Bloemkool muffins
Super eenvoudig, super snel, super gezond en superlekker! Koolhydraat arm!
Dit heb je nodig:
- een kleine bloemkool, in roosjes
- twee verse eieren
- 50 ml water
- een eetlepel gedroogde bieslook
- een eetlepel kerrie masala
- een eetlepel oregano
- een eetlepel dragon
- een snufje keltisch zeezout
- gemalen lavaswortel
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Zet een muffintray klaar. Knip uit een vel bakpapier gelijke vierkante stukjes. Maal in de keukenmachine de bloemkool tot rijst. Roer de eieren, water en kruiden, behalve de lavaswortel, door de bloemkoolrijst en zorg voor een homogene, stevige massa. Druk steeds een vel bakpapier in een vormpje en vul met het beslag. Druk goed aan. Bestrooi met de lavaswortel. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.