Bloemkool tosti met geitenkaas

Oh wat ON-WIJS lekker, deze tosti gemaakt van bloemkool!  Koolhydraat-arm en heerlijk als ontbijt, lunch of als onderdeel van de warme maaltijd!

Je kunt deze tosti ook in de oven maken, maar het beste lukt hij in de airfryer. Ik adviseer dan ook de laatste bereidingswijze!

SAM_0543

Dit heb je nodig:

( voor circa drie/vier tosti’s)

  • een middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
  • drie eieren
  • 200 gram geitenkaas ( zacht) of vijf plakken geitenkaas
  • verse gedroogde bieslook
  • een eetlepels ras el hanoutkruiden of andere lekkere kruiden ( optioneel, voor extra smaak)

Zo maak je het:

Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot een fijne massa. Voeg de eieren, indien gewenst de kruiden, en 100 gram geitenkaas ( of twee plakken in stukjes gemaakt) toe en maal tot een homogene massa. Beleed de baklift van de airfryer met een stukje bakpapier en leg daarin twee bergjes bloemkoolmassa, boetseer er twee gelijke vierkante stukken van. Bak de plakken op 185 graden 10 minuten. Haal de baklift uit de fryer en beleg een deel met een beetje geitenkaas. Pak met een spatel voorzichtig de andere plak op en leg op de andere belegde plak. Strooi er wat bieslook overheen. Bak opnieuw 10 minuten op 185 graden, blijf wel steeds even controleren.

SAM_0545

Herhaal deze stappen opnieuw tot alles is opgebruikt.  SMULLEN MAAR!

 

Gebruik je de oven? Verwarm deze voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Volg verder het recept zoals hierboven omschreven. Hou echter rekening met wat langere baktijden.

 

Een reactie op “Bloemkool tosti met geitenkaas

  1. Topper! Ik heb 400gr bloemkoolrijst, 4 eieren en 300 gram geraspte geitenkaas gebruikt,
    .
    Helemaal geslaagd ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *