Bamboe / milieuvriendelijke tandenborstels….welke poetsen het fijnste? Vijf soorten getest!

Mijn gebit is mijn trots. Ik heb op mijn bijna-50 ste nog een aardig rijtje. Ik moet echter oppassen, omdat mijn gebit ontzettend gevoelig is voor erosie. Ik let daarom op wat ik eet en drink, en hoe ik dit doe. Gebitsverzorging staat bij mij hoog in het vaandel. Ik besteed er veel zorg en aandacht aan. Flossen, poetsen, spoelen…..het is dagelijks kost. Ik wil mijn gebit zo lang mogelijk behouden, en in top-conditie houden. Dit betekent niet alleen een optimale gebitsverzorging, maar ook een goede basis van binnenuit. Ja…ook hier speelt gezonde voeding en leefstijl een grote rol. KLIK HIER om er alles over te lezen. Lees verder

Mascara die 100% vegan, Meukvrij en niet irriterend is….en waterbestendig….bestaat dit?

Als je last hebt van extreem gevoelige ogen ( ja, ook dat nog! ) dan is oog-make-up nogal een uitdaging. Oogschaduw, Eye-liner, mascara….ik moest het jarenlang aan mij voorbij laten gaan omdat niets, maar dan ook NIETS mijn ogen kon verleiden om het te dragen zonder dat mijn ogen er van ellende uit leken te vallen. De gevolgen waren groter dan het plezier van het dragen, waardoor ik het meed. En ik min of meer make-up-loos door het leven ging. Nu is er absoluut niets mis met “ a natural beauty” maar naarmate ik ouder werd, begon de zwaartekracht flink toe te slaan rondom mijn ogen. Mijn oogleden zijn gaan hangen en ook heb ik een nogal vermoeid uitziende blik, wat mij direct 10 jaar ouder maakt. Ik hoop in December 2019 de 50 aan te tikken, en ik mopper absoluut niet. Alles is nog best goed geconserveerd, om het zo te formuleren 😄 maar mijn ogen moeten wel geloven aan de zwaartekracht. Lees verder

Cassave-meel: het meel van de toekomst?

Afgelopen periode viel mij iets op. Ik zag steeds meer producten voorbij komen die gemaakt zijn van cassave, of voor het grootste deel bestaan uit cassave. Het wordt zo’n beetje gepredikt als HET gezonde en glutenvrije alternatief voor meel. Enerzijds begrijp ik deze associatie wel met gewoon meel, want cassavemeel lijkt gigantisch op patent bloem. Het gedraagt zich ook zo’n beetje hetzelfde als bloem, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor de gluten-haters / mijders. Die missen toch vaak de elasticiteit in hun baksels. En ook al zijn er alternatieven die het gluten kunnen vervangen in glutenvrije meel-soorten ( fiberfin, psyllium)  Maar of deze echt elastisch werken zoals bloem……🤔 nee. Cassavemeel is daarom best interessant. Lees verder

De wortelpeterselie, laten we de vergeten groente weer terughalen!

Verse groente maakt mij gelukkig. Ik eet iedere dag zeker twee kilo, over de dag verspreid. Ik vind het lekker, het “ smaakt” mijn dag, en ik blijf er fit en energiek onder. Als echte groente liefhebber zul je denken dat je alle groente inmiddels wel hebt geproefd, maar ook ik kom zo nu en dan nog nieuwe smaken uit de natuur tegen. Dit gaat meestal om onbekende groente. Zoals de WORTEL PETERSELIE. Wat is dat eigenlijk? En is het gezond? Waar smaakt het naar en waar kun je het voor gebruiken? Lees verder

Bio-plastic zakken: goedkoop versus duur, wat zijn de verschillen?

Ik bewaar mijn voedsel zoveel mogelijk op de meest milieuvriendelijke manieren. Dat betekent voor mij GEEN PLASTIC meuk. Ik bewaar alles zoveel mogelijk in glas, RVS en diverse milieuvriendelijke, 100% bio afbreekbare, composteerbare, en gerecyclede / recyclebare materialen. Daar ben ik zeer kritisch in. Bij mij komt er geen plastic in huis zolang ik dit kan tegenhouden. Lees verder