Aluminium folie en huishoudfolie….kan dat ook gezonder en milieuvriendelijker?
Ik denk, dat iedereen in zijn keukenlade wel een rol allumium folie en een rol plastic huishoudfolie heeft liggen. Dit zijn typische gebruiksvoorwerpen die zodanig “ normaal” zijn geworden dat we er niet meer bij nadenken. Ik heb in 2017 een uitgebreid artikel geschreven over aluminium folie. KLIK HIER om naar dat artikel te gaan. Daarin kun je lezen dat conventionele aluminium folie niet geheel onschuldig is. We moeten niet meteen bang worden om het te gebruiken, maar veelvuldig, dagelijks gebruik, en in combinatie met zuren en zouten moet worden gereduceerd. Lees verder
Review Cressana ” puracress” waterkers capsules, is het wat?
Onlangs schreef ik een artikel over waterkers. Ik schreef daarin o.a hoe knetter-gezond waterkers is en dat het jammer is, dat waterkers een beetje “ het ondergeschoven kindje” blijft in de wereld van voeding en gezondheid. Raar ook, want als je ziet wat waterkers allemaal in huis heeft…..KLIK HIER, om naar mijn artikel te gaan.
Imperfecte groente en fruit….lekker, vers, gezond en goedkoper!
Als we eens nuchter naar ons weggooi-gedrag gaan kijken, dan denk ik zomaar, dat we ons vreselijk gaan schamen. Want het IS om ons voor te schamen. Als er maar een plekje op een krop sla zit, dan mikken we het meteen de vuilnisbak in. Als we teveel hebben gekookt, of alles wat overblijft na een maaltijd….huppakee, in de kliko met die hap. Zonden blikken of blozen gooien we per persoon jaarlijks gemiddeld zo’n 135 kilo goed en bruikbaar voedsel weg. Dat is natuurlijk van-de-zotte.
Receptenboek ” BLEND IT!” exclusief voor de MontAna hoge snelheidsblender!
Ik maak er geen geheim van dat ik erg gelukkig ben met mijn “ knapperd”. Daarmee bedoel ik niet alleen vriendlief mee, maar ook mijn hoge snelheidsblender van MontAna. Vriendlief moet zijn plek dus delen. 😉 maar dat vind ie helemaal niet zo erg, omdat hij er ook volop van profiteert! Ik kan hem bijvoorbeeld niet blijer maken met mijn veganistische mayonaise of mijn homemade melk. Zelf gebruikt hij de knapperd ook veel om lekkere koffietjes te maken. Lees verder
Mosterd…lekker en…knettergezond!
Mijn moeder was een grote mosterd-fan. Ze at het zo’n beetje overal op/ aan/ naast/ bij. Bij haar stond dan ook jaren standaard een paar potjes mosterd op voorraad in de kast. Door haar mosterd-liefde ben ik het ook erg lekker gaan vinden, ondanks ik nu niet bepaald groot fan ben van scherp en pittig voedsel. Mosterd vind ik echter onwijs lekker. Vooral als smaakmaker in soepen en sauzen. Er zijn ontiegelijk veel verschillende potjes op de markt. Ik ontvang regelmatig vragen over mosterd. Welke nu het meest gezondste is en welke niet. Hoogste tijd dus om er een artikel aan uit te besteden! In dit artikel vertel ik je alles over mosterd, welke soorten er zijn, en hoe je het zeer eenvoudig ook zelf kunt maken. Lees verder