Het weerkaart dus de UV stralingen, het absorbeert de straling niet
– legt als ware een dun laagje op de huid. Het trekt niet in de huid. Dit kan een ( lichte) waas geven
– het werkt direct zodra je het op je huid smeert omdat het geen intrek-tijd vraagt
– mensen met een gevoelige huid zijn het beste gebaat met zonnebrandmiddelen met fysische zonnefilters omdat het niet in de huid doordringt.
– omdat het laagje makkelijker door bijvoorbeeld transpireren kan verdwijnen, moet je je wat vaker  opnieuw insmeren
Chemische zonnefilters bevatten, logisch, veel chemische meuk, zoals het veel  besproken oxybenzone, maar ook avobenzone, octocrylene en octyl methoxycinnamate Dit zijn allemaal flinke hormoonverstoorders. . Fysische zonnefilters zijn vrijwel altijd natuurlijk. Het gaat dan om zinkoxide en titanium dioxide. Met name de zinkoxide is de boosdoener die ons als Casper het spookje laat rondwandelen.🥸 Dankzij de tegenwoordige nano technieken is het steeds beter gelukt om natuurlijke zonnebrandmiddelen zonder vervelende waas te producren, zonder nadelige gevolgen van nano deeltjes. Er zijn dus steeds meer natuurlijke zonnebrandmiddelen met fysische filters, maar geven minder of helemaal geen waas.
Het is ook belangrijk, dat je niet te dik smeert. Je kunt beter om de twee uur opnieuw wat opsmeren, dan een dikke laag.
De zonnebrand crème van SUIT bevat een BROAD SPECTRUM aan minerale zonnefilters, wat zoveel betekent, dat je niet moet verwachten dat je geheel “ waas-loos” kunt smeren. Er zal altijd een zeer lichte waas zichtbaar blijven en dat is juist ook de bedoeling. Dit geeft je juist die bescherming die je nodig hebt. Gebruik dus nooit teveel tegelijk, maar smeer beetje bij beetje uit. En onthoud, dat het niet 100`% vrij is van een witte waas. Ik toon hierboven mijn hand na het insmeren met de zonnebrand crème. Dit kun je verwachten. Rosa, en ook ik vonden het belangrijker de huid GOEDE BESCHERMING te kunnen bieden, dan het feit dat er wellicht een licht waasje zichtbaar blijft. Er zijn een heleboel fabrikanten die bezweren, dat hun natuurlijke zonnebrandmiddelen geen waas op de huid achterlaten, als dat ook zo is kun je je werkelijk afvragen, hoe natuurlijk de zonnefilters zijn. Ook hier moet je ontzettend goed letten op KEURMERKEN en CERTIFICERINGEN. Als een fabrikant zegt dat de zonnebrandmiddelen geen waas geven, maar wel claimen 100% natuurlijk te zijn gebleven dan valt dat alleen goed te controleren via een NCS keurmerk. Deze geeft de volledige garantie 100% natuurlijk te zijn. Is deze dus niet aanwezig op een verpakking, kun je je vraagtekens zetten bij de natuurlijkheid. Rosa ( en ook ik )  vindt het belangrijker, dat de zonnebrand crème EERLIJK is en doet waar het voor is bedoeld: DE HUID BESCHERMEN. Een lichte waas is wat ons betreft iets wat we dan liever op de koop toenemen.
De zonnebrand crème van SUIT  plakt ook niet. Een natuurlijke zonnebrand plakt alleen, als je er veel teveel in één keer van gebruikt / opsmeert. Je kunt beter je lichaam beetje bij beetje insmeren dan dat je meteen een grote kwak op je lichaam spuit en dit uitsmeert. Dit kan naast een witte glijbaan ook uiteindelijk een vieze, plakkerige huid opleveren. Mijn persoonlijke advies is dan ook om steeds hele kleine beetjes tegelijk per lichaamsdeel uit te smeren en daar ook rustig de tijd voor te nemen. De zonnebrand crème van SUIT is overigens geschikt voor het GEHELE lichaam, dus ook voor het gezicht,. Pas wel op rondom de ogen, want een crème “ kruipt” onder invloed van warmte / de zon.
Je kunt de crème gebruiken voor het hele gezin. Ik adviseer je echter om bij pasgeborenen / baby’s advies in te winnen bij een behandelend arts, gezien babyhuidjes zeer teer en fragiel kunnen zijn.
Over de ingrediënten doet SUIT MATTERS nooit geheimzinnig. Er is niets om geheimzinnig over te zijn. Suit werkt transparant, eerlijk en recht-door-zee. Dus ook deze zonnebrand crème is wat betreft ingrediënten transparant en vrij van trucjes of misleidende termen. Dit is wat het bevat:

WATER: hoofdbestanddeel

ZINKOXIDE : SUIT geeft aan aan, dat er GEEN nano deeltjes aanwezig zijn, die wettelijk moeten worden vermeld. Fabrikanten zijn verplicht om “ ( NANO ) “ te vermelden achter het woord zinkoxide en/ of titaniumoxide, als de stof voor méér dan de helft ( > 50%) uit dergelijke kleine deeltjes bestaat. De zink oxide in deze zonnebrand créme is 100 % nano vrij
TITANIUM DIOXIDE: zie zink dioxide
CAPRYLIC / CAPRIC TRYCLYCERIDE:  zorgt voor een goede homogene substantie, gemaakt uit kokosolie en glycerine
SESAMMUM INDUCUM SEED OIL: sesam olie
GLYCERINE: plantaardig, gewonnen uit kokosolie
CETYL ALCOHOL:  gewonnen uit kokosolie
STEARYL ALCOHOL: : gewonnen uit kokosolie
SORBITOL/ SEBACIC ACID COPOLYMER BEHENATE: gemaakt uit sorbitol ( polyol)  en uit kokosolie vetten
POLYHYDROXYSTEARIC ACID: derivaat van stearinezuur, gewonnen uit plantenoliën
POLYCLYCERYL -10 LAURATE: meervoudig glycerine ester van laurinezuur, gewonnen uit kokosolie
ALUMINA: : net als aluminiumhydroxide een formule stabilisatoren die nodig zijn in minerale zonnebrandmiddelen. Ze zitten gebonden in de deeltjes, net als bij de minerale zonnefilters. Dit zorgt er o.a voor dat de zonnebrand op de huid blijft liggen en de zon weerkaatst. Let hier goed op de nano deeltjes. Deeltjes die groter zijn dan 100 nm kunnen niet door de bovenste huidlaag heen. Let ook op bij huidklachten, en beschadigingen van de huid.   Het werkt in zonnebrandmiddelen als stabilisator. Aluminium in bijvoorbeeld deodorants werken heel anders, deze zijn dan ook af te raden. In zonnebrandmiddelen zijn deze, indien er goede controles op zijn uitgevoerd, niet schadelijk. Het is wel erg belangrijk, om altijd te kiezen voor betrouwbare merken die deze controles strikt uitvoeren. Het aluminia in SUIT is 100% gecontroleerd en dragen een keurmerk. Aluiminium is nodig, net als bij de natuurlijke minerale zonnefilters. Ze zitten zeer stevig gebonden in deeltjes.
STEARIC ACID: stearine zuur
POLYCLYCERYL -2 CAPRATE:  vetzuur ester, werkt als emulgator, wordt gewonnen uit planten oliën.
SODIUM STEAROYL GLUTAMATE: natriumzout van steenzuur
LINUM USITATISSIMUM SEED OIL: lijnzaad olie
SIMMONDSIA CHINESIS SEED OIL: jobba olie
HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL: zonnebloem olie
PARFUM: gewonnen uit pure essentiêle oliën
SUCROSE STEARATE: gewonnen uit suiker en sterarinezuur
POTASSIUM LACTATE: kalium-lactaat
PHENETHYL ALCOHOL:  aromatisch alcohol gewonnen uit graan
BUTYROSPERMUM PARKIL BUTTER: vetzuur glycerine uit Shea butter
XANTAN GUM: voor meer info over xantan gom, KLIK HIER
TOCOPHEROL: vitamine E
LACTIC ACID: melkzuur
COCOS NUCIFERIA OIL: kokosolie
SQUALANE: voor meer info over squalane, KLIK HIER
CAMELLIA SINESIS LEAF EXTRACT:  kamille extract
VITIS FINIFERA FRUIT EXTRACT: druivenpit olie
CITRIC ACID: citroenzuur, werkt als natuurlijk conserveermiddel
LINALOOL : gewonnen uit pure essentiële olie
CITRONELLOL: gewonnen uit pure essentiële olie
POTASSIUM SORBATE: kalium sorbaat
LIMONELE: gewonnen uit pure essentiële olie
De zonnebrand crème bevat parfums. Dit zijn echter NATUURLIJKE parfums, anders mag SUIT het NCS keurmerk niet dragen.
Geurstoffen maken veel producten aantrekkelijk. We houden van lekkere geuren, en willen zelf ook graag erg lekker ruiken. Als ik naar mezelf kijk, ben ik erg gevoelig voor geuren. Het beïnvloedt mijn stemming. Oppeppende geuren zoals pepermunt en eucalyptus maken mij altijd weer even fris in het hoofd als ik ben ingedut., of een inkakker heb tijdens mijn werkzaamheden. In basis wordt ik blij en gelukkig van vanille, kokos en lichte bloemige geuren. Een vleugje parfum kan daarom wonderen doen. Geuren zijn van essentieel belang in verzorging en cosmetica producten.
Helaas zijn juist deze geurstoffen in verzorging en cosmeticaproducten een grote bron van huidirritaties. Ook kunnen er allergische reacties ontstaan. Zowel synthetische geurstoffen als pure/ natuurlijke geurstoffen kunnen de huid erg irriteren. Daarom is besloten, om een aantal van deze geurstoffen verplicht afzonderlijk te vermelden op een etiket. Het gaat om in totaal 26 geurstoffen. Ik noem de meest voorkomende  hieronder op:
– GERANIOL
– LINALOOL
– CITRONELLOL-D- LIMONELE
– EUGENOL -LILIAL
– CITRAL HEXYL CINNAMAL
– BENZYL SALICYLATE
– COUMARIN
– LYRAL ( HYDROXYISOHEXYL-3 )
– BENZYL BENZOATE
– ISOMETHYLIONON
– HYDROXYCITRONELLAL
– BENZYL ALCOHOL
– CINNAMYL ALCOHOL
– ISOEUGENOL
– AMYL CINNAMAL
– CINNAMAL
– FARNESOL
– BENZYL CINNAMATE
– OAK MOSS
– ANYSYL ALCOHOL
– AMYLCINNAMYL ALCOHOL
– METHYL HEPTNE CARBONATE
– TREE MOSS
Naast deze benamingen zien we ook vaak “ parfum” of “ fragrance” staan. Dit is nog lastiger om te achterhalen welke geurstoffen er zijn gebruikt. In 100% natuurlijk geclaimde verzorging en cosmeticaproducten kunnen we ervan uitgaan, dat het tenminste om 100% natuurlijke grondstoffen gaat. Veel gebruikte geurstoffen zijn bijvoorbeeld essentiële en etherische oliën, en sterk geurende planten en kruiden als anijs en venkel. Het wil echter niet zeggen, dat we hier verder geen irritaties of andere allergische reacties van kunnen krijgen. Ook stoffen uit de natuur, zeker in geconcentreerde vorm, kan de huid net zo erg irriteren als synthetische en chemische geurstoffen.

WAT MAG EN KUN JE VERWACHTEN VAN SUIT MATTERS ZONNEBRAND CREME?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kiest SUIT MATTERS niet voor schoonheidsidealen of andere idealen die de maatschappij ons oplegt, maar voor de gezondheid en het welzijn van mens, dier en milieu. Ja, de zonnebrand crème geeft een lichte waas op je huid, maar het is zeker NIET zo, dat je meteen verkleed lijkt als Casper het Spookje. De crème trekt snel in de huid en heeft een ontzettend aangename geur. Ik werd meteen verliefd op de geur toen ik de eerste proefmonsters mocht gaan uitproberen tijdens de productie, en ik heb dan ook meteen geroepen dat deze geur moest blijven.
Ik heb een extreem overgevoelige huid en daarnaast een lichte vorm van zonne-allergie . Voor mij is een zonnebrand crème dus echt heel erg belangrijk in de zomermaanden. Ik heb deze zonnebrand crème afgelopen weken meerdere keren uitvoerig getest. Mijn huid geeft geen ENKELE reactie. Het wordt dus prima verdragen op de meest gevoeligste huid.
Ik toon hier de hoeveelheid die ik gemiddeld gebruik om één arm en hand en schouder-deel in te smeren. Smeer verdeeld over de huid uit en wrijf niet te hard. Masseer het lichtjes in de huid.
Ik ga geen sprookjes verhalen vertellen, de zonnebrand crème laat een zeer lichte waas achter op de huid, en dat is ook NORMAAL bij een ECHTE, NATUURLIJKE zonnebrandcréme.  Dit laagje BESCHERMT je huid tegen de schadelijke stralen van de zon.  Het is echter geen dikke, witte waas die goed zichtbaar blijft. Ik vind dat persoonlijk geen enkel probleem, omdat ik mijn huid wil BESCHERMEN en niet wil laten verbranden omdat zo’n verwaarloosbaar waasje wellicht wat onsierlijk staat. Uiteraard zijn de meningen daarover verdeeld, maar met alle respect, ik kies zelf liever voor transparantie, eerlijkheid en WERKZAAMHEID m.b.t mijn gezondheid. Ik vind het waasje wat deze SUIT crème achterlaat absoluut niet storend of aanwezig, en nee, dat zeg ik niet omdat ik SUIT MATTERS zo top vind, dit zeg ik uit alle eerlijkheid, omdat ik via mijn testen heel veel andere natuurlijke zonnebrandmiddelen heb getest die een veel dikkere witte laag op de huid achterlieten. Ik ben oprecht blij met deze zonnebrand crème., het voldoet aan al mijn persoonlijke eisen. Bovendien is de verkoopprijs redelijk.
RESUMEREND:
– SUIT MATTERS houdt van transparantie en eerlijkheid, en kiest daarom voor werkzaamheid dan voor schoonheidsidealen
– SUIT MATTERS is geschikt voor het gehele gezin
– SUIT MATTERS is geschikt voor veganisten
– SUIT MATTERS gebruikt alleen 100`% natuurlijke ingrediënten die NCS gecertificeerd zijn, dit geldt ook voor de verpakkingen
– SUIT MATTERS is oceaan / rif vriendelijk
– SUIT MATTERS is geschikt voor het gehele lichaam, ook voor het gezicht
– SUIT MATTERS is een BROAD SPECTRUM zonnebrandmiddel
– SUIT MATTERS is NIET 100% vrij van een waasje, maar geeft geen dikke witte waas
– SUIT MATTERS is ongeopend drie jaar houdbaar
– SUIT MATTERS gebruikt alleen gerecyclede materialen voor de verpakking. 

WAAR TE KOOP?

De zonnebrand Irene is nog maar nét gelanceerd en zal komende weken overal binnen gaan druppelen. Je kunt uiteraard bestellen via www.suitmatters.nl en via www.puurenfit.nl waar deze vanaf zondag 27 Juni 2021 verkrijgbaar zullen zijn.
De zonnebrand crème is er in een 100 ml tube en in een 200 ml tube. Kijk voor de meest actuele prijzen op de hierboven genoemde websites.

Een reactie op “EINDELIJK EINDELIJK EINDELIJK! Hij is er! De sun SPF 20 van SUIT MATTERS!

  1. Hoi Monique,

    Is deze creme ook geschikt voor de oudere huid, ik ben 60 jaar en gebruik al jaren Suit Matters, super blij ermee maar deze beschermingsfactor 20 lijkt me wat laag voor op mijn gezicht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *